8368 Рецепт Заливний пиріг з кабачками

Рецепт Заливний пиріг з кабачками


Рецепт Заливний пиріг з кабачками

ПРИГОТУВАННЯ
60 хвилин

ПОРЦІЇ
5

СКЛАДНІСТЬ
помірно

ІНГРЕДІЄНТИ

550 г кабачків
1 ч. л. солі без гірки
125 г цибулі
3 зуб. часнику
3 яйця
250 г сметани
1 ч. л. розпушувача
½ ч. л. мускатного горіха
200 г борошна
100 г сиру

 ПОКРОКОВИЙ РЕЦЕПТ

  1. Натріть 550 г кабачків на великій тертці та додайте 1 ч. л. солі без гірки. Злийте з кабачків зайву рідину. Натріть 125 г цибулі, вичавіть 3 зубчики часнику та додайте до кабачків.
  2. Змішайте 3 яйця та 250 г сметани.
  3. Додайте до яєчної маси 1 ч. л. розпушувача, ½ ч. л. мускатного горіха та 200 г борошна. Ретельно перемішайте заливку для пирога.
  4. З’єднайте натерті кабачки та цибулю з сумішшю яєць. Перемішайте тісто.
  5. Натріть 100 г сиру на великій тертці. Додайте 50 г сиру до тіста.
  6. Викладіть кабачкове тісто у форму для випікання. Присипте пиріг 50 г сиру.
  7. Випікайте кабачковий пиріг у духовці за температури 180 градусів. Перші 30 хвилин потрібно випікати пиріг лише на нижньому нагріві, далі увімкніть верхній та нижній нагрів і випікайте пиріг ще 10 хвилин. Нехай смакує!

ПОРАДИ З ПРИГОТУВАННЯ КАБАЧКОВОГО ПИРОГА

Щоб заливний пиріг вийшов вдало, обов’язково зливайте з кабачків зайву рідину. Зробити це можна декількома шляхами. Простіше всього відтиснути вже натертий овоч руками. Також можна загорнути кабачкову масу у марлю або просто відкинути її на сито і злегка притиснути рукою.

ЯКУ ФОРМУ ВИКОРИСТОВУВАТИ

Готуйте пиріг з кабачків у нероз’ємній формі з антипригарним покриттям діаметром 26 см. Якщо ви знаєте, що ваша форма грішить пригоранням, використовуйте пергамент. А раптом заплануєте пригостити кабачковою стравою гостей, можете спробувати запекти пиріг у порційних формочках (а-ля жульєн) та прикрасити його зеленню перед подачею. Вийде дуже цікаво та святково!

Читайте ще:  Рецепт Плетений пиріг з яловичиною «Пікнік»
По теме: ( из рубрики Рецепти Пирогів )

Оставить отзыв

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

*
*

Роздiли
Top