Рецепт Масляний пиріг з карамелевими фруктами «Компроміс»
532 Рецепт Масляний пиріг з карамелевими фруктами «Компроміс»

Рецепт Масляний пиріг з карамелевими фруктами «Компроміс»


Рецепт Масляний пиріг з карамелевими фруктами «Компроміс»

Інгредієнти для рецепта Масляний пиріг з карамелевими фруктами «Компроміс»

тісто

Борошно пшеничне (В / с) – 200 г
Цукор (краще коричневий) – 250 г
Яйце куряче – 4 шт
Масло вершкове – 150 г
Гарбуз (пюре запеченої або відвареної гарбуза, густе) – 150 г
сіль
Розпушувач тесту – 16 г

начинка

Груша (+/-, близько 200 г) – 2 шт
Вишня (свіжа або заморожена) – 200 г
Вода – 20 мл
Цукор (бажано коричневий) – 40 г

  1. Перший крок – підготовка начинки. Груші очистити від шкірки і серцевини і нарізати часточками або кубиками.
    Вишню звільнити від кісточок. Якщо використовуєте заморожені ягоди, їх попередньо розморозити. На сковороду або в сотейник з товстим дном налити воду, 20 мл, додати 40г цукру. Коли цукор повністю розчинитися, викласти підготовлені фрукти. Карамелізований їх на сильному вогні, поки рідина повністю не википить.
  2. Поки начинка остигає, готуємо тісто. 150 г вершкового масла збити на найбільшій швидкості міксера до пишної маси. Всипати весь, 250 г, цукру і знову збивати хвилин 10-15 до пишності і повного розчинення цукру.
  3. Не припиняючи збивати, додати яйця по одному
  4. Борошно разом з розпушувачем, сіллю і ваніліном ретельно просіяти. Від того як збити масло і просіяна борошно багато в чому залежить якість виробу, тому потрібно приділити цьому увагу. У збиту масу додати половину сухих інгредієнтів і перемішати ложкою лише до їх розчинення. Недовго, щоб не почала утворюватися клейковина. Додати половину підготовленого гарбузового пюре. Акуратно перемішати. Додати решту половину сухих інгредієнтів, перемішати знову. І знову гарбузове пюре. Все перемішувати акуратно, щоб зберегти легкість тесту.
  5. Підготувати форму для випічки. Покласти на неї лист пергаменту, змастити вершковим або рослинним маслом. Такі пироги найкраще піч в круглій формі з центром посередині, але у мене не виявилося нормального, тому використовувала звичайну квадратну 30 * 30 см. Готове повітряне тісто рівним шаром викласти в підготовлену форму. Зверху викласти остигнула начинку. Випікати пиріг при температурі 180 градусів протягом 30- 40 хвилин. Орієнтуйтеся на свою духовку. Фрукти під час випічки опускаються вниз пирога, а на поверхні утворюються невеликі тріщини.
  6. Готовий і остиглий пиріг акуратно (дуже ніжний і повітряний) вийняти з форми і, за бажанням, прикрасити або посипати цукровою пудрою.
Читайте ще:  Пиріг '' Різдвяний вінок ''
Автор:
Дата:
Из той же категории: (Рецепти Пирогів)

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

9 − четыре =

Сейчас читают:
Top