Рецепт Пиріг з шоколадною начинкою
Содержание
Рецепт Пиріг з шоколадною начинкою
Інгредієнти для «Пиріг з шоколадною начинкою»:
Для пісочної основи
Борошно пшеничне / Борошно — 300 г
Розпушувач тіста — 1 ч. Л.
Ванільний цукор (0,5 ч.л.) — 0.5 ч. Л.
Цукрова пудра — 80 г
Масло вершкове (Охолоджене) — 130 г
Яйце куряче (Категорія СО — 1 шт (але краще зважити) Категорія С1 — 1 шт + 1 жовток) — 75 г
Для шоколадного крему
Молоко — 500 мл
Яйце куряче (С1) — 2 шт
Борошно пшеничне / Борошно — 100 г
Шоколад темний — 100 г
Цукор — 100 г
Час приготування: 90 хвилин
Кількість порцій: 6
Рецепт «Пиріг з шоколадною начинкою»:
Спосіб приготування:
Робимо тісто:
1. Змішайте просіяне борошно, розпушувач, ванільний цукор, цукрову пудру, охолоджене вершкове масло і яйця.
2. Довго не вимішуйте. Приберіть грудку тіста в холодильник, на той час поки ви зайняті начинкою.
Робимо начинку:
1. Молоко нагрійте до гарячого, але не киплячого стану.
2. До яйєць додайте цукор, перемішайте.
3. Потім просійте до них борошно. Вмішайте її віночком, щоб вийшла однорідна гладка маса.
4. Влийте в яєчно-борошняну суміш 2 ополоника молока, перемішайте. Це робиться, щоб білки не згорнулися.
5. Додайте то що вийшло назад до молока. Перемішайте.
6. Варіть на невеликому вогні ПОСТІЙНО помішуючи до загустіння.
7. Вимкніть конфорку, введіть шоколад.
8. Дайте крему охолонути. При необхідності протріть через сито. Якщо вийшло багато грудочок.
Збираємо пиріг:
1. Підготуємо форму. У мене діаметр 22 см. Змастіть її вершковим маслом і посипте борошном. Надлишки борошна видаліть.
2. Відокремте від тісту 2/3. Розкачайте між листами пергаменту.
3. Перенесіть отриманий пласт в форму. Сформуйте руками акуратну основу з рівними краями однакової висоти
4. Покладіть начинку.
5. Прикрасьте верхівку залишками тіста. Можна проявити креатив і прикрасити на свій розсуд.
6. Випікайте при 180 ° протягом 30-40 хвилин. До золотистого кольору.