Рецепт Пиріг з курагою «Домашній»
Рецепт Пиріг з курагою «Домашній»
Інгредієнти для рецепта Пиріг з курагою «Домашній»
Борошно пшеничне — 200 г
Борошно рисове — 140 г
Масло вершкове — 200 г
Цукор — 40 г
Цукор коричневий — 40 г
Ванілін (1,5 г) — 1 пакет.
Курага — 200 г
Джем абрикосовий — 4 ст. л.
Сік лимонний — 2 ст. л.
Цукрова пудра (для подачі)
- Курагу добре промити і замочити в теплій воді на годину-півтори. Заздалегідь дістати з холодильника вершкове масло.
- Нарізати курагу невеликими шматочками. (Воду, в якій була замочена курага не виливати)
- Викласти курагу в невелику каструльку, додати абрикосовий джем, 100 мл настою і варити на середньому вогні до розм’якшення кураги, хвилин 10-12. (За цей час зайва рідина випарується)
- Зняти каструльку з вогню, влити лимонний сік і відставити убік.
- Розм’якшене вершкове масло збити до білого кольору з цукром і ваніліном. (Цукор можна використовувати тільки звичайний, білий, 80 г)
- Обидва види борошна просіяти і додати до масла з цукром.
- Вимісити тісто до однорідності. (Я спочатку змішую все міксером, а потім збираю крихту в кулю руками)
- Розділити тісто на дві рівні частини. Одну частину тіста порвати руками на шматочки і викласти рівномірно ці шматочки в форму для запікання. (Розмір форми 20 * 20 * 5)
- Зверху розподілити остигнула вже начинку з кураги.
- Другу частину тіста також порвати на шматочки і викласти на начинку. Випікати пиріг в заздалегідь розігрітій до 180 * духовці 30-35 хвилин.
- Пиріг вийняти з духовки і відразу ж розрізати на 12-16 шматочків. Повністю остудити. Посипати пиріг цукровою пудрою.
По теме: ( из рубрики Рецепти Пирогів )