410 Рецепт Плетений пиріг з яловичиною «Пікнік»

Рецепт Плетений пиріг з яловичиною «Пікнік»


Рецепт Плетений пиріг з яловичиною «Пікнік»

Інгредієнти для рецепта Плетений пиріг з яловичиною «Пікнік»

опара

Дріжджі (свіжі) — 7 г
Цукор — 1 ч. Л.
Сироватка — 60 мл
Борошно пшеничне — 1 ч. Л.

тісто

Сироватка (120 мл. В тісто) — 120 мл
Борошно пшеничне (350 мл, або трохи більше) — 1 скл.
Сіль — 1/2 ч. Л.
Цукор — 1 ч. Л.
Яйце куряче — 1 шт
Майонез — 1 ст. л.
Сметана — 1 ст. л.
Масло рослинне (для змащування рук) — 1 ст. л.

начинка

Яловичина — 400 г
Яйце куряче — 1 шт
Горошок зелений (розморожений) — 2 горст.
Цибуля ріпчаста — 1/2 шт
Соєвий соус — 1 ст. л.
Коріння — 1 ч. Л.
Бульйон — 50 мл
Масло вершкове (для обсмажування начинки і змазування пирога) — 2 ст. л.

Рецепт

  1. Яйце збити / я відлила 1/3 для змащення пирога /, додати по столовій ложці сметани і майонезу.
  2. Дріжджі розкришити в 60 мл. теплою сироватки, додати по 1 ч. л. цукру і борошна. Залишити на 20 хвилин для підйому. Так виглядає опара, готова до вживання.
  3. 120 мл. теплою сироватки влити в яєчну суміш і розмішати. Борошно просіяти з сіллю і цукром і додати в рідку суміш.
  4. Швидко перемішати тісто і залишити на 20 хвилин для набухання борошна. Потім руки змастити олією і вимісити тісто. Накрити рушником і поставити в тепле місце. У мене стояло в прогрітій до 30 градусів духовці зі склянкою холодної води.
  5. Тісто, що підійшло обмять і залишити підходити вдруге.
  6. Так виглядає тісто після повторного підйому.
  7. Поки тісто підходить займемося начинкою. Яловичину відварити з сухими корінням в невеликій кількості води і подрібнити. Білий цибулю дрібно нарізати і обсмажити. Перемішати і приправити соєвим соусом від ТМ «Кіккоман».
  8. Повернути начинку на сковорідку, додати бульйон, вершкове масло і згасити на повільному вогні до випаровування рідини. Начинка повинна бути м’якою і не сухий.
  9. Розкачати тісто в прямокутник, візуально розділити його на 3 частини. На середню шарами викласти м’ясо, рубане яйце і зелений горошок. Бічні частини порізати на смужки. Тісто ліпковатим, але це не страшно. Робочу поверхню треба присипати борошном, а формувала пиріг я вже на деку.
  10. Заплести пиріг, змастити збитим яйцем і випекти в заздалегідь розігрітій до 170 градусів / с конвекцією / духовці. У мене випікався 35 хвилин.
  11. За 5 хвилин до готовності змазати верх пирога вершковим маслом.
  12. Горошок / у мене розморожений / можна сміливо замінити на рис.
  13. По крайней мере 3 дня пиріг не втрачає своїх смакових якостей і не черствіє. Час приготування вказано без урахування часу, витраченого на підйом тесту.
Читайте ще:  Рецепт Пиріг з червоною і чорною смородиною
По теме: ( из рубрики Рецепти Пирогів )

Оставить отзыв

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

*
*

Роздiли
Top