7843 Рецепт Здобний пасхальний пиріг "Овечка"

Рецепт Здобний пасхальний пиріг «Овечка»


Рецепт Здобний пасхальний пиріг «Овечка»

Смачний, повітряний, ароматний та нескладний у приготуванні великодній пиріг у вигляді овечки. Готується пиріг із здобного дріжджового тіста. Така випічка чудово прикрасить великодній святковий стіл та обов’язково сподобається дітям.

Олія вершкове (розм’якшене) — 90 г
Молоко (тепле) – 280 мл
Яйця – 2 шт.
Цукор — 140 г
Борошно — 550 г+ для роботи з тестом
Дріжджі сухі – 2 ч. ложки
Сіль — 1/2 чайної ложки
Ванільний цукор — 1 ч. ложка
Родзинки (середні або великі, для прикраси) — 3 шт.
Олія (для змащування дека) — 10 мл
Цукрова пудра (за бажанням, для подачі) – 1 ст. ложка

Покроковий рецепт

  1. Готуємо усі необхідні продукти.
  2. У глибоку миску вливаємо тепле молоко, додаємо 70 г цукру.
  3. Також всипаємо дріжджі.
  4. Перемішуємо віночком, щоб|аби| цукор розчинився. Залишаємо на 15 хвилин.
  5. Після цього всипаємо цукор, що залишився, додаємо сіль.
  6. Також додаємо 1 яйце та ванільний цукор (друге яйце знадобиться пізніше).
  7. Перемішуємо до однорідності.
  8. Потім поступово всипаємо борошно.
  9. Фото приготування рецепту: Здобний пасхальний пиріг «Овечка» — крок №9
    Починаємо замішувати тісто.
  10. Як тільки тісто почне братися в кому, додаємо м’яке вершкове масло.
  11. Замішуємо м’яке, еластичне тісто, що не липне до рук.
  12. Накриваємо тісто плівкою та залишаємо у теплому місці для підйому приблизно на 1 годину.
  13. Після цього тісто злегка обминаємо та ділимо на 2 рівні частини.
  14. З однієї частини тіста формуємо 10 кульок.
  15. На змащене рослинним маслом і злегка присипане борошном деко викладаємо кульки тіста в стільниковому порядку, як на фото: в 3 ряди, середня з яких — 4 кульки, а верхня і нижня — по 3. Це буде тулуб овечки.
  16. З другої частини тіста формуємо голову (нею витрачаємо десь від 1/3 до 1/4 залишку тесту).
    Потім від залишку тіста відриваємо невеликі шматочки, у тому числі формуємо товсті короткі сардельки — ніжки.
  17. Відриваємо два менші шматочки — з них робимо вушка.
    Ще три маленькі шматочки тіста підкочуємо в дрібні кульки і викладаємо в районі холки.
  18. З шматка тесту, що залишився, я окремо зробила булочку (вона пеклася на іншому деку і залишилася за кадром).
  19. Туди, де у овечки мають бути очі і носик, вдавлюємо по родзинці.
  20. Накриваємо заготовку плівкою і ставимо в тепле місце на вистоювання приблизно на 20 хвилин.
    Включаємо духовку для розігріву до 180 градусів.
    Потім змащуємо поверхню овечки збитим яйцем.
  21. Ставимо лист з пирогом в розігріту до 180 градусів духовку приблизно на 30 хвилин. Випікаємо до зарум’янювання.
  22. Здобний великодній пиріг готовий. Тепер треба його остудити.
  23. Для подачі переносимо випічку на тацю або велику страву. За бажанням посипаємо цукровою пудрою.
Читайте ще:  Рецепт Апельсиновий пиріг «Аранджоне»
По теме: ( из рубрики Рецепти Пирогів )

Оставить отзыв

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

*
*

Роздiли
Top