2711 Фокачча

Фокачча


Фокачча

Інгредієнти для «Фокачча»:

Борошно пшеничне / Борошно — 567 г
Вода — 454 г
Сіль — 11 г
Дріжджі (пресованих, у мене сухі швидкодіючі 4г.) — 12 г
Оливкова олія (можна рослинне без запаху, + 30-40 мл для випічки) — 14 г

Читайте также: Огляд автомобіля Hyundai FCEV 2018 — 2019

Рецепт «Фокачча»:

  1. Я замішувала тісто у великій каструлі і у мене подвійна норма продуктів. До просіяного борошна додати сіль, дріжджі, ледь теплу воду і масло.
  2. Якщо дріжджі пресовані, то їх розвести в зазначеній кількості води і вилити в борошно з сіллю, не треба чекати освіти пінної «шапочки». Слідом додати масло.
  3. Замісити тісто, я це роблю дерев’яною ложкою, мені так зручніше. Вимішувати тісто не треба занадто довго, досить з’єднати всі компоненти до «вологою борошна», щоб не було сухих вкраплень! Тісто вологе, дуже липке. Накрити ємність кришкою (харчовою плівкою) і прибрати в тепле місце, бажано без протягів, на 20-30 хв.
  4. Через зазначений час зробити Перше складання тесту з чотирьох сторін: для цього підготувати мисочку з холодною водою і перед кожним складанням обов’язково! змочувати руки. Отже, трохи приплюснути тісто в середині і підчепити під низ дальній від себе край і почати витягати тісто за «кути» вгору і розводячи в сторони …
  5. І притиснути в серединку купкою. Тісто вже трохи змінило свою структуру і тягнеться без проблем, головне не поспішати …
  6. Далі миску з тестом повернути (я це роблю за годинниковою стрілкою) і витягнути протилежний край тесту також вгору і в сторони, але повернемо його не в середину, а накриємо внахлест до себе. Далі проробити те ж саме з двома сторонами.
  7. Після цього перевернути тісто швом вниз. Знову прибрати в тепле місце, прикривши, на 20-30хв. Всього таких складань треба буде зробити ТРИ рази з зазначеним інтервалом часу. Далі після третього складання тісто прибрати в холодильник, де воно повинно добродити не менше 1 год. А взагалі може зберігатися від 1 до 4 днів, не втрачаючи своїх якостей!
  8. На деко (у мене 40 * 27см) налити масло, викласти тісто, обмять. Викупати тісто в маслі з двох сторін. За рецептом холодну тісто розподіляється з трьома інтервалами часу, що для мене не дуже зручно.
  9. Я роблю так: руки рясно змащую раст. маслом і глибокими вдавлення розподіляю тісто по всьому листу, розтягуючи. Залишаю підходити на 30хв., Прикривши плівкою, або рушником, а потім знову пальцями розподіляю більш рівномірно. І на розстил ще хв. 20-30 поки буде грітися духовка. Від пальців повинні залишатися ямочки, куди буде заливатися масло. Якщо його Вам здасться замало, додайте зверху прямо на тісто під час розподілу.
  10. Настоюється фокаччею в теплі. Знову ж таки, якщо заміс менше (або дуже тепло) розстил можна зменшити до 30хв. А тепер начинити. У мене в цей раз часник (різати вздовж на невеликі часточки) злегка втопити, італійські трави (посипати).
  11. Варіанти: помідори великий кубик (або черрі-навпіл), морська сіль, прованські трави; цибулевий: в миску нарізати дрібними кубиками репч. цибуля + раст. (Вершкове) масло + сіль + перець черн. мовляв. + лимонний сік = прогріти все в СВЧ 900 Вт потужності 2 хв. посипати зверху
  12. Піч фокаччу в гарячій! духовці t 230-250 С * 20-25 хв., попередньо окропивши зверху водою з пульверизатора. Обов’язково орієнтуєтеся по своїй духовці! В електричної міні-печі мені вистачає і 20 хв., В газовій-30 хв.
Читайте ще:  Рецепт Чіабатта від ciril hitz
По теме: ( из рубрики Рецепти Хліба )

Оставить отзыв

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

*
*

Роздiли
Top