Пиріг ” Різдвяний вінок ”
2380 Пиріг '' Різдвяний вінок ''

Пиріг ” Різдвяний вінок ”


Пиріг ” Різдвяний вінок ”

Інгредієнти для “Пирог ” Різдвяний вінок ””:

тісто

Молоко (тепле) – 120 мл
Дріжджі (свіжі (або 6 г сухих)) – 18 г
Цукор – 1 … 2 ст. л.
Сіль – 0.5 ч. Л.
Масло вершкове (розм’якшене) – 100 г
Яйце куряче (середнього розміру кімнатної температури) – 2 шт
Борошно пшеничне / Борошно (стакан 200 мл) – 2 … 3 скл.

начинка

Рис  – 5 ст. л.
Сир твердий – 80 г
Помідор (середнього розміру) – 2 шт
Перець чорний (за смаком)
Порошок часниковий (за смаком)

Для змазування пирога

Яйце куряче – 0.5 шт

Рецепт “Пиріг ” Різдвяний вінок ””:

  1. Для тесту в теплому молоці розчиняємо цукор, сіль, дріжджі (якщо дріжджі сухі, підготувати їх за інструкцією на упаковці), додаємо розм’якшене вершкове масло, яйця, все перемішуємо і поступово додаємо борошно. Її може знадобитися більше або менше. Готове тісто повинно вийти м’яким, але не липнуче до рук. Вимішуємо тісто 10-15 хв., Кладемо в об’ємну посуд, накриваємо харчовою плівкою (в ній зробити маленький отвір) і залишаємо в теплому місці до збільшення в 2-3 рази, потім обминають і даємо ще раз піднятися.
  2. Поки тісто підходить, приготуємо начинку. Рис потрібно відварити в підсоленій воді. Я використовую круглий рис.
  3. Сир натерти на крупній тертці і змішати з остиглим рисом.
  4. Помідори нарізати невеликими кубиками. Помідори краще використовувати з щільною м’якоттю, щоб при випічці вони не перетворилися на кашу.
  5. Тісто, що підійшло обмять, відокремити невеликий шматочок для прикраси (накрити його поки плівкою), а іншу частину розкачати в прямокутний пласт товщиною приблизно 2 мм.
  6. Нарізати тісто до середини смужками шириною близько 1 см.
  7. Смужки заплести в косички, а на решті частини тесту розподілити рис з сиром, зверху викласти помідори, за бажанням їх посолити, посипати перцем, сушеним часником або іншими приправами. Потрібно залишити відстань між начинкою і косичками 2-3 см.
  8. Починаючи з боку начинки, згорнути тісто в рулет.
  9. Згорнути далі рулет дощенту кісок, викласти на деко, змащене маслом, і згорнути рулет в коло. Я використовую силіконовий килимок, його змащувати не потрібно. З відкладеного шматочка тіста зробити прикраси (у мене зірочки) і прикріпити на пиріг за допомогою невеликої кількості яйця.
  10. Накрити пиріг рушником, дати расстояться 20-30 хв. в теплому місці і випікати при 180 град.30-35 хв. (Орієнтуйтеся на свою духовку). Готовий пиріг накрити рушником, дати охолонути до теплого стану і можна подавати. Приємного всім апетиту!
Читайте ще:  Рецепт Масляний пиріг з карамелевими фруктами «Компроміс»
Автор:
Дата:
Из той же категории: (Рецепти Пирогів)
Сейчас читают:
Top