Рецепт Творожно-яблучний пиріг з карамеллю
3233 Рецепт Творожно-яблучний пиріг з карамеллю

Рецепт Творожно-яблучний пиріг з карамеллю


Рецепт Творожно-яблучний пиріг з карамеллю

Інгредієнти для «Творожно-яблучний пиріг з карамеллю»:

тісто

Творог (у мене — домашній) — 150 г
Масло вершкове (розм’якшене) — 50 г
Яйце куряче — 2 шт
Цукор — 50 г
Крохмаль — 50 г
Розпушувач тіста — 1 ч. Л.

начинка

Яблуко — 3 шт
Сік лимонний — 1 ст. л.

карамель

Стружка кокосова — 100 г
Цукор — 150 г
Масло вершкове — 100 г
Молоко — 4 ст. л.

Час приготування: 60 хвилин

Рецепт «Творожно-яблучний пиріг з карамеллю»:

  1. Творог можна взяти будь-який, але найсмачніше — домашній, який легко приготувати самим.
  2. Для зручності — скористаємося йогуртницею-термосом. У мірну банку наливаємо молоко і висипаємо пакет закваски для творогу. Струшуємо і заливаємо в термосі окропом. Ми залишаємо на 6-10 годин.
  3. Готовий творожний згусток надрізаємо ножем на квадрати і викладаємо на двошарову марлю. Ми залишаємо в підвішеному стані на пару годин — і отримуємо чудовий ніжний творог, який і будемо використовувати для пирога.
  4. Підготуємо яблука. Їх потрібно очистити від шкірки і вийняти серединки. Яблука нарізаємо часточками.
  5. Яблучні дольки скроплюємо лимонним соком. І переходимо до приготування тіста. Воно робиться швидко.
  6. У глибокій мисці для замішування тіста збиваємо вершкове масло з цукром, потім по одному додаємо яйця і продовжуємо збивати.
  7. У збиту масу додаємо творог, борошно, крохмаль і розпушувач. Тісто виходить липке і в’язке.
  8. Змащуємо маслом форму і викладаємо в неї тісто, розмазуючи його рівним шаром. У мене форма керамічна і я додатково простелила її пекарським папером.
  9. На тісто викладаємо часточки яблук.
  10. Готуємо карамель. На сковороді нагріваємо вершкове масло з молоком і цукром. До розчинення цукру.
  11. Додаємо на сковороду кокосову стружку, перемішуємо і доводимо масу до кипіння. Якщо не любите кокос, то замість нього можна додати вівсяні пластівці, тільки приберіть з карамелі молоко, нехай вівсянка буде сипучою.
  12. Викладаємо карамель на яблука. Як я вже сказала, карамель можна замінити хрусткою вівсянкою або будь-яким сипучим тістом. Цей шар повинен нам дати рум’яні скоринки і добре вкрити яблука.
  13. Пиріг ставимо в розігріту до 180 градусів духовку і випікаємо приблизно 40 хвилин. Орієнтуйтеся по своїй духовці: на пирозі повинна з’явитися рум’яна кірочка.
Читайте ще:  Рецепт Капустяний пиріг з курячою грудкою

Готовий пиріг потрібно остудити у формі, тому що гаряча скоринка дуже ламка і сам пиріг пухкий. Після охолодження пиріг буде щільний, а карамельна скоринка стане хрусткою.

Автор:
Дата:
Из той же категории: (Рецепти Пирогів)

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.

семнадцать − 16 =

Сейчас читают:
Top