Рецепт Яблучний пиріг з сирного тіста
Рецепт Яблучний пиріг з сирного тіста
Інгредієнти для рецепта Яблучний пиріг з сирного тіста
Борошно пшеничне — 250 г
Масло вершкове — 200 г
Сир (у мене був звичайний м’який, що не крупінчатий, сир в пачці) — 200 г
Сіль — 1 пучку.
Ванільний цукор (я просто додала 1 ст.л. цукру і ванілін) — 1 пакет.
заливка
Борошно пшеничне — 2 ст. л.
Крупа манна — 2 ст. л.
Цукор (тут можна менше або трохи більше, — на ваш смак) — 1 скл.
Сливки (у мене був питної ягідний йогурт) — 250 мл
начинка
Яблуко (краще брати кисло-солодкі) — 3 шт
Джем (в ідеалі абрикосовий або апельсиновий, але можна будь-який, для змазування пирога)
Сік лимонний — 3 ст. л.
- Спочатку приготуємо тісто, — замішується воно приблизно як пісочне, в миску просіваємо борошно, нарізаємо кубиками масло, додаємо сир і ванільний цукор
- Все перемішуємо, намагаючись особливо не старатися, скачуємо тісто в кулю. Якщо у вас звичайний сир, як у мене, і буде сухувато, можете додати трохи йогурту, щоб тісто сформувалося. Закрити плівкою і поставити в холодильник на 30-60 хвилин-обов’язковий крок!
- Підготуємо яблука, у мене зелені кисло-солодкі.
- Яблука очистити, видалити серцевину з насінням і нарізати кружальцями. Сбризгівая лимонним соком, скласти в миску
- Через певний час дістаємо наше тісто, і руками, посипаними борошном, розподілимо його за формою (у мене на цей раз був деко, застелене пергаментом. Одного разу робила на пів-порції, тоді використовувала круглу форму для випічки), формуючи невеликі бортики. Ставимо в попередньо розігріту до 200 ° С духовку на 20 хвилин.
- Поки випікається основа, підготуємо нашу заливку, — в мисці змішаємо сухі інгредієнти, — цукор, борошно і манку
- Додамо йогурт і все ретельно перемішати
- Через 20 хвилин дістаємо нашу основу (я в цей раз поспішала, і майже не витримала тісто на холоді, в результаті чого під час випічки воно почало здуватися, довелося терміново робити проколи вилкою)
- Яблучні заготовки викладаємо на тісто внахлест, як лусочки, ну або як вам більше подобається)
- Заливаємо зверху заливкою і знову відправляємо в духовку на 30-40 хвилин, дивіться по своїй духовці!
- У готового пирога верх повинен підрум’яниться і заливка добре схопитися
- Ще гарячий пиріг змащуємо джемом
- Трохи охолоджуємо і обережно викладаємо на тацю.
По теме: ( из рубрики Рецепти Пирогів )