2655 Пиріг з айвою по-угорськи

Пиріг з айвою по-угорськи


Пиріг з айвою по-угорськи

Інгредієнти для «Пирог з айвою по-угорськи»:

Айва — 2 шт
Борошно пшеничне / Борошно — 250 г
Масло вершкове — 120 г
Яйце куряче — 2 шт
Цукор — 100 г
Сіль — 1 пучку.
Ванільний цукор — 9 г

Рецепт «Пиріг з айвою по-угорськи»:

  1. Підготуємо всі інгредієнти для пирога з айвою.
  2. Розділимо яйця на жовтки і білки. Жовтки змішаємо з половиною цукру, додамо ванільний цукор (з натуральної ваніллю) і розітріть до порошку.
  3. Борошно просіяти, додати сіль. додати розм’якшене вершкове масло. Можна взяти маргарин хорошої якості. Змішати яйця, борошно та олію. Скачати тісто в кулю і відправити в холодильник на 30-50 хвилин.
  4. Айву почистити від насіння і натерти на середній тертці.
  5. Білки збити з другою половиною цукру до стійких піків.
  6. Дістанемо тісто з холодильника і розподілимо по листу, обов’язково формуючи бортики. Наколемо тісто виделкою і відправимо запікатися в духовку на 15-20 хвилин при температурі 200 градусів. Форма для випічки у мене прямокутна 24 * 13, розбірна. Дно я застелила пекарським папером, змащений маслом.
  7. Основа пирога запеклася. Викладаємо на дно натерту айву, зверху — збиті білки. Сформуємо зі збитих білків для краси хвилі або піки.
  8. Запікаємо в духовці 30-35 хвилин, знизивши температуру до 180 градусів. Білок підрум’яниться. Залиште пиріг в духовці дійти ще деякий час, поки пиріг стане теплим. Прикрасити пиріг посипкою.
Читайте ще:  Рецепт Маковий пиріг з штрейзелем
По теме: ( из рубрики Рецепти Пирогів )
Роздiли
Top