Рецепт Лимонний бісквіт
Рецепт Лимонний бісквіт
ПРИГОТУВАННЯ
1 год 5 хв
ПОРЦІЇ
6
СКЛАДНІСТЬ
помірно
ІНГРЕДІЄНТИ
5 яєць
160 г цукру
160 г борошна
сік та цедра 1 лимона
20 г вершкового масла для змащування форми
⅓ ч. л. солі
ПОКРОКОВИЙ РЕЦЕПТ
- Візьміть 5 яєць та відділіть білки від жовтків у дві окремі сухі миски.
- До білків додайте 160 г цукру, ⅓ ч. л. солі та збийте міксером до стійких піків, тобто до того стану, коли білкова маса почне тримати форму.
- Додайте до білкової маси жовтки (по одному) та продовжуйте збивати до однорідності.
- Зніміть цедру з 1 лимона, вичавіть сік та додайте їх до яєчно-цукрової маси.
- Увімкніть духовку розігріватися до 180 градусів. Додайте до збитих з цукром яєць 160 г борошна. За допомогою силіконової лопатки, повільними хвилеподібними рухами вмішайте борошно до рідких інгредієнтів.
- Форму для запікання застеліть пергаментним папером та змастіть вершковим маслом.
- Перелийте тісто у форму, обережно розрівняйте його лопаткою та запікайте 40 хв при температурі 180 градусів, у режимі верхній-нижній нагрів.
КОРИСНІ ПОРАДИ З ПРИГОТУВАННЯ БІСКВІТА
Нагадаємо кілька простих правил, щоб бісквіт вийшов гарним та не опадав.
Не робіть паузи між приготуванням тіста та випіканням.
Ставте бісквіт випікатися лише у вже розігріту до 180 градусів духовку.
Не відкривайте дверцята духовки під час випікання.
У кожної духовки свої особливості. Якщо ви бачите, що бісквіт зверху починає пригорати — опустіть його на нижчу поличку духовки.
Перед тим, як витягнути бісквіт з форми, дайте йому повністю охолонути за кімнатної температури.
ЯК ЗНЯТИ ЦЕДРУ З ЛИМОНА
Спершу ретельно помийте та висушіть фрукт. За допомогою мілкої терки почніть знімати кольоровий шар зі шкірки лимона. Часто повертайте лимон в руках та не тріть довго на одному місці, старайтеся не зачепити білий шар шкіри, інакше цедра може гірчити. Готову цедру відразу додавайте в тісто.