Рецепт Цільнозернові круасани із закваскою
Рецепт Цільнозернові круасани із закваскою
Інгредієнти для рецепта Цільнозернові круасани з закваскою
опара
Закваска (пшеничне) — 20 г
Вода (кип’ячена, кімнатної температури) — 150 мл
Борошно пшеничне (вищий сорт) — 100 г
Борошно цільнозернове — 50 г
тісто
Молоко — 140 мл
Цукор — 90 г
Ванільний цукор — 1 пакет.
Сіль (без верху) — 1 ч. Л.
Дріжджі (сухі) — 1 ч. Л.
Масло вершкове (м’яке) — 20 г
Борошно пшеничне — 170 г
Борошно цільнозернове — 200 г
Опара — 320 г
шарування
Масло вершкове (холодну) — 300 г
яєчна мастило
Яйце куряче — 1 шт
Вода — 1 ст. л.
- Підготуйте опару. Змішайте інгредієнти, накрийте й залишіть у теплому місці на 3-4 години, опара повинна піднятися і запузирітся.
Замісити тісто, з’єднавши опару і інші інгредієнти. Тісто має бути однорідним, але не потрібно його довго вимішувати до розвитку клейковини, т. К. Потім, в процесі шарування, клейковина буде розвиватися і тісто придбає потрібну консистенцію. Тісто потрібно прибрати в холодильник мінімум на 2 години. - Поки тісто відпочиває, приготуйте масло для шарування. Помістіть холодне масло хорошої якості і високої жирності між двома листами пергаментного паперу. Вирівняйте качалкою в квадрат близько 20 на 20 см.
- Розкачайте тісто в квадрат, вдвічі більший за наш розкатаного масла.
- Помістіть масло на тісто.
- Защипніть краю, переконайтеся, що всередині немає повітря.
- Розкачайте акуратно, від середини до кінців, в прямокутник приблизно 20 на 60 см.
- Складіть втричі — як діловий лист. Приберіть тісто в холодильник на 2 години. Повторіть розкочування і складання в троє ще 2 рази, кожен раз охолоджуючи тісто. Більше двох турів шарування робити не потрібно. Останній раз охолодіть тісто.
- Акуратно розкачайте тісто в прямокутник товщиною 0,5 см. Розмір прямокутника приблизно 23 на 90 см.
- Ображати краю, щоб оголити шари. Наріжте на 16 прямокутників, кожен з яких розділіть на трикутники.
- Цільнозернові круасани із закваскою інгредієнти Надайте трикутнику симетричну форму. Зробіть надріз в 1-2 см біля основи.
- Скрутіть круссан, без натягу.
- Помістіть круасани на деко, застелене папером для випічки. На цьому етапі можна прикрити їх плівкою і зберігати в холодильнику протягом ночі. У будь-якому випадку, потрібно буде дати виробам зігрітися при кімнатній температурі і остаточну расстойку 2-3 години, круасани повинні піднятися приблизно в 1,5-2 рази. Яйце збийте з водою і змастіть цією сумішшю круасани.
- Випікайте круасани в розігрітій духовці при 220˚С протягом 10 хвилин, потім знизити температуру до 180С і випікати протягом ще 10-15 хвилин, поки вони не стануть глянцевого червонувато-коричневого кольору. Дайте трохи охолонути і подавайте в теплому вигляді.
- https://ksenichka pp ua/snidanki/kruasani/retsept-tsilnozernovi-kruasani-iz-zakvaskoyu html
По теме: ( из рубрики Рецепти Круасанів )