Рецепт Лимонний пиріг з лимонним кремом
Содержание
Рецепт Лимонний пиріг з лимонним кремом
See also: Informational portal
Інгредієнти для «Лимонний пиріг з лимонним кремом»:
Основа
Молоко згущене — 1 бан.
Борошно пшеничне / Борошно — 150 г
Крохмаль кукурудзяний — 100 г
Яйце куряче — 1 шт
Розпушувач тіста — 2 ч. Л.
Сік лимонний — 60 мл
Крем
Вода — 250 мл
Крохмаль кукурудзяний (без гірки, приблизно 40-45 грам) — 4 ст. л.
Цукор — 70 г
Сік лимонний — 60 мл
Цедра лимона (з половини лимона) — 0,5 ч. Л.
Масло вершкове — 30 г
Сіль — 1 пучку.
Рецепт «Лимонний пиріг з лимонним кремом»:
- Вершкове масло вийняти з холодильника і залишити при кімнатній температурі.
Згущене молоко кімнатної температури змішати з яйцем. Збити міксером приблизно хвилинку. - Влити лимонний сік, перемішати добре. Всипати крохмаль частинами, кожен раз ретельно перемішуючи.
- Борошно змішати з розпушувачем і просіяти в тісто так само частинами, після кожного додавання борошна, ретельно перемішуємо.
Борошно у всіх різне, може знадобиться або більше або менше.
Перемішуємо до отримання густого тіста. Не сухого, а густого. З ложки воно не ллється, а повільно сповзає) - Я перестрахувалась і силіконову форму змастила вершковим маслом.
- Виливаємо тісто, розподіляємо його по формі. Ставимо в розігріту до 180 градусів духовку хвилин на 25. Орієнтуйтеся по своїм духовкам.
Так як у мене форма силіконова, то тісто продавило її і вийшов бугор там, де повинна бути виїмка. Довелося вибирати м’якуш, щ б було місце для крему (Думаю в таких же, але металевих формах такого не станеться) Остужаємо основу на решітці. - У каструлю з товстим дном налити зололну воду, додати кукурудзяний крохмаль, перемішати до розчинення крохмалю. Додати цукор. Поставити на середній вогонь і постійно помішувати, до розладу цукру. Зменшити вогонь і продовжувати інтенствно помішувати, торкаючись дна каструлі ложкою. Почнуть утворюватися згустки. Помішувати інтенсивно ложкою. Потім побачите, що всі згустки пропали і утворилася напівпрозора гладка маса.
- Проварити хвилину, після виникнення перших бульбашок на поверхні. Потім швидко влити лимонний сік, перемішати швидко і ретельно, і проварити ще півхвилиночки.
- Проварювати обов’язково, щоб крохмаль заварився і не відчувався в готовому виробі.
Зняти з вогню. Остудити можна поставивши в ємність з холодною водою, періодично помішувати заготовку для крему. - У остигнулу заготовку для крему, покласти вершкове масло кімнатної температури і цедру лимона. Збити міксером 1 хвилину. Крем готовий!
- Викласти крем в корж. Розрівняти.
- Прикрасити за бажанням.
Поставити в холодильник на ніч в закриту ємність .. Настояти в холодильнику-Це обов’язкова умова. Щоб і основа і крем «дозріли». - Пиріг «дозрів»)) Рекомендую вжити в охолодженому вигляді. Так смачніше.
Заварюємо чай-каву і пригощаємося!
По теме: ( из рубрики Рецепти Пирогів )