Рецепт Заливний пиріг з кабачками
Рецепт Заливний пиріг з кабачками
ПРИГОТУВАННЯ
60 хвилин
ПОРЦІЇ
5
СКЛАДНІСТЬ
помірно
ІНГРЕДІЄНТИ
550 г кабачків
1 ч. л. солі без гірки
125 г цибулі
3 зуб. часнику
3 яйця
250 г сметани
1 ч. л. розпушувача
½ ч. л. мускатного горіха
200 г борошна
100 г сиру
ПОКРОКОВИЙ РЕЦЕПТ
- Натріть 550 г кабачків на великій тертці та додайте 1 ч. л. солі без гірки. Злийте з кабачків зайву рідину. Натріть 125 г цибулі, вичавіть 3 зубчики часнику та додайте до кабачків.
- Змішайте 3 яйця та 250 г сметани.
- Додайте до яєчної маси 1 ч. л. розпушувача, ½ ч. л. мускатного горіха та 200 г борошна. Ретельно перемішайте заливку для пирога.
- З’єднайте натерті кабачки та цибулю з сумішшю яєць. Перемішайте тісто.
- Натріть 100 г сиру на великій тертці. Додайте 50 г сиру до тіста.
- Викладіть кабачкове тісто у форму для випікання. Присипте пиріг 50 г сиру.
- Випікайте кабачковий пиріг у духовці за температури 180 градусів. Перші 30 хвилин потрібно випікати пиріг лише на нижньому нагріві, далі увімкніть верхній та нижній нагрів і випікайте пиріг ще 10 хвилин. Нехай смакує!
ПОРАДИ З ПРИГОТУВАННЯ КАБАЧКОВОГО ПИРОГА
Щоб заливний пиріг вийшов вдало, обов’язково зливайте з кабачків зайву рідину. Зробити це можна декількома шляхами. Простіше всього відтиснути вже натертий овоч руками. Також можна загорнути кабачкову масу у марлю або просто відкинути її на сито і злегка притиснути рукою.
ЯКУ ФОРМУ ВИКОРИСТОВУВАТИ
Готуйте пиріг з кабачків у нероз’ємній формі з антипригарним покриттям діаметром 26 см. Якщо ви знаєте, що ваша форма грішить пригоранням, використовуйте пергамент. А раптом заплануєте пригостити кабачковою стравою гостей, можете спробувати запекти пиріг у порційних формочках (а-ля жульєн) та прикрасити його зеленню перед подачею. Вийде дуже цікаво та святково!