Рецепт Ванільно-лимонний «розумний» пиріг
2913 Рецепт Ванільно-лимонний "розумний" пиріг

Рецепт Ванільно-лимонний «розумний» пиріг


Рецепт Ванільно-лимонний «розумний» пиріг

Інгредієнти для «Ванільно-лимонний» розумний «пиріг»:

тісто:

Молоко — 760 мл
Борошно пшеничне / Борошно — 175 г
Цукор — 160 г
Ванільний цукор (1-2 ч. Л.) — 1 ч. Л.
Масло вершкове — 70 г
Яйце куряче — 6 шт
Вода — 2 ст. л.
Цедра лимона — 1 шт

прикраса:

Цукрова пудра — за смаком

Час приготування: 80 хвилин

Кількість порцій: 8

Рецепт «Ванільно-лимонний» розумний «пиріг»:

1. Відокремлюємо білки від жовтків. Білками займемося пізніше, а поки ставимо їх в холодильник.
2. Жовту частина шкірки лимона знімаємо за допомогою дрібної терки.
3. До яєчних жовтків додаємо цукор, ванільний цукор, воду кімнатної температури і цедру лимона. Перемішуємо вінчиком. Жовткову суміш збиваємо міксером хвилин 5.
4. До желткової маси додаємо розтоплене в мікрохвильовій печі вершкове масло (тепле, що не гаряче). Добре перемішуємо.
5. У 2-3 прийоми додаємо в суміш просіяне борошно, кожен раз перемішуючи віночком.
6. Молоко в тісто додаємо невеликими порціями, кожного разу перемішуючи до однорідності. Молоко повинно бути ТЕПЛИМ!
7. Прийшла черга білків. Охолоджені білки збиваємо міксером в міцну, стійку піну.
8. Білки додаємо в тісто невеликими порціями, кожного разу перемішуючи віночком
Тісто виходить дуже рідким! Так і має бути!
9. Тісто переливаємо в змащену вершковим маслом форму для випікання. Використовую форму розміром: 24,5х24,5 см, висота 6 см.
10. Випікаємо пиріг в заздалегідь прогрітій духовці до 150-160 градусів близько 1 години. Час залежить від особливостей духовки і обсягу форми. Верх повинен трохи зарум’яниться.

У процесі випікання відкривати духовку НЕ МОЖНА, інакше пиріг осяде! Після того як пиріг зарум’яниться, вимикаємо духовку і залишаємо пиріг остигати в духовці з відкритими дверцятами. Він повинен повністю охолонути! Далі ставимо пиріг на 1 годину в холодильник, можна на ніч!
Готовий пиріг прикрашаємо цукровою пудрою. Пиріг виходить дуже смачним, ніжним! Але це десерт на любителя. У моїй родині його люблять. Я роблю його з ароматом ванілі і лимона. Можна використовувати корицю. Сподобається Вам чи ні цей незвичайний десерт, Ви зрозумієте тільки коли спробуєте! А тому обов’язково приготуйте його! Приємного вам апетиту!

Читайте ще:  Рецепт Творожно-яблучний пиріг з карамеллю

Автор:
Дата:
Из той же категории: (Рецепти Пирогів)

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.

восемнадцать − восемь =

Сейчас читают:
Top