Пиріг » Різдвяний вінок »
Содержание
Пиріг » Різдвяний вінок »
Інгредієнти для «Пирог » Різдвяний вінок »»:
тісто
Молоко (тепле) — 120 мл
Дріжджі (свіжі (або 6 г сухих)) — 18 г
Цукор — 1 … 2 ст. л.
Сіль — 0.5 ч. Л.
Масло вершкове (розм’якшене) — 100 г
Яйце куряче (середнього розміру кімнатної температури) — 2 шт
Борошно пшеничне / Борошно (стакан 200 мл) — 2 … 3 скл.
начинка
Рис — 5 ст. л.
Сир твердий — 80 г
Помідор (середнього розміру) — 2 шт
Перець чорний (за смаком)
Порошок часниковий (за смаком)
Для змазування пирога
Яйце куряче — 0.5 шт
Рецепт «Пиріг » Різдвяний вінок »»:
- Для тесту в теплому молоці розчиняємо цукор, сіль, дріжджі (якщо дріжджі сухі, підготувати їх за інструкцією на упаковці), додаємо розм’якшене вершкове масло, яйця, все перемішуємо і поступово додаємо борошно. Її може знадобитися більше або менше. Готове тісто повинно вийти м’яким, але не липнуче до рук. Вимішуємо тісто 10-15 хв., Кладемо в об’ємну посуд, накриваємо харчовою плівкою (в ній зробити маленький отвір) і залишаємо в теплому місці до збільшення в 2-3 рази, потім обминають і даємо ще раз піднятися.
- Поки тісто підходить, приготуємо начинку. Рис потрібно відварити в підсоленій воді. Я використовую круглий рис.
- Сир натерти на крупній тертці і змішати з остиглим рисом.
- Помідори нарізати невеликими кубиками. Помідори краще використовувати з щільною м’якоттю, щоб при випічці вони не перетворилися на кашу.
- Тісто, що підійшло обмять, відокремити невеликий шматочок для прикраси (накрити його поки плівкою), а іншу частину розкачати в прямокутний пласт товщиною приблизно 2 мм.
- Нарізати тісто до середини смужками шириною близько 1 см.
- Смужки заплести в косички, а на решті частини тесту розподілити рис з сиром, зверху викласти помідори, за бажанням їх посолити, посипати перцем, сушеним часником або іншими приправами. Потрібно залишити відстань між начинкою і косичками 2-3 см.
- Починаючи з боку начинки, згорнути тісто в рулет.
- Згорнути далі рулет дощенту кісок, викласти на деко, змащене маслом, і згорнути рулет в коло. Я використовую силіконовий килимок, його змащувати не потрібно. З відкладеного шматочка тіста зробити прикраси (у мене зірочки) і прикріпити на пиріг за допомогою невеликої кількості яйця.
- Накрити пиріг рушником, дати расстояться 20-30 хв. в теплому місці і випікати при 180 град.30-35 хв. (Орієнтуйтеся на свою духовку). Готовий пиріг накрити рушником, дати охолонути до теплого стану і можна подавати. Приємного всім апетиту!
По теме: ( из рубрики Рецепти Пирогів )