Рецепт Маковий пиріг з штрейзелем
3076 Рецепт Маковий пиріг з штрейзелем

Рецепт Маковий пиріг з штрейзелем


Рецепт Маковий пиріг з штрейзелем

Читайте также: Рецепт Отбивная из куриной печени

Інгредієнти для «Маковий пиріг з штрейзелем»:

тісто

Борошно пшеничне / Борошно — 250 г
Розпушувач тесту — 10 г
Цукор — 80 г
Сіль (щіпка)
Масло вершкове (кімнатної температури) — 125 г
Яйце куряче — 1 шт

начинка

Молоко — 800 мл
Пудинг ванільний (по 37г. Порошок) — 2 пач.
Цукор — 120 г
Сіль (щіпка)
Яйце куряче — 1 шт
Мак (сухий) — 250 г

Рецепт «Маковий пиріг з штрейзелем»:

  1. Готуємо макову начинку. У каструлю з товстим дном влити частину молоко, додати пудинг, сіль, цукор. Ретельно перемішати, щоб не було грудочок.
  2. Вбити яйце. Додати сухий мак. Все ретельно перемішати, додати молоко і перемішати.
  3. Варити на середньому вогні до загусання, постійно помішуючи, щоб маса не пригоріла. Зняти з вогню і остудити.
  4. У мисці змішати борошно, цукор, сіль і розпушувач.
  5. Для тісту, в чашу міксера всипати сухі інгредієнти. Додати яйце і м’яке масло. Збити міксером звичайними вінчиками.
  6. Вийшла крихта. Частину крихти (приблизно 3ст. Л.) Відкласти для штрейзеля.
  7. Роз’ємну форму 26-28см змастити дно і боки маслом, можна присипати борошном або манною крупою. Для зручності, краще форму застелити пекарської папером і змастити маслом.
  8. У тісто що залишилося додати трохи борошна і замісити швидко тісто, скачати в кулю.
  9. Перенести тісто у форму.
  10. Руки пріпиліть борошном, розрівняти тісто за формою.
    Можна скористатися невеликим валиком і прокатати тісто через харчову плівку.
  11. Вказівним пальцем, пріпиленний борошном, притиснути тісто по краю форми, щоб воно трохи піднялося вгору.
  12. Кінчики пальців опускати в борошно і сформувати борт з тіста, яке ми піднімали вказівним пальцем (тісто м’яке, дуже добре формується).
  13. Тісто присипати борошном і вирівняти дно, закрити всі дірочки.
  14. Можна скористатися валиком і харчовою плівкою.
  15. Теплу (але не гарячу) начинку викласти на тісто, розрівняти.
  16. Зверху викласти крихту.
  17. Випікати в розігрітій духовці до 180С 40-50хв. (Слідкуйте за своєю духовкою).
  18. Остуджувати в формі до охолодження начинки.
  19. Повністю остиглий пиріг вийняти з форми. Ось тут мною і була допущена помилка, що не застелила форму пекарським папером.
Читайте ще:  Пісочний пиріг з крем-фреш
Автор:
Дата:
Из той же категории: (Рецепти Пирогів)

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.

3 × 2 =

Сейчас читают:
Top