Тіропіта з бринзою
Содержание
Тіропіта з бринзою
Інгредієнти для «Тіропіта з бринзою»:
Для тесту
Молоко — 100 мл
Дріжджі (сухі) — 10 г
Цукор — 1 ст. л.
Оливкова олія — 40 мл
Борошно пшеничне / Борошно — 500 г
Яйце куряче — 2 шт
Сметана (густа) — 50 г
Масло вершкове — 100 г
Читайте также: Огляд автомобіля Jeep Cherokee 2018 — 2019
Для начинки
Бринза (не дуже солона) — 300 г
для змазування
Яйце куряче — 1 шт
Молоко — 1 ст. л.
Рецепт «Тіропіта з бринзою»:
- Дріжджі розводимо в підігрітому молоці разом з цукром. Даємо підійти 15 хвилин.
Борошно просіваємо з сіллю в миску (все борошно відразу не сипте! Залиште грам 50), робимо поглиблення. Виливаємо запінили дріжджі. - Додаємо сметану і яйця, все перемішуємо.
- Потихеньку замішуємо тісто, згрібаючи борошно від країв до центру. В середині замісу вливаємо оливкову олію.
- Дивимося по консистенції. Якщо тісто липне в руках-висипаємо решту борошна. Звертаємо тісто в кулю, змащуємо м’яким вершковим маслом, накриваємо і прибираємо в тепле місце для підходу на годину.
- Вершкове масло розм’якшує. Змащуємо стіл маслом, кладемо на нього тісто і розгортаємо до товщини 1,5 см.
- Змащуємо половиною масла, що залишилося, звертаємо в три рази. Змащуємо маслом, що залишилося, звертаємо навпіл.
- Акуратно розгортаємо в великий прямокутник товщиною 1,5 см, обрізаємо нерівні краї.
- Прямокутник розрізаємо на шість однакових смуг. Бринзу натираємо на крупній тертці. Викладаємо бринзу на кожну смужку тесту.
- Щільно защипуємо посередині і з країв.
- Звертаємо смужки рулетиками і акуратно прихлопувати з обох сторін.
- Форму для випічки діаметром 26 см змащуємо маслом, кладемо в неї отримані рулетики-п’ять штук по периметру, шосту-в середину.
- З тесту робимо прикраси-косичку і квіточки. Кладемо поверх рулетиків.
- Даємо трохи підійти і змащуємо яйцем, збитим з молоком.
- Розміщуємо форму в духовку, нагріту до 200 градусів, і випікаємо тридцять хвилин. Потім температуру знижуємо до 160 градусів і допікаємо ще хвилин 20-30.
- Потім виймаємо його на блюдо, злегка охолоджуємо під рушником, нарізаємо і пригощаємо всіх домашніх.
По теме: ( из рубрики Рецепти Пирогів )