Різдвяний апельсиновий пиріг
Содержание
Різдвяний апельсиновий пиріг
Інгредієнти для «Різдвяний апельсиновий пиріг»:
Яйце куряче — 3 шт
Борошно пшеничне / Борошно — 220 г
Сметана — 100 г
Цукор — 180 г
Масло вершкове — 100 г
Розпушувач тіста — 1 ч. Л.
Крупа манна — 2 ст. л.
Апельсин (380 гр) — 1 шт
Джем апельсиновий (Лимонний) — 3 ст. л.
Рецепт «Різдвяний апельсиновий пиріг»:
- Масло кімнатної температури збити з цукром і цедрою апельсина. Апельсин помити і натерти цедру на дрібній тертці, сам апельсин відставити поки в сторону. Потім додати до тесту яйця і збити до однорідної консистенції.
- Додати сметану і манну крупу, збити зовсім не довго. Секунд 15.
- Всипати розпушувач і борошно, швидко збити міксером. Тісто стікає з лопатки, ніжне, блискуче. Силіконовую форму змастити олією і викласти тісто. Надіслати пиріг в духовку при 180 гр хвилин на 40. Готовність перевірити дерев’яною шпажкою.
- Готовий гарячий пиріг проколоти дерев’яною шпажкою по всьому периметру. З апельсина вичавити сік (повинно вийти не менше 100 мл соку), і залити їм гарячий пиріг. Далі пирога дати охолонути, вийняти з форми і зверху змастити лимонним / апельсиновим джемом.
По теме: ( из рубрики Рецепти Пирогів )