Шоколадно-горіховий пиріг з меренгою
Содержание
Шоколадно-горіховий пиріг з меренгою
Інгредієнти для «Шоколадно-горіховий пиріг з меренгою»:
Яйце куряче (2 яйця і 4 жовтки в тісто, 4белка для меренги) — 6 шт
Цукор — 70 г
Цукрова пудра — 150 г
Сік лимонний — 1 ч. Л.
Какао-порошок — 5 ст. л.
Масло вершкове — 100 г
Сода гашене оцтом — 1 ч. Л.
Ванілін — 1 пакет.
Стружка кокосова — 50 г
Фундук — 100 г
Борошно пшеничне — 5 ст. л.
Сметана — 2 ст. л.
Крохмаль кукурудзяний — 2 ч. Л.
Рецепт «Шоколадно-горіховий пиріг з меренгою»:
- Збиваємо все жовтки, цукор і 2 яйця. До них вводимо какао, стружку, ванілін, розтоплене масло, ізмнльченний фундук. ретельно перемішуємо
- Потім вводимо борошно і соду. Замішуємо тісто.
- Тісто виходить сильно густе, додаємо сметану і крохмаль.
- Тісто викладаємо у форму для запікання, застелену пергаментом і змащену вершковим маслом. Випікаємо до сухої сірники в духовці, при температурі 190 °. Потім повністю його охолоджуємо.
- Робимо меренгу. Спочатку збиваємо одні білки, а потім поступово вводимо цукрову пудру і лимонний сік.
- Готову меренгу викладаємо поверх пирога, асі в ту ж форму і запікаємо до золотистого кольору при 180 °.
- Смачного!!!
По теме: ( из рубрики Рецепти Пирогів )