Рецепт Дієтичні Брауні з волоськими горіхами
Содержание
Рецепт Дієтичні Брауні з волоськими горіхами
Складові
Темний шоколад 200 г
Вершкове масло 150 г
Ванільний екстракт 1 чайна ложка
Яйце куряче 4 штуки
Пшеничне борошно 100 г
Какао-порошок 1,5 столові ложки
Очищені волоські горіхи 100 г
Цукор ½ склянки
Інструкція приготування 40 хвилин
1. Розігріваємо духовку до 180 градусів.
2. Шоколад і масло рубаємо на шматочки і разом розтоплюємо на водяній бані. Даємо охолонути.
3. В розтоплений шоколад всипаємо цукор. Додаємо ваніль і яйця, перемішуючи після кожного.
4. Просіваємо борошно і какао, додаємо її в цю ж суміш.
5. Сюди ж додаємо горіхи. Вливаємо в форму і випікаємо протягом 20-25 хвилин.
Брауні з сиром і бананами
Складові
Темний шоколад 100 г
Вершкове масло 100 г
Пшеничне борошно 2 столові ложки
Коричневий цукор 4 столові ложки
сіль щіпка
М’який сир 200 г
Цукрова глазур 2 столові ложки
Яйце куряче 2 штуки
Банани 2 штуки
Інструкція приготування 1 годину
1. Шоколад і масло дрібно порубати і розтопити на водяній бані.
2. Яйце збити з цукром, недовго. З’єднати обидві суміші, додати сіль і борошно і ретельно розмішати.
3. Банан розім’яти в пюре, подрібнити в сиром, яйцем і цукром до консистенції крему.
4. Форму для Брауні вистелити папером для випічки або фольгою. На дно форми вилити половину шоколадного шару. Зверху викласти кілька чайних ложок сирної суміші. Далі чергувати шоколадну і сирну частини.
5. Верхній шар розрівняти ножем — для красивих мармурових розлучень.
6. Випікати при температурі 175 градусів хвилин 30. Перевіряємо, встромляючи зубочистку в Брауні і виявляючи на ній вологі крихти — готово. Дочекатися, поки тістечко повністю охолоне, і нарізати на квадратики.
Брауні з кавою
Складові
Вершкове масло 200 г
Гіркий шоколад 250 г
Яйце куряче 4 штуки
Розчинна кава ½ чайної ложки
Світло-коричневий цукор 180 г
Морська сіль ½ чайної ложки
Ванілін ½ чайної ложки
Розпушувач ½ чайної ложки
Пшеничне борошно 6 столових ложок
Інструкція приготування 1 годину
1. Розігріти духовку до 160 градусів.
2. Змастити маслом форму, присипати борошном, залишки борошна видалити.
3. Розтопити шоколад з маслом на водяній бані або в мікрохвильовій печі, додати половину цукрового піску, кава, перемішати, відставити.
4. В окремій мисці збити яйця і цукровий пісок. Додати ванілін.
5. З’єднати шоколадно-масляну масу з яйцями, постійно перемішуючи.
6. Додати сіль, розпушувач.
7. По одній ложці додавати борошно, потрібна консистенція густої сметани (в залежності від розміру яєць, кількість борошна може змінюватися).
8. Викласти тісто в форму.
9. Випікати 18-20 хвилин.
10. Остудити, нарізати, посипати какао, прикрасити кавовий зерном.
Брауні з волоськими горіхами і темним шоколадом
Складові
Темний шоколад 400 г
Вершкове масло 400 г
Цукор 500 г
Яйце куряче 6 штук
Пшеничне борошно 250 г
Розпушувач тесту 2 чайні ложки
Волоські горіхи 300 г
Інструкція приготування 1 година 20 хвилин
1. Шоколад (300 грам) поламати на шматочки, покласти в миску і поставити на водяну баню. До шоколаду додати нарізане шматочками вершкове масло. Розтопити шоколад з маслом до однорідності, помішуючи.
2. Додати цукор, добре перемішати і зняти каструлю з водяної бані. Якщо суміш з цукром досить гаряча, її потрібно трохи остудити перед тим, як вводити яйця, щоб яйця не згорнулися. По одному ввести яйця, кожен раз розмішуючи до однорідності.
3. Борошно просіяти з розпушувачем. Всипати борошно з розпушувачем в шоколадно-яєчну суміш і перемішати.
4. Шоколад (100 грам) і горіхи порубати, додати в тісто і перемішати.
5. Форму для випікання змастити маслом, застелити пергаментом і знову змастити тонким шаром масла. Викласти тісто в форму і розрівняти.
6. Випікати Брауні в нагрітій до 170 градусів духовці приблизно 35-40 хвилин, або, поки зубочистка вийде сухою. Головне — не пересушити Брауні. Корж повинен залишатися трохи вологим. Готовий корж вийняти з духовки і остудити, а ще краще прибрати в холодильник на 8-12 годин (або на ніч).
7. Брауні розрізати на квадратні тістечка і подавати до чаю.
Брауні з молочним і темним шоколадом
Складові
Молочний шоколад 100 г
Темний шоколад 100 г
Пшеничне борошно 1,25 склянки
Вершкове масло 225 г
Яйце куряче 4 штуки
Цукор 2 склянки
Ванілін за смаком
Сіль 1 чайна ложка
Горіхи за смаком
Інструкція приготування 1 годину
1. Шоколад розламати на шматочки і розтопити на водяній бані разом з маслом, щоб не залишалося грудочок.
2. Додати стакан цукру і заважати секунд 30. Додати ванілін. Зняти з вогню і дати охолонути.
3. Два яйця збити з 0,5 склянки цукру до повного його розчинення. Обережно влити в шоколадну суміш, постійно помешівая.Еслі шоколадна суміш буде гарячої, то яйця можуть зваритися.
4. Решта 2 яйця з цукром збивати на повній потужності 5 хвилин — маса повинна збільшитися в обсязі в 2 рази. Вмішати в шоколадну масу.
5. Борошно просіяти з сіллю. Вмішати в суміш (я злегка збиваю міксером). За бажанням можна додати горіхи.
6. Розігріти духовку до 180 градусов.Форму для випікання (близько 20х20 см) вистелити пергаментним папером і змастити вершковим або рослинним маслом (одноразові форми застеляти папером не варто). Так само можна зробити у вигляді капкейков.
7. Вилити тісто (по консистенції воно повинно вийти як густа сметана). Розрівняти верх і поставити в духовку на середню полицю.
8. Час випікання залежить від духовки десь 25-50 хвилин. Готовність перевіряють паличкою або ножем — якщо на кінчику буде рідкий шоколад, то відправити назад в духовку, якщо буде злегка вологе тісто, то Браун готовий. Якщо випікати у вигляді капкейков, то час випічки скоротиться в залежності від їх розміру. Великі у мене випікалися 35 хвилин.
9. Подавати можна з різними кремами або сиропами.
Порада
Ванілін можна замінити на 1 чайну ложку ванільного екстракту. !! Важливо !! НЕ збивати окремо білки від жовтків — смак від цього зміниться.
Брауні на Песах
Складові
Вершкове масло 175 г
Цукор 175 г
Гіркий шоколад 175 г
Яйце куряче 5 штук
Мигдаль 175 г
Інструкція приготування
1. У збите з цукром розм’якшене масло додаємо жовтки.
2. Растапливаем шоколад на водяній бані і з’єднуємо з масляною сумішшю, додаємо дрібно мелений мигдаль.
3. Додаємо збиті в міцну піну білки, перемішуємо.
4. Переливаємо в змащену маслом форму і випікаючи протягом 45 хвилин в розігрітій до 180 градусів духовці. Остуджують і ріжемо на квадратики.