Рецепт Яблучний пиріг по-ельзаськи
Содержание
Рецепт Яблучний пиріг по-ельзаськи
Інгредієнти для «Яблучний пирог по-ельзаськи»:
тісто
Борошно пшеничне / Борошно — 160 г
Масло вершкове — 100 г
Сир (у мене м’який, пастоподібний, можна використовувати сметану) — 70 г
Розпушувач тіста — 1 ч. Л.
начинка
Яблуко — 6 шт
заливка
Пудинг ванільний — 1 пач.
Молоко — 250 мл
Яйце куряче — 4 шт
Масло вершкове — 50 г
Час приготування: 80 хвилин
Кількість порцій: 15
Рецепт «Яблучний пиріг по-ельзаськи»:
- У просіяне з розпушувачем борошно покладіть м’яке масло, сир (сметану). Все швидко перемішайте. покладіть тісто в холодильник.
- Для начинки 6 яблук очистити від шкірки, розрізати навпіл, видалити серцевину.
- Зробити надрізи по всій поверхні яблука, але не дорізаючи трохи по глибині. Можна скропити лимонним соком.
- Зварити пудингову масу відповідно до рекомендацій на пачці. Остудити, додати м’яке масло, вбити по одному яйця.
- Тісто розподілити по формі, сформувавши бортики.
- Яблука укласти на тісто.
- Залити заливкою.
- Випекти при 180-200 градусах. Можна трохи посипати корицею. Остудити пиріг. Усе!
По теме: ( из рубрики Рецепти Пирогів )