Пиріг цибульний
1499 Пиріг цибульний

Пиріг цибульний


Пиріг цибульний

Інгредієнти для “Пирог цибульний”:

тісто

Гарбуз – 100 г
Борошно пшеничне – 160 г
Масло вершкове – 20 г
Сіль – 1/4 ч. Л.

начинка

Цибуля ріпчаста – 500 г
Масло вершкове – 50 г
Олія – ​​2 ст. л.
Мак (1-1,5 ст. Л.) – 1 ст. л.
Паприка солодка – 1/2 ч. Л.
Сіль – 1/2 ч. Л.
Перець чорний – 1/4 ч. Л.
Сметана – 100 г
Сливки (15-20%) – 50 мл
Яйце куряче – 1 шт

Рецепт “Пиріг цибульний”:

  1. Начинка. Цибулю нарізати півкільцями. У глибокій сковороді розтопити вершкове масло, додати рослинне. Викласти в сковороду цибулю. Готувати цибулю до готовності на середньому вогні, періодично помішуючи.
  2.  Додати до цибулі паприку, сухий мак, сіль і перець.
  3.  Перемішати і готувати лушпиння начинку ще п’ять хвилин. Зняти з вогню остудити.
  4. Тісто. Поки начинка остигає приготувати тісто.
  5. Відварний або запечений гарбуз натерти на дрібній тертці або подрібнити за допомогою блендера. Додати до гарбузі м’яке вершкове масло.
  6. Частинами підсипаючи борошно, замісити тісто.
  7. Тісто виходить м’яке, ніжне, м’яке, але добре тримає форму і не липне до рук.
    (Якщо сумніваєтеся, що під час випікання тісто стане занадто жорстким, то додайте трохи менше 1/2 чайної ложки розпушувача. Я не додаю, так як начинка досить соковита і не дає тесту затвердіти. Знову ж таки, багато заздрості від того, як пече ваша духовка)
  8. Рознімну форму для випічки (діаметр 18 см) змастити олією.
  9. Тісто рівномірно розподілити у формі, сформувати високі бортики, щоб начинка добре помістилася та заливка не витекла.
  10.  Викласти в форму остигнула начинку.
  11.  Яйце, сметану і вершки збити віночком до однорідності.
  12. Частинами вилити яєчно-сметанним суміш на пиріг, протикаючи начинку виделкою (неглибоко !!!), щоб заливка розподілилася рівномірно.
  13. Випікати пиріг в заздалегідь розігрітій до 180 ° духовці 35-40 хвилин. (Орієнтуйтеся на особливості своєї техніки), зверху зарум’яниться, а начинка стане щільною.
  14. Остудити готовий пиріг у формі 10-15 хвилин.
  15.  Потім викласти його на решітку і остудити повністю. Перед подачею пиріг можна посипати рубаною зеленню.
Читайте ще:  Пиріг '' Різдвяний вінок ''
Автор:
Дата:
Из той же категории: (Рецепти Пирогів)
Сейчас читают:
Top