Рецепт Дієтична яблучна шарлотка з медом на житнього борошна
214 Рецепт Дієтична яблучна шарлотка з медом на житнього борошна

Рецепт Дієтична яблучна шарлотка з медом на житнього борошна


Рецепт Дієтична яблучна шарлотка з медом на житнього борошна

Складові

Житнє борошно ½ склянки

Вівсяна крупа ½ склянки

Яйце куряче 2 штуки

Гречаний мед 3 чайні ложки

Кефір 1 склянка

Розпушувач 1 чайна ложка

Яблуко 2 штуки

Кориця на смак

Інструкція приготування 1 годину

1. Змішати борошно, розмолоту вівсяну крупу, мед, яйце і білки, додати кефір до консистенції млинцевого тесту.
2. Дати трохи постояти, щоб пластівці набрякли.
3. Додати розпушувач і, за бажанням, корицю (ванілін, какао).
4. Викласти порізані яблука в форму, залити сумішшю.
5. Випікати хвилин 30 в заздалегідь розігрітій до 180 градусів духовці.

Порада

Вся шарлотка 1130 ккал, а шматочок — всього 145 ккал! Виходить дивно смачна шарлотка! Можна використовувати вівсяні пластівці, а житнє борошно замінити на пшеничне, але тоді загубиться той самий індивідуальний смак.

Шарлотка з персиками

Рецепт Дієтична яблучна шарлотка з медом на житнього борошна

Складові

Яйце куряче 3 штуки

Цукор 1 стакан

Ванільний цукор 40 г

Вода 2 столові ложки

Пшеничне борошно 1 склянка

Розпушувач ½ чайної ложки

Персики 4 штуки

Вершкове масло 15 г

сіль щіпка

Інструкція приготування 30 хвилин

1. Вимиті персики порізати на шматочки, або віялом, посипати цукром і прибрати в холодильник.
2. Жовтки збити з 0,5 склянки цукру, ванільним цукром і 2 ложками води. Білки також збити з 0,5 склянки цукру і сіллю. Жовтки і білки акуратно з’єднати, додати просіяне борошно, розпушувач і перемішати акуратно лопаткою.
3. Розігріти духовку до 200 градусів.
4. Змастити форму маслом, розкласти персики по дну форми і залити тестом. Випікати 20 хвилин при 200 градусах і ще 10 хвилин, зменшивши вогонь в духовці до мінімуму. Для перевірки готовності можна увіткнути шпажку або зубочистку в пиріг — паличка повинна залишитися сухою. Витягнути пиріг і залишити остигати.

Читайте ще:  Рецепт Шарлотка за рецептом Тетяни Арно

Порада

Раджу для цього пирога брати роз’ємну форму.

Шарлотка з чорного хліба за старовинним рецептом

Рецепт Дієтична яблучна шарлотка з медом на житнього борошна

Складові

Цукор 1 стакан

Яблуко 12 штук

Чорний хліб 2 шматки

Сметана 2 банки

Інструкція приготування 45 хвилин

1. Чорний черствий хліб натерти на тертці так, щоб вийшло 2 склянки крихт.
2. Яблука позбавити від серцевини і шкіри, порізати дольками.
3. У круглу вогнетривку форму викласти шар хлібних крихт, потім — шар яблук і засипати цукром. Потім знову викласти шар крихт, яблука і цукру. Потім облити 2 склянками сметани. Закінчити необхідно хлібним шаром.
4. У розігрітій до 200 градусів духовці випікати шарлотку до тих пір, поки верхній хлібний шар не просочиться як слід сметаною і не зарум’яниться, це займе приблизно 40 хвилин. Подавати шарлотку з теплими жирними вершками.

Міні шарлотка

Рецепт Дієтична яблучна шарлотка з медом на житнього борошна

Складові

Цукор ½ склянки

Яйце куряче 6 штук

Пшеничне борошно 150 г

Яблуко 2 штуки

Банани 1 штука

Вершкове масло 50 г

Сода ½ столової ложки

Інструкція приготування 20 хвилин

1. Збити міксером білки в густу піну.
2. Поступово вмішати жовтки. Добре збити.
3. Потроху додавати цукор і добре перемішувати міксером.
4. Додати соду.
5. Дерев’яною ложкою, потроху додаючи борошно, замісити тісто (міксер бажано не використовувати)
6. Змастити формочки вершковим маслом і викласти на дно тонко порізані фрукти. Вилити тісто, щоб повністю закрило фрукти.
7. Поставити формочки в розігріту до 180 градусів духовку на верхній рівень.
8. Випікати 15-20 хвилин.

Порада

Дуже смачно з вершковим, трохи підталим морозивом.

Шарлотка зі сметанним тестом

Рецепт Дієтична яблучна шарлотка з медом на житнього борошна

Складові

Яйце куряче 3 штуки

Яблуко 8 штук

Пшеничне борошно 1 склянка

Сметана 15% -ва 3 столові ложки

Розпушувач ½ г

Вершкове масло 50 г

Цукор 1 стакан

Інструкція приготування 30 хвилин

1. Збити яйця + цукор + сметана, додати просіяне борошно і розпушувач.
2. Яблука помити, порізати і викласти на змащену маслом форму, залити тестом, випікати 20-30 хвилин.

Читайте ще:  Рецепт Шарлотка яблучна з вершковим маслом

Полунична шарлотка з сиром

Рецепт Дієтична яблучна шарлотка з медом на житнього борошна

Складові

Полуниця 400 г

Желатин 8 г

Фісташки 50 г

Сир маскарпоне 250 г

Цукор 80 г

Вершки 150 мл

Цукрова пудра 3 чайні ложки

Печиво 24 штуки

Інструкція приготування

1. Замочити желатин. Зробити пюре з 300 грам полуниці і перемішати з сиром, фісташками і цукром. Віджати желатин і розпустити його в каструлі на слабкому вогні. Вливаючи тонким струмком, перемішати желатин з полунично-маскарпоновим кремом.
2. Нарізати половину, що залишилася полуниці і вмішати в масу. Вистелити плівкою дно і боки високої форми об’ємом 1 літр, наповнити кремом шар товщиною 1 см і розкласти по краях печиво (бажано — бісквітне). Заповнити форму кремом і розрівняти. Залишити охолоджувати протягом 2 годин.
3. Частину, що залишилася полуницю нарізати скибочками. Збити вершки. Перекинути шарлотку на тарілку, видалити плівку, покрити бісквітами і прикрасити вершками. Викласти скибочками полуниці краю і поверхня шарлотки, посипати цукровою пудрою.

Шарлотка зі збитими білками

Рецепт Дієтична яблучна шарлотка з медом на житнього борошна

Складові

Пшеничне борошно 250 г

Цукор 250 г

Яйце куряче 5 штук

Яблуко 3 штуки

Вершкове масло 10 г

Гашене сода ½ чайної ложки

Інструкція приготування 40 хвилин

1. Відокремлюємо білки від жовтків. Після чого збиваємо білки в круту піну. Поступово в білки додаємо цукор, жовтки, погашену лимоном соду, борошно, продовжуючи весь цей час збивати. У нас вийшла повітряна маса, за консистенцією нагадує хорошу густу сметану.
2. Очищаємо яблука від шкірки і нарізаємо їх тонкими скибочками, після чого укладаємо в змащену вершковим маслом форму для випікання. Зверху заливаємо сумішшю і ставимо в духовку. Для рівномірності тесту можна почекати близько 5 хвилин, після чого поставити в духовку. Це позбавить вас від того, що середина вийде занадто висока.
3. Випікаємо в заздалегідь розігрітій до 180 градусів духовці приблизно 40 хвилин на середній полиці. Готовність перевіряємо зубочисткою.

Порада

Моїм таку кількість цукру припало до вподоби, для мене — забагато, тому раджу спробувати тісто в міру додавання цукру.

Читайте ще:  Рецепт Шарлотка з медом і корицею

Шарлотка по-царськи

Рецепт Дієтична яблучна шарлотка з медом на житнього борошна

 

Складові

Пшеничне борошно 1 склянка

Розпушувач тесту 5 г

Яблука «апорт» 2 штуки

Яйце куряче 3 штуки

сіль щіпка

Прозорий мед за смаком

Білий дрібний цукор ⅔ склянки

Цукрова пудра за смаком

Вершкове масло за смаком

Інструкція приготування 1 годину

1. Збити білок з цукром
2. Додати жовтки і сіль. Змішувати до однорідної маси (ідеально в кухонному комбайні або міксером).
3. Поступово додати борошно і розпушувач. Змішати ретельно.
4. Нашинковать в тісто тонкими часточками яблука сорту апорт (великі, червоні, соковиті). Розмішати тісто ложкою, дати постояти 5-10 хвилин.
5. Викласти пергамент в форму для запікання, змастити його вершковим маслом і вилити тісто у форму.
6. Розігріти духовку до 180 градусів, поставити пектися на 40 хвилин до золотистої скоринки.
7. Після можна змастити медом за допомогою кулінарного пензлика і посипати через сито цукровою пудрою.

Порада

Я все роблю в кухонному комбайні, який і збиває, і змішує, і нарізає скибочками яблука. У процесі готування до тексту руками взагалі не торкаюся. Найкраще шарлотка у мене виходить в прямокутної тефлоновим формі. Готовність перевіряється за допомогою зубочистки — вставити до кінця в середину тіста і вийняти. Якщо нічого не прилипло до неї — шарлотка готова.

Проста шарлотка з корицею

Рецепт Дієтична яблучна шарлотка з медом на житнього борошна

Cкладові

Пшеничне борошно 1 склянка

Цукор 1 стакан

Яблуко 3 штуки

Гашене сода ½ чайної ложки

Яйце куряче 3 штуки

Мелена кориця 1 чайна ложка

Інструкція приготування 50 хвилин

1. Розігріти духовку. Відокремити білки від жовтків. Білки збити в міцну піну міксером, поступово додаючи цукор.
2. Продовжувати збивати, додаючи по одному жовтки, потім гашене соду і борошно. Тісто по консистенції має нагадувати сметану.
3. Додати корицю.
4. Почистити і нарізати часточками яблука. Укласти їх на дно змащеної форми.
5. Залити яблука тестом.
6. Поставити пиріг в духовку, розігріту до 180 градусів.
7. Хвилин через 30 перевірити готовність зубочисткою і якщо тісто на ній не залишається — значить готово!
8. Зверху посипати корицею.

Автор:
Дата:
Из той же категории: (Рецепти Шарлотка)

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.

шестнадцать − 13 =

Сейчас читают:
Top