Рецепт Брауні з шоколадними чіпсами
Содержание
Рецепт Брауні з шоколадними чіпсами
Складові
Вершкове масло 240 г
Несолодкий темний шоколад 170 г
Пшеничне борошно 1,25 склянки
Розпушувач ¾ чайної ложки
Велика сіль ½ чайної ложки
Цукор 2 склянки
Куряче яйце (велике) 4 штуки
Ванільний екстракт 2 чайні ложки
Шоколадні чіпси 100 г
Читайте также: Чем кормить мускусных утят
Інструкція приготування
1. Розігрійте духовку до 180 градусів. Змастіть маслом прямокутну форму 20х30 см.
2. На невеликому вогні в сотейнику розтопіть подрібнений шоколад з вершковим маслом до однорідної маси, постійно помішуючи.
3. У мисці змішайте просіяне борошно, розпушувач і сіль.
4. У великій мисці міксером збийте яйця з цукром і ваніллю. Потім введіть шоколадну масу, потім поступово — борошно. Добре перемішайте.
5. Додайте шоколадні чіпси і знову перемішайте.
6. Викладіть тісто у форму і випікайте 30-35 хвилин до готовності, перевіряючи зубочисткою.
7. Охолодіть у формі 1-2 години і поріжте на квадрати.
Брауні з шматочками шоколаду і мигдалем
Складові
Вершкове масло 110 г
Несолодкий темний шоколад 60 г
Білий дрібний цукор ½ склянки
Куряче яйце (велике) 2 штуки
Коричневий цукор ½ склянки
Ванільний екстракт ½ чайної ложки
Пшеничне борошно ½ склянки
Шоколадні чіпси 120 г
Пластівці мигдалю 60 г
Інструкція приготування
1. Розігрійте духовку до 180 градусів. Змастіть маслом квадратну форму 20х20 см.
2. У сотейнику на невеликому вогні розтопіть подрібнений шоколад і вершкове масло, помішуючи. Зніміть з вогню і охолодіть до кімнатної температури.
3. Тим часом, у великій мисці міксером збийте яйця з білим і коричневим цукром. Додайте ваніль і шоколадну масу. Добре перемішайте.
4. Додайте борошно і акуратно перемішайте (не збивайте — тісто вийде дуже щільне).
5. Додайте половину шоколадних чіпсів і знову перемішайте.
6. Викладіть у форму і посипте шоколадними чіпсами і мигдалем.
7. Випікайте 25-30 хвилин до готовності, перевіряючи зубочисткою.
Брауні з арахісовим маслом
Складові
Темний шоколад 150 г
Вершкове масло 100 г
Білий дрібний цукор 215 г
Пшеничне борошно 75 г
Какао-порошок 2 столові ложки
Арахісове масло 200 г
Яйце куряче 2 штуки
Інструкція приготування 1 годину
1. Розігріти духовку до 160 градусів. Промаслити 16×26 см форму і прокласти пергаментом.
2. Розтопити шоколад з маслом на водяній бані. Змішати цукор, борошно і какао. Додати шоколад, яйця і перемішати.
3. Перекласти тісто у форму і розрівняти. Зверху викласти ложкою арахісове масло. Акуратно провести ножем, щоб надати поверхні мармуровий ефект.
4. Випікати 35-40 хвилин. Повністю охолодити. Витягти з форми і нарізати на тістечка.
Брауні з мигдалем
Складові
Пшеничне борошно 60 г
Яйце куряче 4 штуки
Коричневий цукор 1 склянка
Вершкове масло 150 г
Чорний шоколад 200 г
Солодкий мигдаль 150 г
Інструкція приготування 20 хвилин
1. Вершкове масло розтопити разом з шоколадом на водяній бані, поки шоколад повністю не розтане.
2. Злегка збити яйця і поступово всипати коричневий цукор.
3. Розтоплений шоколад з’єднати з яйцями і гарненько перемішати.
4. Мигдаль розділити на кілька шматочків (якщо подрібнити до консистенції крихти — буде не так смачно). Перемішати.
5. Просіяти борошно і поступово додати в шоколадну масу. Перемішати.
6. Влити готову масу в керамічну форму, попередньо змащену вершковим маслом. Розігріти духовку до 160 градусів і випікати приблизно 20 хвилин.
Шоколадні брауні
Складові
Оливкова олія 3 столові ложки
Вівсяні пластівці ½ склянки
Цукор ½ склянки
Ванілін ½ чайної ложки
Натуральний йогурт ⅓ склянки
Какао-порошок ¼ склянки
Кукурудзяний крохмаль ¼ склянки
Яйце куряче 1 штука
Яєчний білок 1 штука
Інструкція приготування 35 хвилин
1. Змішати сухі інгредієнти.
2. Змішати інші компоненти.
3. З’єднати суміші.
4. Помістити в формочки або одну велику квадратну форму.
5. Піч в духовці при температурі 180 градусів протягом 20 хвилин.
Брауні з нуту
Складові
Яйце куряче 1 штука
Розпушувач 1 чайна ложка
Какао 2 столові ложки
Чорний шоколад 70% 30 г
Нут 200 г
Квітковий мед 3 столові ложки
Інструкція приготування 40 хвилин + 1 година
1. Розігріти духовку до 180 градусів
2. Пюріровать варений нут;
3. Додати какао, яйце, мед і розпушувач;
4. Добре розмішати;
5. Викласти в форму діаметром 15-20 см, для зручності вистелити пергаментний папір;
6. Поставити в духовку на 30-35 хвилин.
Брауні з горіхом
Складові
Пшеничне борошно ¼ склянки
Цукор ¼ склянки
Вершкове масло 120 г
Какао ½ склянки
Згущене молоко 1 банка
Розпушувач ½ чайної ложки
Свіжозварений кави 2 чайні ложки
Яйце куряче 1 штука
Ваніль ½ чайної ложки
Пекан 100 г
Інструкція приготування 45 хвилин
1. Духовку заздалегідь розігріти до 160 градусів.
2. Змішати в ємності 1 склянка борошна і цукор. Порізати масло кімнатної температури шматочками і додайте до борошна і цукру. Все це краще змішати руками або ложкою — тісто виходить розсипчасте. Форму для запікання застелити папером і висипати тісто. Випікати його хвилин 15 або, поки воно не стане світло-коричневим. Головне — не перетримати, а то воно буде жорстким.
3. В іншій ємності змішати залишилися 0,25 склянки борошна, згущене молоко, какао, яйце, кава, ваніль і розпушувач. Заважати краще ложкою. Потім додати нарізану горіх пекан (можна замінити волоським, але у пекана м’якший смак) і акуратно перемішати з тестом. Цим тестом залити приготувався коржик і поставити в духовку ще хвилин на 20.
4. Класично Брауні потрібно нарізати маленькими прямокутниками і подавати або просто як тістечко охолодженим, або — в гарячому вигляді з ванільним морозивом.
Порада
Рецептів приготування Брауні нескінченно багато — це всього лише один з них, зате перевірений, випробуваний і улюблений. Готується просто і досить швидко. Інгредієнти спеціально вказані в склянках, тому оберіть один не дуже маленький, але й не 2-х літровий) Користуючись склянкою, простіше дотримуватися пропорції. Смачного)
Брауні з гірким шоколадом
Складові
Пшеничне борошно 150 г
Сіль ½ чайної ложки
Вершкове масло 225 г
Цукор 2 склянки
Гіркий шоколад 170 г
Ванільний екстракт 1 чайна ложка
Яйце куряче 4 штуки
Інструкція приготування 1 годину
1. Духовку попередньо розігріваємо до температури 175 градусів (350 F). Квадратну форму 23х23 см змащуємо маслом і дно застилає пергаментним папером (її теж змащуємо).
2. Просіваємо борошно з сіллю.
3. Растапливаем масло з шоколадом в чашці на водяній бані, постійно помішувати, поки маса не стане гладкою і без грудочок (можна і в каструльці на маленькому вогні, тільки заважати, щоб не пригоріло). Додаємо половину норми цукру, розмішуємо буквально 30 секунд, прибираємо з лазні, додаємо ванільний екстракт.
4. Цукор, що добре перемішуємо з яйцями. Потім половину яєчно-цукрової суміші починаємо помаленьку вливати в шоколадну суміш, заважаючи постійно, щоб яйця не згорнулися в гарячому шоколаді. Частину, що залишилася яєчну суміш віночком або міксером збиваємо до тих пір, поки маса не загусне, побіліє і збільшиться в об’ємі. Акуратно додаємо збиту масу в шоколадну суміш (за принципом додавання збитих білків). Коли суміші добре з’єднаються, починаємо додавати борошно. Готове тісто по консистенції схоже на густу сметану.
5. Виливаємо тісто в підготовлену форму для випічки, вирівнюємо верх і ставимо в середину духовки випікатися протягом 25-27 хвилин. За час випічки тістечка злегка піднімуться, верх стане темніший і сухий. На 23-й хвилині робимо перевірку: сірником протикаємо серединку, на ній повинні залишитися шматочки тіста, верх повинен підсохнути, але все-одно буде злегка липким. Загалом, ці тістечка краще недопечь, ніж перепекти, якщо сумніваєтеся, то випікайте рівно 25 хвилин. Дістаємо тістечка і залишаємо остигати у формі (краще на ніч залишити). Розрізати тільки коли повністю охолонуть.
Порада
Якщо не хочете, щоб вийшло дуже солодко, то додайте замість 2 склянок цукру 1,5. За бажанням можна додати подрібнені горіхи (0,5-1 стакан), пропорції при цьому не змінюються. Тістечка можна зберігати вкритими 2-3 дня при кімнатній температурі і можна заморожувати до місяця. Для цього кожне тістечко загортається окремо в плівку, розморожується загорнутим при кімнатній температурі. Також шматочки брауніз можна додавати в суміш для морозива, так як ці тістечка при заморожуванні не стають твердими, тому таке поєднання дуже приємно, морозиво з шматочками брауніз досить поширене в Америці.
Брауні з чорної квасолі
Складові
Яйце куряче 2 штуки
Чорна квасоля 1 стакан
Какао 3 столові ложки
Пшеничне борошно 2 столові ложки
Розчинна кава 1 чайна ложка
Гіркий шоколад 50 г
Молоко 2 столові ложки
Темний цукор мускоивадо 100 г
Сода 1 чайна ложка
Інструкція приготування 1 годину
1. Попередньо замочити квасолю на ніч або мінімум на 4 години. Відварити до готовності. Остудити.
2. Яйця збити з цукром. Шоколад розтопити на водяній бані і трохи остудити. Кава розчинити в 2 ложках молока.
3. Всі інгредієнти, крім борошна, скласти в блендер і збити до однорідної консистенції. Борошно додати в самому кінці, в залежності від консистенції отримав тесту. Можна і не додавати, якщо тісто вийшло і так досить густим. Якщо тісто вийшло дуже густе, можна навпаки додати ще пару ложок молока.
4. Випікати, в попередньо розігрітій до 170-180 градусів духовці 30-40 хвилин
5. Дати повністю охолонути, розрізати на квадрати. За бажанням, покрити тістечка шоколадною глазур’ю.