Рецепт Плітвицькі пиріг
Рецепт Плітвицькі пиріг
Інгредієнти для рецепта Плітвицькі пиріг
тісто
Борошно пшеничне — 500 г
Дріжджі — 7 г
Розпушувач тіста — 1 ч. Л.
Цукор — 1 ст. л.
Сіль — 1 пучку.
Сметана (або білий йогурт) — 180 г
Яйце куряче — 1 шт
Олія соняшникова — 100 мл
Молоко — 100 мл
макова начинка
Мак (мелений) — 300 г
Молоко — 300 мл
Цукор — 150 г
Ванільний цукор — 20 г
Ізюм — 50 г
Ром — 2 ст. л.
сирна начинка
Сир — 250 г
Яйце куряче — 1 шт
Цукор — 75 г
Ванільний цукор — 10 г
Брусниця (сушена) — 50 г
Ром — 2 ст. л.
Крупа манна — 2 ст. л.
додатково
Цукрова пудра (для прикраси)
Соняшникова олія (для змащування пирога) — 2 ст. л.
Вода (для змащування пирога) — 2 ст. л.
- Спочатку приготувати начинки. Ізюм і брусницю промити в гарячій воді, покласти окремо в мисочки і залити ромом. Замість рому можна використовувати коньяк, лікер або ягідну наливочки.
- Мелений мак (я намололи за допомогою кавомолки) висипати в каструлю, залити молоком і, постійно помішуючи, на невеликому вогні варити до загустіння, що трапиться практично відразу. Насипати цукор, ванільний цукор і варити до википання рідини, в кінці додати родзинки разом з ромом, також додайте сюди і ром з-під брусниці, ще трохи поварити. Вся процедура займає приблизно 15 хвилин. Головне, весь час ретельно перемішувати. Готову начинку остудити. Для економії часу її можна приготувати заздалегідь.
- Сир змішати з цукром, ванільним цукром, манкою і яйцем. Додати брусницю, перемішати. Спробуйте на цукор, можливо, буде потрібно додати за смаком.
- Борошно просіяти, змішати з розпушувачем, дріжджами, цукром і сіллю.
- Додати яйце і сметану. Розмішати ложкою.
- Додати соняшникову олію без запаху і тепле молоко. Замісити тісто. За необхідності додати трохи молока. Поставити його в тепле місце приблизно на 45 хвилин.
- Підійшло м’яке тісто розкачати в великий прімоугольнік. Подумки розділити його на 4 рівні частини і ножем легко позначити межі (тісто не прорізати). Щоб було легше переносити пиріг на деко, тісто краще розгортати відразу на папері для випічки.
- На дві середні смужки, викласти макову начинку. Намагайтеся укладати начинку ближче до центральної лінії, але так, щоб залишалося вільне місце.
- Один вільний кінець тесту перекласти через обидві смуги макової начинки.
- В утворену посередині ямку викласти сирну начинку. Краще це робити за допомогою целофанового пакета з відрізаним куточком.
- Тепер інший вільний кінець тесту з іншого боку ппереложіть через начинку. На жаль, цього фото у мене немає, але, думаю, що все зрозуміло. Ми як би закриваємо вільним кінцем тесту зверху начинку і закріплюємо тісто, щоб отриманий рулет не розгорнувся. Знизу і зверху підвернути кінці.
- Пиріг перенести на деко, застелене папером для випічки (в разі, якщо ви не розгортали тісто прямо на папері). Дати йому расстояться 15 хвилин. За допомогою пензлика змастити пиріг соняшниковою олією, а потім водою. Випікати пиріг в розігрітій духовці при температурі 180 градусів протягом 20-30 хвилин.
- Готовий пиріг остудити і вже холодний посипати цукровою пудрою.
По теме: ( из рубрики Рецепти Пирогів )