Рецепт Апельсиновий пиріг
Содержание
Рецепт Апельсиновий пиріг
Інгредієнти для «Апельсиновий пиріг»:
тісто
Борошно пшеничне / Борошно — 1 скл.
Масло вершкове — 180 г
Яйце куряче — 2 шт
цукор
сіль
Розпушувач тіста — 1 ч. Л.
сироп
Апельсин — 6 шт
Цукор — 1 стакан.
Сіль — 0.25 ч. л.
Рецепт «Апельсиновий пиріг»:
- Натираємо цедру одного апельсина. З двох апельсинів вичавлюємо сік, повинно вийти 2/3 склянки.
- Решта апельсини нарізаємо тонкими кружечками і розкладаємо на тарілці. Готуємо в мікрохвильовці 3 хвилини на високій потужності.
- Готуємо сироп. В апельсиновий сік додаємо цукор і сіль.
- Викладаємо кружечки апельсини і на повільному вогні доводимо до кипіння. Варимо ще 6 хвилин.
- Шумівкою перекласти апельсини на тарілку. Сироп уварюємо, до зменшення в обсязі в 2 рази.
- Готуємо тісто. Вершкове масло збиваємо з цукром.
- Додаємо по одному яйця, кожен раз збиваємо.
- Додаємо цедру і перемішуємо.
- Додаємо просіяне борошно з розпушувачем і сіллю. Добре перемішуємо. Тісто готове.
- Форму діаметром 20 см, застилає пергаментом, змащуємо вершковим маслом і присипаємо борошном. Викладаємо тісто.
- Зверху викладаємо апельсини. Випікаємо в гарячій духовці при температурі 190 градусів 15 хвилин. Зменшуємо температуру до 170 градусів і випікаємо ще 40 хвилин.
- Даємо пирогу трохи охолонути.
- Робимо проколи дерев’яною шпажкою і змащуємо пиріг сиропом.
- Даємо пирога повністю охолонути. Смачного 🙂
По теме: ( из рубрики Рецепти Пирогів )