Рецепт Швидкі брауні
Содержание
Рецепт Швидкі брауні
Складові
Пшеничне борошно 5 столових ложок
Горіхи за смаком
Шоколадна паста 120 г
Яйце куряче 1 штука
Інструкція приготування 30 хвилин
1. Ретельно змішати шоколадну пасту з яйцем. Додати борошно і перемішати до зникнення грудочок. Додати горіхи.
2. Застелить форму для мафінів паперовими формочками, заповнити їх тестом.
3. Випікати при 175 градусах приблизно 20 хвилин.
4. Дати охолонути на решітці.
Брауні з горіхами
Складові
Вершкове масло 170 г
Гіркий шоколад 200 г
Цукор 250 г
Яйце куряче 3 штуки
Пшеничне борошно 125 г
Розпушувач 1 чайна ложка
Горіхи ½ склянки
Інструкція приготування 2 години
1. 170 грам шоколаду поламати на маленькі шматочки і розтопити на водяній бані. Для цього миску з шоколадом треба покласти на каструлю з киплячою водою, і періодично заважати шоколад.
2. Потім додати вершкове масло. Перемішати.
3. Додати цукор, ще раз все добре перемішати до розчинення всіх складових, і зняти миску з водяної бані.
4. Додати три яйця (але в остигнула шоколадну суміш!). Перемішати віночком.
5. Борошно просіяти з розпушувачем, всипати в суміш і перемішати.
6. Шоколад (30 грам) і горіхи подрібнити, додати в тісто і перемішати.
7. Форму для випічки змастити маслом, застелити пергаментом і знову змастити тонким шаром масла (обов’язково!).
8. Викласти тісто в форму і розрівняти.
9. Випікати Брауні в розігрітій до 170 градусів духовці приблизно 35-40 хвилин. Готовність перевіряти дерев’яною шпажкою.
10. Коли Браун готові, найкраще відправити їх в холодильник на 8-12 годин. Так вони будуть ще смачніше і не будуть сильно кришитися.
11. Після витримки на морозі можна різати Брауні на тістечка і насолоджуватися смаком.
Порада
Корж дуже важливо не пересушити! Як тільки паличка виходить з тіста суха, можете сміливо витягувати Брауні з духовки.
Чізкейк-брауніз
Складові
Пшеничне борошно 1,25 г
Сіль 1 чайна ложка
Какао-порошок 2 столові ложки
Чорний шоколад 70% 300 г
Вершкове масло 200 г
Цукор 2 склянки
Коричневий цукор ½ склянки
Яйце куряче 7 штук
Ванільний екстракт 2,25 чайні ложки
М’який сир 225 г
Сир Рікотта 225 г
Інструкція приготування 1 година 20 хвилин
1. Розігрійте духовку до 180 градусів. Змастіть маслом форму, можна постелити на дно пергамент, також змащений маслом.
2. Почнемо з основи брауніз. У глибокій мисці змішайте борошно, сіль і какао.
3. Розтопити на водяній бані гіркий шоколад і вершкове масло. Вимкніть вогонь, але не забирайте масу з водяної бані. Додайте цукор — білий (1,5 склянки) і коричневий. Помішуйте, поки цукор не розчиниться. Зніміть масу з водяної бані і остудіть до кімнатної температури.
4. Додайте до маси 3 яйця і перемішайте. Додайте ще одне яйце і перемішайте знову. Додайте п’ятий яйце і знову перемішайте. Додайте ванільний екстракт (2 чайні ложки) ще разок перемішайте.
5. Всипте суху суміш інгредієнтів (борошно, сіль і какао) в отриману масу і ретельно розмішайте, поки сухі інгредієнти повністю не розійдуться в масі.
6. Переходимо до чізкейковой частини. Тут все просто: з’єднайте м’який сир (можна маскарпоне, можна «Альметте» і т.п.), рикотту і цукор (залишилися 0,5 склянки). Додайте яєчні жовтки (2 штуки) і ванільний екстракт (1/4 чайні ложки) і перемішайте до однорідного стану.
7. Вилийте масу брауніз в форму і вирівняйте за допомогою лопатки. А тепер зверху зробіть 8 «плюх» з чізкейковой маси і злегка круговими рухами кожен «плюх» розмажте по шару брауніз.
8. Випікайте 40-50 хвилин. Перевірте готовність за допомогою зубочистки: якщо все готово, то на зубочистці залишиться кілька вологих крихт. Остудіть і подавайте!
Брауні з сиром
Складові
Вершкове масло 100 г
Шоколад 200 г
Пшеничне борошно 300 г
Чорна кава 150 мл
Яйце куряче 3 штуки
Сир 300 г
Молоко 150 мл
Цукор 100 г
Інструкція приготування 40 хвилин
1. На водяній бані топимо шоколад разом з маслом.
2. Змішуємо молоко, сир, одне яйце і добре перемішуємо.
3. В розтоплений шоколад всипаємо борошно, цукор, вливаємо кави і розбиваємо два яйця, все перемішуємо.
4. У форму, змащену маслом, першим шаром викладаємо половину шоколадного тесту, потім, заливаємо сирною масою і завершуємо все, ще одним шаром шоколадного тесту.
5. Ставимо в духовку на 20 хвилин, розігріту на 180 градусів.
Традиційний Брауні з горіхами
Складові
Пшеничне борошно 121 г
Какао 85 г
Цукор 250 г
Сіль 5 г
Цукрова пудра 57 г
Розчинна кава 5 г
Шоколадні чіпси 170 г
Яйце куряче 3 штуки
Рослинна олія 125 мл
Ванілін 5 г
Еспрессо 88 мл
Товчені волоські горіхи 114 г
Інструкція приготування 1 година 10 хвилин
1. У великій мисці змішати борошно, какао, білий цукор, цукрову пудру, сіль, еспресо-порошок, горіхи і шоколадні чіпси.
2. В іншій мисці збити яйця, масло і еспрессо. Додати до першої суміші.
3. Заважати до утворення однорідної маси. Силіконової лопаткою викласти суміш у змащену невеликою кількістю масла форму, акуратно розправивши поверхню.
4. Випікати в розігрітій до 170 градусів духовці 25-35 хвилин. Після цього залишити пиріг у формі на годину, перш ніж почати його різати.
Порада
Центральна частина пирога обов’язково повинна стати міцною — так визначається ступінь його готовності. Якщо вона все ще м’яка і легко продавлюється пальцем, потрібно повернути пиріг в духовку і перевіряти кожні дві-три хвилини, поки ви не переконаєтеся в тому, що він готовий.
Брауні з фундуком та імбирним маслом
Складові
Какао-порошок 65 г
Цукор 400 г
Рослинна олія 140 мл
Імбирне масло 20 мл
Вода 120 мл
Пшеничне борошно 165 г
Фундук 150 г
Ванільний екстракт 1 чайна ложка
сіль щіпка
Яйце куряче 2 штуки
Сода ½ чайної ложки
Інструкція приготування 1 година 15 хвилин
1. У духовці злегка підсмажити фундук — як тільки з’явиться запах, відразу можна виймати. Коли охолоне, хоча б частково, видалити лушпиння.
2. Приготувати тісто: у великій мисці змішати какао-порошок і соду, погашену оцтом або лимонним соком. Додати половину рослинного масла і киплячу воду і як слід розмішати. Всипати цукор, вбити яйця, влити залишки рослинного масла і імбирне масло. Додати борошно, ванільний екстракт і сіль.
3. З’єднати тісто з фундуком. Форму для випічки (найзручніше запікати в квадратній формі, так як потім Брауні потрібно буде різати на квадрати) змастити маслом і посипати борошном. Залити тісто в форму і поставити його на годину в холодильник.
4. Випікати при температурі 180 градусів протягом 40-45 хвилин, готовність перевіряємо зубочисткою.
5. Готовий брауни остудити і нарізати квадратами.
Порада
Витримувати тісто в холодильнику не обов’язково — якщо поспішаєте, можна і відразу в духовку. Але з охолодженого тіста Брауні виходить всередині вологим і соковитим. Без цього він теж буде дуже смачним, просто більш розсипчастим.
Шоколадно-м’ятні Брауні
Складові
Яйце куряче 2 штуки
Цукор 200 г
Вершкове масло 80 г
Какао-порошок 3 столові ложки
Пшеничне борошно 120 г
сіль щіпка
розпушувач щіпка
Ванільна есенція ½ чайної ложки
М’який сир 200 г
М’ята 12 пучків
Цукрова пудра 140 г
Молоко 3 столові ложки
Зелений харчовий барвник ½ чайної ложки
Інструкція приготування 1 годину
1. Квадратну 20-сантметровую форму для кексу застелити пергаментним папером і злегка змастити маслом. Духовку розігріти до 175 градусів.
2. Збити 2 яйця і 160 г цукру до світлої пишної маси.
3. Розтопити вершкове масло (в мікрохвильовці або в сотейнику на вогні) і розмішати його з какао-порошком.
4. Додати шоколадну суміш до яєчної і все разом збити.
5. Всипати просіяне борошно з розпушувачем і сіллю. Збити міксером до однорідності.
6. Для приготування начинки 6-7 гілочок м’яти перемолоти в блендері або дрібно-дрібно нарізати ножем.
7. Змішати сир з цукром, м’ятою і ванільною есенцією.
8. Вилити половину тесту в форму і розрівняти поверхню.
9. Обережно розподілити поверх тесту сирну масу (для цього зручно використовувати кондитерський шприц), потім залити тестом.
10. Випікати протягом 35-40 хвилин. Остудити в формі.
11. Для приготування цукрової глазурі 3-4 гілочки м’яти перемолоти в блендері (або нарізати ножем), змішати з молоком і вилити в цукрову пудру при постійному помішуванні. Додати зелений харчовий барвник і ретельно перемішати. Глазур повинна вийде консистенції сметани.
12. Нанести глазур на остиглий бісквіт і дати схопитися. Обрізати краї бісквіта і нарізати на квадратики.