Картопляна запіканка з соусом “Бешамель”
2707 Картопляна запіканка з соусом "Бешамель"

Картопляна запіканка з соусом “Бешамель”


Картопляна запіканка з соусом “Бешамель”

Інгредієнти для “Картопляна запіканка з соусом” Бешамель “”:

Запіканка

Фарш м’ясний (свинина + яловичина) – 300 г
Цибуля ріпчаста – 1 шт
Картопля (середні) – 4 шт
Олія – ​​3 ст. л.
Сир голландський – 200 г
Сіль за смаком)
Перець чорний (за смаком)

Читайте также: Огляд автомобіля Isuzu Mu-X 2018 — 2019

Соус

Масло вершкове – 30 г
Борошно пшеничне / Борошно – 25 г
Молоко – 300 мл
Сир голландський (в оригінальному рецепті Чеддер) – 60 г
Горіх мускатний – 1/5 ч. Л.
Сіль за смаком)

Рецепт “Картопляна запіканка з соусом” Бешамель “”:

  1. Сир тремо на крупній тертці. У мене два види сиру – голландський і тільзітер.
    Цибулю нарізаємо четвертинками, обсмажуємо до золотистого кольору в невеликій кількості рослинного масла.
  2. До цибулі додаємо фарш і обсмажуємо до напівготовності фаршу, знімаємо з вогню. Фарш обсмажуємо не до готовності, щоб зберегти його соковитість.
  3. Соус готується швидко і просто. Сир натерти на крупній тертці. У сотейнику розтопити вершкове масло. Додаємо борошно, ретельно перемішуємо, щоб не було грудочок. Потім в три прийоми вводимо молоко, кожен раз ретельно перемішуючи соус. Додаємо мускатний горіх і сіль. Солити раджу з обережністю, так як сир, який ми будемо додавати теж солоний.
  4. Додаємо сир, перемішуємо, знімаємо з вогню.
  5. Картопля моєму, чистимо і нарізаємо тонкими кружечками. Викладаємо картоплю на дно форми (я змастила форму вершковим маслом)
  6. Зверху викладаємо половину соусу.
  7. Потім викладаємо обсмажену фарш. Посипаємо тертим сиром.
  8. Зверху ще шар картоплі, друга половина соусу, тертий сир. Випікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці 25-30 хвилин.
Читайте ще:  Рецепт М'ясна запіканка з цукіні і помідорами
Автор:
Дата:
Из той же категории: (Рецепти Запіканка)

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

19 + 6 =

Сейчас читают:
Top