Балканський пиріг “Дізмана”
2769 Балканський пиріг "Дізмана"

Балканський пиріг “Дізмана”


Балканський пиріг “Дізмана”

Інгредієнти для “Балканський пиріг” Дізмана “”:

тісто

Дріжджі (свіжі пресовані) – 10 г
Молоко (тепле) – 75 мл
Вода (тепла) – 75 мл
Цукор – 1 ч. Л.
Борошно пшеничне / Борошно – 270 г
Олія – ​​2 ст. л.
Білок яєчний – 1 шт
Сіль (щіпка)

начинка

Фета – 140 г
Шпинат (або будь-яка зелень) – 1 ст. л.
Петрушка – 2 веточ.
Перець чорний (щіпка)
Жовток яєчний – 1 шт

заливка

Яйце куряче – 1 шт
Сіль (щіпка)
Кефір – 2 ст. л.
Масло рослинне (без запаху) – 1 ст. л.
Молоко – 2 ст. л.

Рецепт “Балканський пиріг” Дізмана “”:

  1. У миску розкришити дріжджі, всипати цукор, влити молоко з водою, додати 70г борошна.
  2. Перемішати. Залишити на 10хв., Щоб дріжджі почали працювати. Додати яєчний білок, рослинне масло.
  3. Перемішати. Додати просіяне борошно, сіль. Борошно додавати частинами. Спочатку заміс робити ложкою, коли тісто починає формуватися, продовжити замішувати руками.
    Замісити дуже м’яке пластичне тісто. Дуже важливо не перекласти борошно, тісто не повинно бути крутим. Може знадобитися трохи менше борошна.
  4. У миску влити декілька крапель рослинного масла. Змастити їм тісто. Миску закрити кришкою або рушником. Поставити в тепле місце на 30-40хв. для підйому.
  5. Для начинки, я взяла шпинат з заморозки. Дати стекти рідини при розморожуванні. Розкришити сир, додати шпинат, жовток. Якщо немає шпинату, можна використовувати кінзу.
  6. Перемішати. Додати чорний перець, подрібнену петрушку. Перемішати. Чи не солити.
  7. Тісто, що підійшло злегка обмять на пріпиленний борошном дошці. Розділити на невеликі шматочки однакового розміру, приблизно по 60г. У мене вийшло 8шт. Сформувати кульки.
  8. Кожна кулька тесту розплющити в коло (або розкачати качалкою), викласти начинку. Краї тесту підняти над начинкою, зібрати в вузлик і добре скріпити, сформувати кульку.
    Форму для випічки змастити маслом. Можна використовувати роз’ємну форму, дно застелити пекарської папером.
    Викласти заготовки в форму.
  9. Приготуємо заливку для пирога. Змішати яйце, кефір, рослинне масло, молоко. Злегка присолити. Збовтати виделкою.
    Залити заготовки.
  10. Випікати без вистоювання, в розігрітій духовки від 180-190С 30 -40мін. до золотистої скоринки (стежте за своєю духовкою).
  11. Готовий пиріг дістати з форми і перекласти на решітку. Дізмана дуже смачна в теплому вигляді.
Читайте ще:  Рецепт Пиріг з курагою «Домашній»
Автор:
Дата:
Из той же категории: (Рецепти Пирогів)

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

двадцать − шесть =

Сейчас читают:
Top