512 Рецепт Фруктовий вінок на дріжджовому тесті

Рецепт Фруктовий вінок на дріжджовому тесті


Рецепт Фруктовий вінок на дріжджовому тесті

Інгредієнти для рецепта Фруктовий вінок на дріжджовому тесті

тісто

Борошно пшеничне — 400 г
Молоко (3,2%) — 175 мл
Сіль — 4 г
Дріжджі — 7 г
Цукор — 40 г
Масло вершкове — 50 г
Яйце куряче — 1 шт

начинка

Курага — 100 г
Чорнослив — 100 г
Лікер (Амаретто) — 60 мл
Горіхи волоські — 100 г
Цукор коричневий — 50 г
Цедра лимона — 0.5 шт
Масло вершкове — 50 г
Яйце куряче — 1 шт
Борошно пшеничне — 25 г
Яблуко — 0.5 шт

глазур

Цукрова пудра — 100 г
Сік лимонний — 2 ст. л.
Мигдаль (пелюстки)

  1. Всі продукти повинні бути кімнатної температури. Починаємо з начинки. Напередодні ввечері необхідно вимити курагу, чорнослив (якщо любите можна замінити на родзинки). Порізати дрібними кубиками і залити лікером (у мене була домашня вишнева наливка). Накрити харчовою плівкою і залишити набухати. За ніч вся рідина вбереться. Можна алкоголь замінити виноградним соком, додавши трохи мигдальної есенції. Готуємо тісто для рулету: Змішати дріжджі з ложкою цукру, борошна, додати сіль і влити тепле молоко. Перемішати і поставити в тепле місце для «оживлення» дріжджів на 15 хвилин (у мене в духовці стояли). Яйце змішати з цукром, що залишився і топленим маслом, все перемішати. У велику миску просіяти борошно.
  2. У борошно додаємо яєчну суміш і опару. Все перемішуємо і замішуємо тісто. На пріпиленний борошном робочу поверхню викладаємо тісто і вимішуємо його протягом 10 хвилин.
  3. У велику миску, пріпиленний борошном викладає тісто для рулету, накриваємо чистим рушником і відправляємо в тепле місце на 1 годину (у мене духовка). Через годину наше тісто збільшилася мінімум в три рази (в моєму випадку). Поки тісто підходить готуємо начинку, яку будемо викладати на розкачане тісто.
  4. Для начинки подрібнити горіхи за допомогою блендера, додамо яйце, м’яке вершкове масло, коричневий цукор, цедру, борошно і все добре проб’ємо в блендері. Курага і чорнослив набрякли, рідини не залишилося. Яблуко почистити і порізати дрібними кубиками.
  5. Розкачуємо тісто в прямокутник приблизно 40х30 см. Викладаємо горіхову начинку і спатулой рівномірно розподіляємо по всі поверхні.
    Потім викладаємо чорнослив з курагою, а зверху нарізане яблуко. Звертаємо в рулет по довгій стороні. Перенести в форму, застелену пекарської папером (я і боки форми проклала пекарської папером, змастивши невеликою кількістю рослинного масла. Скріпити кінці рулету разом. На зовнішній стороні рулету робимо надрізи кожні 3 см.
  6. У центр поміщаємо стакан / банку, щоб вийшов більш красивий вінок з рівним центром.
    Накрити вінок вологим теплим рушником і залишаємо відпочивати 35 хвилин.
    Розігріти духовку до 180 градусів. Випікати вінок 25-30 хвилин до золотистого кольору. За 10 хвилин до готовності вийняти склянку / банку і випікати без нього / неї. Остудити вінок на решітці. Приготувати помадку, змішавши цукрову пудру з лимонним соком. Нанести помадку пензлем на вінок і відразу ж посипати підсмаженими пелюстками мигдалю. Або ж прикрасити на свій смак.
Читайте ще:  Пісочний пиріг з крем-фреш
По теме: ( из рубрики Рецепти Пирогів )

Оставить отзыв

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

*
*

Роздiли
Top