Рецепт Масляний пиріг з карамелевими фруктами «Компроміс»
Рецепт Масляний пиріг з карамелевими фруктами «Компроміс»
Інгредієнти для рецепта Масляний пиріг з карамелевими фруктами «Компроміс»
тісто
Борошно пшеничне (В / с) — 200 г
Цукор (краще коричневий) — 250 г
Яйце куряче — 4 шт
Масло вершкове — 150 г
Гарбуз (пюре запеченої або відвареної гарбуза, густе) — 150 г
сіль
Розпушувач тесту — 16 г
начинка
Груша (+/-, близько 200 г) — 2 шт
Вишня (свіжа або заморожена) — 200 г
Вода — 20 мл
Цукор (бажано коричневий) — 40 г
- Перший крок — підготовка начинки. Груші очистити від шкірки і серцевини і нарізати часточками або кубиками.
Вишню звільнити від кісточок. Якщо використовуєте заморожені ягоди, їх попередньо розморозити. На сковороду або в сотейник з товстим дном налити воду, 20 мл, додати 40г цукру. Коли цукор повністю розчинитися, викласти підготовлені фрукти. Карамелізований їх на сильному вогні, поки рідина повністю не википить. - Поки начинка остигає, готуємо тісто. 150 г вершкового масла збити на найбільшій швидкості міксера до пишної маси. Всипати весь, 250 г, цукру і знову збивати хвилин 10-15 до пишності і повного розчинення цукру.
- Не припиняючи збивати, додати яйця по одному
- Борошно разом з розпушувачем, сіллю і ваніліном ретельно просіяти. Від того як збити масло і просіяна борошно багато в чому залежить якість виробу, тому потрібно приділити цьому увагу. У збиту масу додати половину сухих інгредієнтів і перемішати ложкою лише до їх розчинення. Недовго, щоб не почала утворюватися клейковина. Додати половину підготовленого гарбузового пюре. Акуратно перемішати. Додати решту половину сухих інгредієнтів, перемішати знову. І знову гарбузове пюре. Все перемішувати акуратно, щоб зберегти легкість тесту.
- Підготувати форму для випічки. Покласти на неї лист пергаменту, змастити вершковим або рослинним маслом. Такі пироги найкраще піч в круглій формі з центром посередині, але у мене не виявилося нормального, тому використовувала звичайну квадратну 30 * 30 см. Готове повітряне тісто рівним шаром викласти в підготовлену форму. Зверху викласти остигнула начинку. Випікати пиріг при температурі 180 градусів протягом 30- 40 хвилин. Орієнтуйтеся на свою духовку. Фрукти під час випічки опускаються вниз пирога, а на поверхні утворюються невеликі тріщини.
- Готовий і остиглий пиріг акуратно (дуже ніжний і повітряний) вийняти з форми і, за бажанням, прикрасити або посипати цукровою пудрою.
По теме: ( из рубрики Рецепти Пирогів )