Рецепт Закуска з баклажанів з томатами
Содержание
Рецепт Закуска з баклажанів з томатами
Інгредієнти для «Закуска з баклажанів з томатами»:
Помідор — 8 шт
Баклажан — 6 шт
Часник (за смаком) — 12 зуб.
Сіль — 2 ч. Л.
Олія — 50 г
Час приготування: 40 хвилин
Кількість порцій: 5
Рецепт «Закуска з баклажанів з томатами»:
- Приготувати овочі. 6 штук баклажан середнього розміру-це як раз 1 кілограм. Помити, часник почистити.
- Баклажани розрізати впоперек на дві частини, якщо баклажани великі, то на три. Часник нарізати на часточки, щоб зручно було шпигувати ним баклажани. Можна для зручності часник змішати з сіллю.
- І шпігуем баклажани часником. Для цього робимо прорізи ножем. І вставляємо туди часточки часнику.
- Підготовлені баклажани укладаємо «стоячи» в каструлю.
- Зверху засипаємо порізаними на кубики томатами так, щоб вони заповнили всі порожнечі між баклажанами, мені для цього навіть довелося взяти каструлю більшого розміру, в попередньої, вони стояли дуже щільно …
- Ставимо на середній вогонь і тушкуємо близько 20 хвилин.
- З плином часу, пробуємо на сіль, додаємо по необхідності сіль, цукор, перець (за смаком) і соняшникову олію.
- І тушкуємо ще хвилин 15-20 на повільному вогні до готовності. Вони повинні стати м’якими і легко протикатися ножем. Даємо охолонути і настоятися в холодильнику близько доби.
- Баклажани нарізаємо на шматочки, зверху укладаємо тушковані помідори.
Смачного!
По теме: ( из рубрики Рецепти Овочеві Закуски )