Рецепт М’ятні брауні
Содержание
Рецепт М’ятні брауні
Складові
Вершкове масло 7 столових ложок
Гіркий шоколад 180 г
Яйце куряче 2 штуки
Цукор 200 г
Пшеничне борошно 65 г
Ванільний екстракт ½ чайної ложки
сіль щіпка
Екстракт м’яти ¾ чайної ложки
Пекан 50 г
Молоко 1 столова ложка
Цукрова пудра 120 г
Читайте также: Содержание молодняка уток
Інструкція приготування 2 години 15 хвилин
1. Розігріти духовку до 180 градусів. Змастити прямокутну або квадратну металеву форму для випікання (краще 25х25 см) невеликою кількістю масла. На невеликому вогні розтопити в сотейнику 3 столові ложки олії і 60 грам шоколаду. Залишити остигати.
2. Міксером збити яйця і цукор протягом 5 хвилин до стану піни. Додати шоколадно-масляну суміш, борошно, 0,5 чайної ложки м’яти, ваніль і сіль. Розмішати до однорідного стану. Додати нарізані горіхи.
3. Перекласти тісто у форму і поставити в духовку на 25 хвилин. Перевірити готовність за допомогою дерев’яної палички — тісто всередині не повинні бути липким. Дістати з духовки і поставити охолоджуватися.
4. Збити цукрову пудру з 2 столовими ложками олії, молоком і залишилися м’ятним екстрактом до кремоподібного стану. Покрити отриманою сумішшю теплі Брауні. Поставити на годину в холодильник.
5. Розтопити на невеликому вогні залишився шоколад і 2 столові ложки олії. Злегка остудити і рівномірно розподілити поверх Брауні. Накрити і поставити в холодильник ще на годину. Потім розрізати на 20 квадратиків.
Порада
Екстракт м’яти можна замінити м’ятним сиропом. Зберігати Брауні можна при кімнатній температурі, накривши фольгою.
Брауні з вишнею та лавандою
Складові
Пшеничне борошно 1,5 склянки
Пекарський порошок 1 чайна ложка
Сіль ½ чайної ложки
Сушена вишня ⅓ склянки
Товчені волоські горіхи 1 склянка
Сушені квіти лаванди 3 столові ложки
Вершкове масло 200 г
Какао-порошок 1 стакан
Цукор 1,75 склянки
Яйце куряче 4 штуки
Ванілін ½ чайної ложки
Інструкція приготування 1 годину
1. Розігріти духовку до 180 градусів. Квадратну форму 20х20 см змастити маслом.
2. У мисці змішати борошно, пекарський порошок, сіль, вишні без кісточок, подрібнені горіхи і подрібнені сухі квіти лаванди.
3. Масло розм’якшити в мікрохвильовці, збиваючи міксером, поступово додати весь какао-порошок. У суміш додати цукор, яйця і ваніль і ще раз збити.
4. З’єднати сухі і рідкі інгредієнти і ретельно вимішати до зникнення грудочок. Вилити тісто у форму для випічки.
5. Випікати протягом 35-40 хвилин.
6. Охолодити у формі, вийняти і посипати цукровою пудрою або какао-порошком.
Брауні з ванільною глазур’ю
Складові
Темний шоколад 250 г
Вершкове масло 300 г
Цукор 450 г
Яйце куряче 6 штук
Пшеничне борошно 190 г
Ванільна есенція 3 чайні ложки
Сіль ½ чайної ложки
Білий дрібний цукор 75 г
Коньяк 3 столові ложки
Цукрова пудра 240 г
Інструкція приготування 50 хвилин
1. Поламати шоколад на дрібні шматочки і розтопити в каструлі разом з частиною масла (225 грам). Зняти шоколад з вогню, додати яйця, 2/3 ванільної есенції, борошно, сіль і цукор — перетворити в однорідну масу.
2. Форму для випічки викласти фольгою і змастити олією. Вилити в форму отримане шоколадне тісто і випікати 30 хвилин в духовці при температурі 180 градусів.
3. Поки випікається корж, слід приготувати глазур. Для глазурі розтопити 75 грам масла, додати дрібний цукор, залишки ванильнойесенції. Розмішати. Зняти суміш з вогню, додати коньяк, цукрову пудру і ще раз перемішати.
4. Корж, що остигнув змастити глазур’ю і нарізати на квадратики.
Брауні з волоськими горіхами без запікання
Складові
Згущене молоко 420 мл
Несолодкий темний шоколад 60 г
Розкришені крекери з непросіяного борошна 2,5 склянки
Товчені волоські горіхи 1 склянка
Інструкція приготування
1. Змастіть маслом квадратну форму 22х22 см.
2. У сотейнику змішайте згущене молоко і подрібнений шоколад. Поставте на невеликий вогонь і розтопіть до однорідної маси. Потім варите, помішуючи, приблизно 8-10 хвилин, поки маса злегка не загусне.
3. Зніміть з вогню і додайте розкришені крекери і половину волоських горіхів.
4. Викладіть у форму, розрівняйте і посипте горіхами.
5. Надішліть в холодильник на 3-4 години до застигання. Потім поріжте на квадрати.
Класичний Брауні з мигдалем
Складові
Вершкове масло 110 г
Гіркий шоколад 60 г
Коричневий цукор 150 г
Розпушувач ⅓ чайної ложки
Яйце куряче 3 штуки
Какао-порошок 30 г
Мигдаль 80 г
Пшеничне борошно 55 г
Інструкція приготування 20 хвилин
1. Розігріти духовку до 180 градусів.
2. Форму застелити пергаментом.
3. Розтопити на водяній бані поламані на шматочки шоколад, рубане масло і щіпку солі.
4. Просіяти борошно і розпушувач.
5. Змішати горіхи з какао.
6. Збити яйця з фруктозою, до них додати розтоплений шоколад і масло. Вмішати акуратно решту складових. Вилити в форму і постукати пару раз по столу, щоб горіхи рівномірно розподілилися по тесту.
7. Після випікання 20 хвилин, дати десерту охолонути при кімнатній температурі.
8. Прикрасити можна полуницею.
Брауні з вершковим сиром і малиною
Складові
Пшеничне борошно 100 г
Розпушувач ½ чайної ложки
Вершкове масло 110 г
Яйце куряче 2 штуки
Яєчний білок 1 г
Малина заморожена 100 г
Цукор 60 г
Сіль ¼ чайної ложки
Темний шоколад 100 г
Сода ¼ чайної ложки
Білий шоколад 100 г
Ванільний цукор 1 чайна ложка
Вершковий сир 200 г
Інструкція приготування 50 хвилин
1. Готуємо сирну масу-прошарок. Для цього інтенсивно змішуємо вінчиком сир, цукор, жовток. Відставляємо сторону. Шоколад ламаємо на шматочки, масло нарізаємо кубиками. Кладемо в миску, встановлюємо на каструлю з киплячою водою і розтоплюємо. Додаємо звичайний цукор, ванільний цукор, перемішуємо, відставляємо в сторону на 10 хвилин, щоб маса трохи охолола.
2. Тим часом, просіюємо борошно з сіллю, содою, розпушувачем. У подост шоколадну масу додаємо яйця і білок, змішуємо вінчиком. Поступово водимо борошняну суміш і замішуємо тісто.
3. Квадратну форму змащуємо олією і застилає пергаментом. Викладаємо половину шоколадного тесту. Зверху кладемо сирну масу. Накриваємо залишилися шоколадним тестом. Беремо дерев’яну шпажку і кілька разів проводимо по тесту в довільному напрямку, щоб створити мармуровий малюнок. Кладемо малину і притоплюється її в тісто.
4. Ставимо форму в розігріту до 160 градусів духовку і випікаємо близько 50-60 хвилин. У готового коржа краю повинні схопитися, а середина повинна бути на дотик плотноватой, але не твердою. Якщо перевіряти сірником, то вона повинна виходити з невеликою кількістю прилиплих вологих крихт.
5. Остужаем корж і прибираємо пергамент, нарізаємо Брауні на невеликі шматочки.
Сироедческій Брауні з шматочками какао-бобів
Складові
Фініки без кісточок 200 г
Товчені волоські горіхи 250 г
Подрібнений мигдаль 150 г
Какао 150 г
Какао-боби 50 г
Кокосове масло 1 чайна ложка
Морська сіль 1 чайна ложка
Мелена кориця щіпка
Інструкція приготування 35 хвилин
1. У блендері або комбайні подрібніть волоські горіхи, мигдаль (можна залишити велику крихту). Додайте фініки, какао і знову змішайте блендером.
2. Перекладіть готову масу в глибоку миску і змішайте з розтопленим кокосовим маслом, шматочками какао бобів і іншими інгредієнтами.
3. У форму для випікання 20 × 20 см покладіть пергаментний папір і рівномірно викладіть в неї готове тісто. Приберіть в холодильник на 30 хвилин.
4. Розріжте на шматочки і подавайте до столу або приберіть в морозилку, щоб з’їсти пізніше.
Різдвяні брауні
Складові
Вершкове масло 115 г
Несолодкий кондитерський шоколад 100 г
Цукор 200 г
Яйце куряче 2 штуки
Ванільний цукор 1 чайна ложка
Пшеничне борошно 4 столові ложки
сіль щіпка
Товчені волоські горіхи 250 г
Інструкція приготування 30 хвилин
1. Розігріти духовку до 175 градусів. Вогнетривку форму змастити маслом.
2. На слабкому вогні в каструлі розтопити шоколад і масло (якщо під рукою не виявилося кондитерського шоколаду, можна використовувати звичайний темний, але тоді необхідно буде скоротити кількість цукру приблизно вдвічі). Зняти з плити каструлю і всипати цукор. Розбити в цю масу яйця, додати ванільний цукор, добре перемішати до однорідності.
3. Борошно, сіль і волоські горіхи змішати в окремій мисці, потім акуратно вмішати в шоколадну масу. Вилити готове тісто в форму і випікати протягом 30 хвилин. Остудити, розрізати на 16 порцій.