Пиріг з айвою по-угорськи
Содержание
Пиріг з айвою по-угорськи
Інгредієнти для «Пирог з айвою по-угорськи»:
Айва — 2 шт
Борошно пшеничне / Борошно — 250 г
Масло вершкове — 120 г
Яйце куряче — 2 шт
Цукор — 100 г
Сіль — 1 пучку.
Ванільний цукор — 9 г
Рецепт «Пиріг з айвою по-угорськи»:
- Підготуємо всі інгредієнти для пирога з айвою.
- Розділимо яйця на жовтки і білки. Жовтки змішаємо з половиною цукру, додамо ванільний цукор (з натуральної ваніллю) і розітріть до порошку.
- Борошно просіяти, додати сіль. додати розм’якшене вершкове масло. Можна взяти маргарин хорошої якості. Змішати яйця, борошно та олію. Скачати тісто в кулю і відправити в холодильник на 30-50 хвилин.
- Айву почистити від насіння і натерти на середній тертці.
- Білки збити з другою половиною цукру до стійких піків.
- Дістанемо тісто з холодильника і розподілимо по листу, обов’язково формуючи бортики. Наколемо тісто виделкою і відправимо запікатися в духовку на 15-20 хвилин при температурі 200 градусів. Форма для випічки у мене прямокутна 24 * 13, розбірна. Дно я застелила пекарським папером, змащений маслом.
- Основа пирога запеклася. Викладаємо на дно натерту айву, зверху — збиті білки. Сформуємо зі збитих білків для краси хвилі або піки.
- Запікаємо в духовці 30-35 хвилин, знизивши температуру до 180 градусів. Білок підрум’яниться. Залиште пиріг в духовці дійти ще деякий час, поки пиріг стане теплим. Прикрасити пиріг посипкою.
По теме: ( из рубрики Рецепти Пирогів )