7967 Рецепт Лимонний бісквіт

Рецепт Лимонний бісквіт


Рецепт Лимонний бісквіт

ПРИГОТУВАННЯ
1 год 5 хв

ПОРЦІЇ
6

СКЛАДНІСТЬ
помірно

ІНГРЕДІЄНТИ

5 яєць
160 г цукру
160 г борошна
сік та цедра 1 лимона
20 г вершкового масла для змащування форми
⅓ ч. л. солі

ПОКРОКОВИЙ РЕЦЕПТ

  1. Візьміть 5 яєць та відділіть білки від жовтків у дві окремі сухі миски.
  2. До білків додайте 160 г цукру, ⅓ ч. л. солі та збийте міксером до стійких піків, тобто до того стану, коли білкова маса почне тримати форму.
  3. Додайте до білкової маси жовтки (по одному) та продовжуйте збивати до однорідності.
  4. Зніміть цедру з 1 лимона, вичавіть сік та додайте їх до яєчно-цукрової маси.
  5. Увімкніть духовку розігріватися до 180 градусів. Додайте до збитих з цукром яєць 160 г борошна. За допомогою силіконової лопатки, повільними хвилеподібними рухами вмішайте борошно до рідких інгредієнтів.
  6. Форму для запікання застеліть пергаментним папером та змастіть вершковим маслом.
  7. Перелийте тісто у форму, обережно розрівняйте його лопаткою та запікайте 40 хв при температурі 180 градусів, у режимі верхній-нижній нагрів.

КОРИСНІ ПОРАДИ З ПРИГОТУВАННЯ БІСКВІТА

Нагадаємо кілька простих правил, щоб бісквіт вийшов гарним та не опадав.

Не робіть паузи між приготуванням тіста та випіканням.
Ставте бісквіт випікатися лише у вже розігріту до 180 градусів духовку.
Не відкривайте дверцята духовки під час випікання.
У кожної духовки свої особливості. Якщо ви бачите, що бісквіт зверху починає пригорати — опустіть його на нижчу поличку духовки.
Перед тим, як витягнути бісквіт з форми, дайте йому повністю охолонути за кімнатної температури.

ЯК ЗНЯТИ ЦЕДРУ З ЛИМОНА

Спершу ретельно помийте та висушіть фрукт. За допомогою мілкої терки почніть знімати кольоровий шар зі шкірки лимона. Часто повертайте лимон в руках та не тріть довго на одному місці, старайтеся не зачепити білий шар шкіри, інакше цедра може гірчити. Готову цедру відразу додавайте в тісто.

Читайте ще:  Рецепт Яблучний пиріг по-ельзаськи
По теме: ( из рубрики Рецепти Пирогів )

Оставить отзыв

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

*
*

Роздiли
Top