Пиріг цибульний
Пиріг цибульний
Інгредієнти для «Пирог цибульний»:
тісто
Гарбуз — 100 г
Борошно пшеничне — 160 г
Масло вершкове — 20 г
Сіль — 1/4 ч. Л.
начинка
Цибуля ріпчаста — 500 г
Масло вершкове — 50 г
Олія — 2 ст. л.
Мак (1-1,5 ст. Л.) — 1 ст. л.
Паприка солодка — 1/2 ч. Л.
Сіль — 1/2 ч. Л.
Перець чорний — 1/4 ч. Л.
Сметана — 100 г
Сливки (15-20%) — 50 мл
Яйце куряче — 1 шт
Рецепт «Пиріг цибульний»:
- Начинка. Цибулю нарізати півкільцями. У глибокій сковороді розтопити вершкове масло, додати рослинне. Викласти в сковороду цибулю. Готувати цибулю до готовності на середньому вогні, періодично помішуючи.
- Додати до цибулі паприку, сухий мак, сіль і перець.
- Перемішати і готувати лушпиння начинку ще п’ять хвилин. Зняти з вогню остудити.
- Тісто. Поки начинка остигає приготувати тісто.
- Відварний або запечений гарбуз натерти на дрібній тертці або подрібнити за допомогою блендера. Додати до гарбузі м’яке вершкове масло.
- Частинами підсипаючи борошно, замісити тісто.
- Тісто виходить м’яке, ніжне, м’яке, але добре тримає форму і не липне до рук.
(Якщо сумніваєтеся, що під час випікання тісто стане занадто жорстким, то додайте трохи менше 1/2 чайної ложки розпушувача. Я не додаю, так як начинка досить соковита і не дає тесту затвердіти. Знову ж таки, багато заздрості від того, як пече ваша духовка) - Рознімну форму для випічки (діаметр 18 см) змастити олією.
- Тісто рівномірно розподілити у формі, сформувати високі бортики, щоб начинка добре помістилася та заливка не витекла.
- Викласти в форму остигнула начинку.
- Яйце, сметану і вершки збити віночком до однорідності.
- Частинами вилити яєчно-сметанним суміш на пиріг, протикаючи начинку виделкою (неглибоко !!!), щоб заливка розподілилася рівномірно.
- Випікати пиріг в заздалегідь розігрітій до 180 ° духовці 35-40 хвилин. (Орієнтуйтеся на особливості своєї техніки), зверху зарум’яниться, а начинка стане щільною.
- Остудити готовий пиріг у формі 10-15 хвилин.
- Потім викласти його на решітку і остудити повністю. Перед подачею пиріг можна посипати рубаною зеленню.
По теме: ( из рубрики Рецепти Пирогів )