Рецепт Вівсяні булочки-Сконе з вишнею
Рецепт Вівсяні булочки-Сконе з вишнею
Інгредієнти для рецепта Вівсяні булочки-Сконе з вишнею
Борошно пшеничне (В / с) — 280 г
Пластівці вівсяні — 50 г
Цукор (краще коричневий) — 75 г
Масло вершкове — 120 г
Вершки (10% жирності, можна жирніше) — 190 мл
Яйце куряче (велике) — 1 шт
Вишня (або інші Ваші улюблені ягоди, свіжі або заморожені) — 150 г
Розпушувач тесту — 16 г
Сіль — 1/2 ч. Л.
Ванільний цукор (для посипання) — 15 г
Цукрова пудра (для глазурі) — 200 г
Сік (+/- для глазурі) — 40 мл
Інгредієнти краще брати охолодженими, відразу з холодильника. В цьому випадку текстура булочок вийде більш розсипчастою.
1. Просіяти в миску борошно, розпушувач, цукор і сіль. Додати кубики холодного вершкового масла і швидко змішати інгредієнти, поки не вийде велика крихта. Бажано використовувати комбайн або міксер, але можна і вручну.
2. Додати вівсяні пластівці і перемішати. Потім — заморожені ягоди, попередньо звільнивши їх від кісточок, і перемішати ще раз.
3. В окремій мисці трохи збовтати яйце і вершки. Перелити «бовтанку» в підготовлену ягідно-борошняну суміш і швидко замісити тісто.
4. Підготувати форму або деко для випічки (у мене стандартний лист для духовки): застелити пергаментом (папером) для випічки і змастити маслом.
5. Перекласти замішане тісто на деко і акуратно розподілити його, розрізати на 16 однакових частин.
Я зазвичай розподіляю по всій формі прямокутником, але можна сформувати коло. Але тоді необхідно розрізати нема на квадрати, а на трикутники.
6. Поверхня булочок посипати ванільним цукром.
7. Випікати в розігрітій до 200 — 220 градусів духовці 20 — 25 хвилин.
8. Для глазурі змішати цукрову пудру і воду (я використовувала вишневий сік) до отримання однорідної маси. Води (соку) може знадобитися трохи більше або менше. В результаті має вийти густий сироп.
9. Остигнули булочки полити глазур’ю. Готово!