Лазанья в перці
Лазанья в перці
Інгредієнти для «Лазанья в перці»:
Перець болгарський (великих) — 2 шт
Фарш м’ясний — 250 г
Моцарелла — 80 г
Сир твердий (копчений) — 40 г
Молоко — 300 мл
Масло вершкове — 25 г
Борошно пшеничне — 25 г
Цибуля ріпчаста — 1 шт
Помідор — 2 шт
Кетчуп — 1 ст. л.
Олія — 2 ст. л.
Соєвий соус (Kikkoman) — 2 ст. л.
Морква — 1 шт
Зелень (орегано) — 3 веточ.
Лазанья — 2 шт
сіль
Перець чорний
горіх мускатний
Рецепт «Лазанья в перці»:
- Вершкове масло розтопити.
- Всипати борошно.
- Добре розмішати до об’єднання.
- Влити тепле молоко. Розмішати, щоб не було грудочок. Довести при постійному помішуванні до закипання і загустіння соусу.
- Посолити, поперчити і додати мускатний горіх. Розмішати. Накрити плівкою в контакт і відставити.
- Помідори натерти на тертці, так шкурка залишиться в руках. Цибулю порізати кубиками, а моркву натерти. Все обсмажити.
- Додати фарш. Добре перемішати, як би розбиваючи його. Прожарити.
- Додати помідори і кетчуп.
- Влити соєвий соус. Перемішати.
- Посмажити до готовності і уварювання рідини. Спробувати. Якщо потрібно, то посолити. Поперчити і додати листочки орегано або іншу зелень. Можна замінити сухий спецією.
- Сир натерти.
- Перці почистити.
- Листи лазаньї підготувати відповідно до інструкції на упаковці. Розрізати кожен лист поперек.
- У перці першим шаром укласти м’ясо.
- Покласти ложку соусу і посипати двома видами сиру. Укласти зверху тесту. Якщо потрібно, то зайве тісто обрізати. Полити соусом.
- Шари повторити. На останній шар з тіста викласти соус, м’ясо, знову соус і посипати сиром. Поставити перці в змащену форму. Якщо перці нестійкі, то злегка зрізати денце.
- Запікати в заздалегідь розігрітій до 180 градусів духовці хвилин 40. Якщо шапочка починає сильно рум’янитися, то накрийте перці фольгою.
Дістати, дати трохи охолонути і подавати.
По теме: ( из рубрики Рецепти Лазанья )