Рецепт Пиріг з чорної смородини з меренгою
3102 Рецепт Пиріг з чорної смородини з меренгою

Рецепт Пиріг з чорної смородини з меренгою


Рецепт Пиріг з чорної смородини з меренгою

See also: 2019 Lexus NX Hybrid Test Drive Review: Japan’s Hail Mary Leap Into Luxury Dominance

Інгредієнти для «Пиріг з чорної смородини з меренгою»:

тісто

Борошно пшеничне / Борошно — 200 г
Масло вершкове (Холодне) — 125 г
Цукрова пудра — 50 г
Жовток яєчний — 3 шт
Сіль — 1 пучку.

начинка

Смородина чорна (Свіжа або заморожена) — 200 г
Цукор — 150 г
Вода (кипьяток) — 200 г
Сливки (33%) — 100 г
Яйце куряче — 3 шт

меренга

Білок яєчний (100 г) — 3 шт
Цукор — 200 г
Вода — 70 г

Час приготування: 180 хвилин

Кількість порцій: 8

Рецепт «Пиріг з чорної смородини з меренгою»:

  1. У чистуий сухий посуд акуратно розділити жовтки і білки.
  2. Борошно з цукровою пудрою просіяти, додати холодне вершкове масло і перетерти пальцями в крихту. Потім додати жовтки.
  3. Швидко замісити тісто і зібрати в ком.
  4. Дно рознімної форми застелити пергаментом і розподілити рівномірно тісто. Поставити в холодильник на 30 хв.
  5. Смородину заливаємо окропом і збиваємо блендером.
  6. Проціджуємо через дрібне сито або марлю.
  7. Додаємо цукор, злегка збиті яйця і вершки. Все перемішуємо.
  8. Охолоджене тісто наколює виделкою і випікаємо при 180 градусах 15-20 хв до золотистого кольору.
  9. На трохи остиглий корж виливаємо начинку і печемо при 180 градусах 25 хв.
  10. Робимо італійську меренгу (або заварний білковий крем). У сотейнику змішуємо цукор і воду. Ставимо на вогонь і доводимо до 118 градусів. Паралельно з цим збиваємо білки. Спочатку на низькій швидкості, потім переходимо на високу, коли сироп активно закипить. Якщо немає термометра, то наливаємо невелику кількість сиропу в холодну воду і пробуємо скачати м’яку кульку. Якщо вийшло, то вимикаємо вогонь. Тонкою цівкою вливаємо сироп в білки. Швидкість при цьому зменшуємо до середньої. Ллємо сироп по стінці, не потрапляючи на віночок.
  11. Меренга повинна збільшиться в об’ємі, стати щільною і глянсовою. Перекладаємо в мішок з круглою насадкою (або накладаємо на пиріг ложкою)
  12. Пирогу даємо злегка охолонути, щоб начинка трохи стабілізувалася. Потім зверху викладаємо меренгу. Печемо при 200 градусах 5-10 хвилин, щоб меренга придбала золотистий колір.
  13. Остужаємо пиріг, даємо кілька годин постояти в холодильнику. Потім прикрашаємо і подаємо) смачного 🙂
Читайте ще:  Пісочний пиріг з крем-фреш

Автор:
Дата:
Из той же категории: (Рецепти Пирогів)

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.

четыре × три =

Сейчас читают:
Top