Рецепт Пшоняний пиріг з бананом і ківі
Содержание
Рецепт Пшоняний пиріг з бананом і ківі
Інгредієнти для «Пшоняний пиріг з бананом і ківі»:
Пшоно (стакан = 250 мл / 150 г крупи) — 1 скл.
Молоко — 550 мл
Цукор — 70 г
Ківі (стиглі, солодкі) — 4 шт
Банан — 1 шт
Кориця — до смаку
Масло вершкове — 20 г
Сіль за смаком
Час приготування: 45 хвилин
Кількість порцій: 6
Рецепт «Пшоняний пиріг з бананом і ківі»:
- Промиваємо пшоно і готуємо пшоняну кашу з молоком, цукром, дрібкою солі і шматочком вершкового масла. Каша повинна стати густою, але не розсипчастою. Після закипання варити приблизно 10 хвилин.
- Крупа може бути не зовсім готовою, це нормально, дійде до кондиції в духовці.
(!) Не забуваємо помішувати кашу в процесі варіння, щоб не пригоріла. - Очищаємо ківі і банан.
- Нарізаємо банан кільцями, ківі — шматочками.
- Включаємо і нагріваємо духовку до 200 *.
Беремо форму для випікання. У мене кругла діаметром 20 см. - Дно форми з візерунком, тому я її змащую маслом і посипаю панірувальними сухарями. Завдяки цьому пиріг не буде застрягати в узорах.
- Викладаємо шар з 1/2 каші. Потім шар банана.
- Шар залишився 1/2 каші.
- Ставимо в духовку на 30-40 хвилин. Час залежить від духовки. Верхній шар каші повинен підрум’янитися.
- Пиріг трохи охолоджуємо і перекладаємо на тарілку. Для краси можна посипати цукровою пудрою і корицею.
По теме: ( из рубрики Рецепти Пирогів )