Рецепт Плітвицькі пиріг
507 Рецепт Плітвицькі пиріг

Рецепт Плітвицькі пиріг


Рецепт Плітвицькі пиріг

Інгредієнти для рецепта Плітвицькі пиріг

тісто

Борошно пшеничне – 500 г
Дріжджі – 7 г
Розпушувач тіста – 1 ч. Л.
Цукор – 1 ст. л.
Сіль – 1 пучку.
Сметана (або білий йогурт) – 180 г
Яйце куряче – 1 шт
Олія соняшникова – 100 мл
Молоко – 100 мл

макова начинка

Мак (мелений) – 300 г
Молоко – 300 мл
Цукор – 150 г
Ванільний цукор – 20 г
Ізюм – 50 г
Ром – 2 ст. л.

сирна начинка

Сир – 250 г
Яйце куряче – 1 шт
Цукор – 75 г
Ванільний цукор – 10 г
Брусниця (сушена) – 50 г
Ром – 2 ст. л.
Крупа манна – 2 ст. л.

додатково

Цукрова пудра (для прикраси)
Соняшникова олія (для змащування пирога) – 2 ст. л.
Вода (для змащування пирога) – 2 ст. л.

  1. Спочатку приготувати начинки. Ізюм і брусницю промити в гарячій воді, покласти окремо в мисочки і залити ромом. Замість рому можна використовувати коньяк, лікер або ягідну наливочки.
  2. Мелений мак (я намололи за допомогою кавомолки) висипати в каструлю, залити молоком і, постійно помішуючи, на невеликому вогні варити до загустіння, що трапиться практично відразу. Насипати цукор, ванільний цукор і варити до википання рідини, в кінці додати родзинки разом з ромом, також додайте сюди і ром з-під брусниці, ще трохи поварити. Вся процедура займає приблизно 15 хвилин. Головне, весь час ретельно перемішувати. Готову начинку остудити. Для економії часу її можна приготувати заздалегідь.
  3. Сир змішати з цукром, ванільним цукром, манкою і яйцем. Додати брусницю, перемішати. Спробуйте на цукор, можливо, буде потрібно додати за смаком.
  4. Борошно просіяти, змішати з розпушувачем, дріжджами, цукром і сіллю.
  5. Додати яйце і сметану. Розмішати ложкою.
  6. Додати соняшникову олію без запаху і тепле молоко. Замісити тісто. За необхідності додати трохи молока. Поставити його в тепле місце приблизно на 45 хвилин.
  7. Підійшло м’яке тісто розкачати в великий прімоугольнік. Подумки розділити його на 4 рівні частини і ножем легко позначити межі (тісто не прорізати). Щоб було легше переносити пиріг на деко, тісто краще розгортати відразу на папері для випічки.
  8. На дві середні смужки, викласти макову начинку. Намагайтеся укладати начинку ближче до центральної лінії, але так, щоб залишалося вільне місце.
  9. Один вільний кінець тесту перекласти через обидві смуги макової начинки.
  10. В утворену посередині ямку викласти сирну начинку. Краще це робити за допомогою целофанового пакета з відрізаним куточком.
  11. Тепер інший вільний кінець тесту з іншого боку ппереложіть через начинку. На жаль, цього фото у мене немає, але, думаю, що все зрозуміло. Ми як би закриваємо вільним кінцем тесту зверху начинку і закріплюємо тісто, щоб отриманий рулет не розгорнувся. Знизу і зверху підвернути кінці.
  12. Пиріг перенести на деко, застелене папером для випічки (в разі, якщо ви не розгортали тісто прямо на папері). Дати йому расстояться 15 хвилин. За допомогою пензлика змастити пиріг соняшниковою олією, а потім водою. Випікати пиріг в розігрітій духовці при температурі 180 градусів протягом 20-30 хвилин.
  13. Готовий пиріг остудити і вже холодний посипати цукровою пудрою.
Читайте ще:  Рецепт Перевернутий пиріг «Бурштинова черемха»
Автор:
Дата:
Из той же категории: (Рецепти Пирогів)

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

5 × три =

Сейчас читают:
Top