Рецепт Апельсиновий пиріг «Аранджоне»
Рецепт Апельсиновий пиріг «Аранджоне»
Інгредієнти для рецепта Апельсиновий пиріг «Аранджоне»
Яйце куряче (Жовток варений) — 3 шт
Маргарин — 150 г
Борошно пшеничне — 15 ст. л.
Цукор — 2 ст. л.
Розпушувач тесту (Не обов’язково) — 1 ч. Л.
Апельсин — 3 шт
Горіхи волоські — 50 г
Ізюм — 40 г
Кориця — 1 ч. Л.
Вода — 50 мл
Крохмаль картопляний (С гіркою) — 1 ч. Л.
На форму діаметром 24см.
Для тесту нам знадобляться:
3 яйця
150г. маргарину (кімнатної температури)
1 ст. л. цукру
15 ст. л. борошна
1 ч. Л. розпушувача
- Для початку зварити 3 яйця і відокремити жовтки (білки не потрібні). З’єднати їх з розм’якшеним маргарином (НЕ топленим!). Додати цукор.
- Змішати з просіяного борошном і розпушувачем. Приблизно 15 ст. л. без гірки. Тісто має бути як м’який пластилін і не липнути до рук. 1/3 частина кладемо в морозилку. Решта викладаємо у форму для запікання і робимо високий бортик. Я роблю шар в пів сантиметра. Накриваємо плівкою і залишаємо.
Для начинки нам знадобляться:
1 апельсин (соковитий і не маленький)
50г. горіхів
40г. родзинок
1 ч. Л. кориці
- Розігріваємо духовку. Подрібнюємо горіхи. Заливаємо окропом ізюм. Филируем, на дрібні шматочки, апельсин. Начинка готова.
Для заливки нам знадобляться:
2 апельсина
1ст. л. цукру
1ч. л. крохмалю
50мл. холодної води
- Додаємо сік з апельсинів. Ставимо на плиту і додаємо цукор. Помішуючи доводимо до кипіння і зменшуємо вогонь. Розводимо крохмаль у воді. Вливаємо в киплячий сік. Постійно заважаємо до загустіння і знімаємо з плити.
- Соус повинен бути схожий на кисіль.
- На тісто кладемо апельсин, горіхи, родзинки, корицю. Виливаємо заливку і загортаємо краю.
- Дістаємо тісто з морозилки і натираємо на тертці. Посипаємо пиріг. Ставимо в розігріту до 160-180 ° C духовку на 30 хв. Температуру і час регулюйте під Вашу піч.
- Дістаємо і насолоджуємося смаком! Приємного апетиту 🙂 P.S. Це мій дебют, так що не судіть строго. Намагалася описати все детально і зрозуміло.
По теме: ( из рубрики Рецепти Пирогів )