Рецепт Фруктовий вінок на дріжджовому тесті
Рецепт Фруктовий вінок на дріжджовому тесті
Інгредієнти для рецепта Фруктовий вінок на дріжджовому тесті
тісто
Борошно пшеничне — 400 г
Молоко (3,2%) — 175 мл
Сіль — 4 г
Дріжджі — 7 г
Цукор — 40 г
Масло вершкове — 50 г
Яйце куряче — 1 шт
начинка
Курага — 100 г
Чорнослив — 100 г
Лікер (Амаретто) — 60 мл
Горіхи волоські — 100 г
Цукор коричневий — 50 г
Цедра лимона — 0.5 шт
Масло вершкове — 50 г
Яйце куряче — 1 шт
Борошно пшеничне — 25 г
Яблуко — 0.5 шт
глазур
Цукрова пудра — 100 г
Сік лимонний — 2 ст. л.
Мигдаль (пелюстки)
- Всі продукти повинні бути кімнатної температури. Починаємо з начинки. Напередодні ввечері необхідно вимити курагу, чорнослив (якщо любите можна замінити на родзинки). Порізати дрібними кубиками і залити лікером (у мене була домашня вишнева наливка). Накрити харчовою плівкою і залишити набухати. За ніч вся рідина вбереться. Можна алкоголь замінити виноградним соком, додавши трохи мигдальної есенції. Готуємо тісто для рулету: Змішати дріжджі з ложкою цукру, борошна, додати сіль і влити тепле молоко. Перемішати і поставити в тепле місце для «оживлення» дріжджів на 15 хвилин (у мене в духовці стояли). Яйце змішати з цукром, що залишився і топленим маслом, все перемішати. У велику миску просіяти борошно.
- У борошно додаємо яєчну суміш і опару. Все перемішуємо і замішуємо тісто. На пріпиленний борошном робочу поверхню викладаємо тісто і вимішуємо його протягом 10 хвилин.
- У велику миску, пріпиленний борошном викладає тісто для рулету, накриваємо чистим рушником і відправляємо в тепле місце на 1 годину (у мене духовка). Через годину наше тісто збільшилася мінімум в три рази (в моєму випадку). Поки тісто підходить готуємо начинку, яку будемо викладати на розкачане тісто.
- Для начинки подрібнити горіхи за допомогою блендера, додамо яйце, м’яке вершкове масло, коричневий цукор, цедру, борошно і все добре проб’ємо в блендері. Курага і чорнослив набрякли, рідини не залишилося. Яблуко почистити і порізати дрібними кубиками.
- Розкачуємо тісто в прямокутник приблизно 40х30 см. Викладаємо горіхову начинку і спатулой рівномірно розподіляємо по всі поверхні.
Потім викладаємо чорнослив з курагою, а зверху нарізане яблуко. Звертаємо в рулет по довгій стороні. Перенести в форму, застелену пекарської папером (я і боки форми проклала пекарської папером, змастивши невеликою кількістю рослинного масла. Скріпити кінці рулету разом. На зовнішній стороні рулету робимо надрізи кожні 3 см. - У центр поміщаємо стакан / банку, щоб вийшов більш красивий вінок з рівним центром.
Накрити вінок вологим теплим рушником і залишаємо відпочивати 35 хвилин.
Розігріти духовку до 180 градусів. Випікати вінок 25-30 хвилин до золотистого кольору. За 10 хвилин до готовності вийняти склянку / банку і випікати без нього / неї. Остудити вінок на решітці. Приготувати помадку, змішавши цукрову пудру з лимонним соком. Нанести помадку пензлем на вінок і відразу ж посипати підсмаженими пелюстками мигдалю. Або ж прикрасити на свій смак.
По теме: ( из рубрики Рецепти Пирогів )