Картопляна запіканка з соусом «Бешамель»
Содержание
Картопляна запіканка з соусом «Бешамель»
Інгредієнти для «Картопляна запіканка з соусом» Бешамель «»:
Запіканка
Фарш м’ясний (свинина + яловичина) — 300 г
Цибуля ріпчаста — 1 шт
Картопля (середні) — 4 шт
Олія — 3 ст. л.
Сир голландський — 200 г
Сіль за смаком)
Перець чорний (за смаком)
Читайте также: Огляд автомобіля Isuzu Mu-X 2018 — 2019
Соус
Масло вершкове — 30 г
Борошно пшеничне / Борошно — 25 г
Молоко — 300 мл
Сир голландський (в оригінальному рецепті Чеддер) — 60 г
Горіх мускатний — 1/5 ч. Л.
Сіль за смаком)
Рецепт «Картопляна запіканка з соусом» Бешамель «»:
- Сир тремо на крупній тертці. У мене два види сиру — голландський і тільзітер.
Цибулю нарізаємо четвертинками, обсмажуємо до золотистого кольору в невеликій кількості рослинного масла. - До цибулі додаємо фарш і обсмажуємо до напівготовності фаршу, знімаємо з вогню. Фарш обсмажуємо не до готовності, щоб зберегти його соковитість.
- Соус готується швидко і просто. Сир натерти на крупній тертці. У сотейнику розтопити вершкове масло. Додаємо борошно, ретельно перемішуємо, щоб не було грудочок. Потім в три прийоми вводимо молоко, кожен раз ретельно перемішуючи соус. Додаємо мускатний горіх і сіль. Солити раджу з обережністю, так як сир, який ми будемо додавати теж солоний.
- Додаємо сир, перемішуємо, знімаємо з вогню.
- Картопля моєму, чистимо і нарізаємо тонкими кружечками. Викладаємо картоплю на дно форми (я змастила форму вершковим маслом)
- Зверху викладаємо половину соусу.
- Потім викладаємо обсмажену фарш. Посипаємо тертим сиром.
- Зверху ще шар картоплі, друга половина соусу, тертий сир. Випікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці 25-30 хвилин.
По теме: ( из рубрики Рецепти Запіканка )