Тіропіта з бринзою
2709 Тіропіта з бринзою

Тіропіта з бринзою


Тіропіта з бринзою

Інгредієнти для «Тіропіта з бринзою»:

Для тесту

Молоко — 100 мл
Дріжджі (сухі) — 10 г
Цукор — 1 ст. л.
Оливкова олія — ​​40 мл
Борошно пшеничне / Борошно — 500 г
Яйце куряче — 2 шт
Сметана (густа) — 50 г
Масло вершкове — 100 г

Читайте также: Огляд автомобіля Jeep Cherokee 2018 — 2019

Для начинки

Бринза (не дуже солона) — 300 г

для змазування

Яйце куряче — 1 шт
Молоко — 1 ст. л.

Рецепт «Тіропіта з бринзою»:

  1. Дріжджі розводимо в підігрітому молоці разом з цукром. Даємо підійти 15 хвилин.
    Борошно просіваємо з сіллю в миску (все борошно відразу не сипте! Залиште грам 50), робимо поглиблення. Виливаємо запінили дріжджі.
  2. Додаємо сметану і яйця, все перемішуємо.
  3. Потихеньку замішуємо тісто, згрібаючи борошно від країв до центру. В середині замісу вливаємо оливкову олію.
  4. Дивимося по консистенції. Якщо тісто липне в руках-висипаємо решту борошна. Звертаємо тісто в кулю, змащуємо м’яким вершковим маслом, накриваємо і прибираємо в тепле місце для підходу на годину.
  5. Вершкове масло розм’якшує. Змащуємо стіл маслом, кладемо на нього тісто і розгортаємо до товщини 1,5 см.
  6. Змащуємо половиною масла, що залишилося, звертаємо в три рази. Змащуємо маслом, що залишилося, звертаємо навпіл.
  7. Акуратно розгортаємо в великий прямокутник товщиною 1,5 см, обрізаємо нерівні краї.
  8. Прямокутник розрізаємо на шість однакових смуг. Бринзу натираємо на крупній тертці. Викладаємо бринзу на кожну смужку тесту.
  9. Щільно защипуємо посередині і з країв.
  10. Звертаємо смужки рулетиками і акуратно прихлопувати з обох сторін.
  11. Форму для випічки діаметром 26 см змащуємо маслом, кладемо в неї отримані рулетики-п’ять штук по периметру, шосту-в середину.
  12. З тесту робимо прикраси-косичку і квіточки. Кладемо поверх рулетиків.
  13. Даємо трохи підійти і змащуємо яйцем, збитим з молоком.
  14. Розміщуємо форму в духовку, нагріту до 200 градусів, і випікаємо тридцять хвилин. Потім температуру знижуємо до 160 градусів і допікаємо ще хвилин 20-30.
  15. Потім виймаємо його на блюдо, злегка охолоджуємо під рушником, нарізаємо і пригощаємо всіх домашніх.
Читайте ще:  Лимонний пиріг від Сари
Автор:
Дата:
Из той же категории: (Рецепти Пирогів)

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.

пять × 2 =

Сейчас читают:
Top