Рецепт Тертий пиріг з вишнею
Содержание
Рецепт Тертий пиріг з вишнею
See also: Fermer House
Інгредієнти для «Тертий пиріг з вишнею»:
тісто
Борошно пшеничне / Борошно — 4 скл.
Цукор — 2/3 скл.
Маргарин — 100 г
Олія — 3 ст. л.
Яйце куряче — 2 шт
Ванілін — 1 г
Сметана — 3 ст. л.
Сода гашена оцтом — 1.5 ч. Л.
начинка
Вишня — 500 г
Цукор — 2/3 скл.
Крохмаль — 2.5 ст. л.
Рецепт «Тертий пиріг з вишнею»:
- Стакан 250 мл.
- Для початку займемося начинкою. Перебираємо вишню, миємо й чистимо від кісточок.
- Кладемо вишню в каструлю з товстим дном або невеликий казан. Додаємо цукор, перемішуємо і ставимо на середній вогонь.
- Після того як вишня закипить, зменшуємо вогонь на мінімальний і додаємо крохмаль, перемішуємо. Варимо помішуючи пару хвилин до загустіння.
- Обов’язково даємо охолонути нашої начинці, перед тим як класти її в пиріг.
- Тепер займемося тістом. У велику миску висипаємо борошно. Розтоплюємо маргарин, змішуємо маргарин з рослинним маслом і додаємо в борошно.
- Перетираємо руками борошно з маргарином і маслом в крихту.
- Додаємо яйця, цукор, сметану, ванілін і соду гашене до борошна і все перемішуємо.
- Замішуємо тісто і ділимо його на дві частини, 2/3 і 1/3 частини. 1/3 частина тісту кладемо в морозилку на 40 хвилин.
- Застілаємо форму для випічки пергаментом. У мене роз’ємна форма діаметром 28 см. Розкачуємо більшу частину тісту трохи більше ніж розмір форми. Викладаємо тісто у форму і робимо бортики близько сантиметра.
- Викладаємо начинку на тісто і розрівнюємо.
- Дістаємо тісто з морозилки і тремо на крупну тертку поверх начинки.
- Ставимо пиріг в розігріту до 180 градусів духовку і випікаємо 45 хвилин до зарум’янювання пирога.
- Готовому пирогу даємо охолонути, потім розрізаємо його як вам зручно. Я ріжу на квадратики. При бажанні пиріг можна посипати цукровою пудрою.
- Приємного всім апетиту!
По теме: ( из рубрики Рецепти Пирогів )