Рецепт Лимонний пиріг з лимонним кремом
2923 Рецепт Лимонний пиріг з лимонним кремом

Рецепт Лимонний пиріг з лимонним кремом


Рецепт Лимонний пиріг з лимонним кремом

See also: Informational portal

Інгредієнти для «Лимонний пиріг з лимонним кремом»:

Основа

Молоко згущене — 1 бан.
Борошно пшеничне / Борошно — 150 г
Крохмаль кукурудзяний — 100 г
Яйце куряче — 1 шт
Розпушувач тіста — 2 ч. Л.
Сік лимонний — 60 мл

Крем

Вода — 250 мл
Крохмаль кукурудзяний (без гірки, приблизно 40-45 грам) — 4 ст. л.
Цукор — 70 г
Сік лимонний — 60 мл
Цедра лимона (з половини лимона) — 0,5 ч. Л.
Масло вершкове — 30 г
Сіль — 1 пучку.

Рецепт «Лимонний пиріг з лимонним кремом»:

  1. Вершкове масло вийняти з холодильника і залишити при кімнатній температурі.
    Згущене молоко кімнатної температури змішати з яйцем. Збити міксером приблизно хвилинку.
  2. Влити лимонний сік, перемішати добре. Всипати крохмаль частинами, кожен раз ретельно перемішуючи.
  3. Борошно змішати з розпушувачем і просіяти в тісто так само частинами, після кожного додавання борошна, ретельно перемішуємо.
    Борошно у всіх різне, може знадобиться або більше або менше.
    Перемішуємо до отримання густого тіста. Не сухого, а густого. З ложки воно не ллється, а повільно сповзає)
  4. Я перестрахувалась і силіконову форму змастила вершковим маслом.
  5. Виливаємо тісто, розподіляємо його по формі. Ставимо в розігріту до 180 градусів духовку хвилин на 25. Орієнтуйтеся по своїм духовкам.
    Так як у мене форма силіконова, то тісто продавило її і вийшов бугор там, де повинна бути виїмка. Довелося вибирати м’якуш, щ б було місце для крему (Думаю в таких же, але металевих формах такого не станеться) Остужаємо основу на решітці.
  6. У каструлю з товстим дном налити зололну воду, додати кукурудзяний крохмаль, перемішати до розчинення крохмалю. Додати цукор. Поставити на середній вогонь і постійно помішувати, до розладу цукру. Зменшити вогонь і продовжувати інтенствно помішувати, торкаючись дна каструлі ложкою. Почнуть утворюватися згустки. Помішувати інтенсивно ложкою. Потім побачите, що всі згустки пропали і утворилася напівпрозора гладка маса.
  7. Проварити хвилину, після виникнення перших бульбашок на поверхні. Потім швидко влити лимонний сік, перемішати швидко і ретельно, і проварити ще півхвилиночки.
  8. Проварювати обов’язково, щоб крохмаль заварився і не відчувався в готовому виробі.
    Зняти з вогню. Остудити можна поставивши в ємність з холодною водою, періодично помішувати заготовку для крему.
  9. У остигнулу заготовку для крему, покласти вершкове масло кімнатної температури і цедру лимона. Збити міксером 1 хвилину. Крем готовий!
  10. Викласти крем в корж. Розрівняти.
  11. Прикрасити за бажанням.
    Поставити в холодильник на ніч в закриту ємність .. Настояти в холодильнику-Це обов’язкова умова. Щоб і основа і крем «дозріли».
  12. Пиріг «дозрів»)) Рекомендую вжити в охолодженому вигляді. Так смачніше.
    Заварюємо чай-каву і пригощаємося!
Читайте ще:  Відкритий пиріг з творогом і сиром "По-аджарськи"
Автор:
Дата:
Из той же категории: (Рецепти Пирогів)

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.

одиннадцать + 16 =

Сейчас читают:
Top