Рецепт Маковий пиріг з штрейзелем
Содержание
Рецепт Маковий пиріг з штрейзелем
Читайте также: Рецепт Отбивная из куриной печени
Інгредієнти для «Маковий пиріг з штрейзелем»:
тісто
Борошно пшеничне / Борошно — 250 г
Розпушувач тесту — 10 г
Цукор — 80 г
Сіль (щіпка)
Масло вершкове (кімнатної температури) — 125 г
Яйце куряче — 1 шт
начинка
Молоко — 800 мл
Пудинг ванільний (по 37г. Порошок) — 2 пач.
Цукор — 120 г
Сіль (щіпка)
Яйце куряче — 1 шт
Мак (сухий) — 250 г
Рецепт «Маковий пиріг з штрейзелем»:
- Готуємо макову начинку. У каструлю з товстим дном влити частину молоко, додати пудинг, сіль, цукор. Ретельно перемішати, щоб не було грудочок.
- Вбити яйце. Додати сухий мак. Все ретельно перемішати, додати молоко і перемішати.
- Варити на середньому вогні до загусання, постійно помішуючи, щоб маса не пригоріла. Зняти з вогню і остудити.
- У мисці змішати борошно, цукор, сіль і розпушувач.
- Для тісту, в чашу міксера всипати сухі інгредієнти. Додати яйце і м’яке масло. Збити міксером звичайними вінчиками.
- Вийшла крихта. Частину крихти (приблизно 3ст. Л.) Відкласти для штрейзеля.
- Роз’ємну форму 26-28см змастити дно і боки маслом, можна присипати борошном або манною крупою. Для зручності, краще форму застелити пекарської папером і змастити маслом.
- У тісто що залишилося додати трохи борошна і замісити швидко тісто, скачати в кулю.
- Перенести тісто у форму.
- Руки пріпиліть борошном, розрівняти тісто за формою.
Можна скористатися невеликим валиком і прокатати тісто через харчову плівку. - Вказівним пальцем, пріпиленний борошном, притиснути тісто по краю форми, щоб воно трохи піднялося вгору.
- Кінчики пальців опускати в борошно і сформувати борт з тіста, яке ми піднімали вказівним пальцем (тісто м’яке, дуже добре формується).
- Тісто присипати борошном і вирівняти дно, закрити всі дірочки.
- Можна скористатися валиком і харчовою плівкою.
- Теплу (але не гарячу) начинку викласти на тісто, розрівняти.
- Зверху викласти крихту.
- Випікати в розігрітій духовці до 180С 40-50хв. (Слідкуйте за своєю духовкою).
- Остуджувати в формі до охолодження начинки.
- Повністю остиглий пиріг вийняти з форми. Ось тут мною і була допущена помилка, що не застелила форму пекарським папером.
По теме: ( из рубрики Рецепти Пирогів )