1469 Закуска з буряка з хріном на зиму

Закуска з буряка з хріном на зиму


Закуска з буряка з хріном на зиму

Інгредієнти для «Закуска з буряка з хріном на зиму»:

Буряк — 700 г
Хрін — 250 г
Вода — 500 мл
Оцет (9%) — 100 г
Сіль — 15 г
Цукор — 25 г

Рецепт «Закуска з буряка з хріном на зиму»:

  1.  Відварити (або запекти) буряк до готовності.
  2. Хрін ретельно почистити і прокрутити на м’ясорубці. (Дрібна решітка) На м’ясорубку варто надіти пакет, закріпивши його гумкою. Таким чином і хрінові «аромати» не викликатимуть сльози, і весь хрін буде займати і не буде летіти на всі боки.
    В ідеалі, звичайно, хрін потрібно терти на дрібній тертці.
  3.  Буряк очистити і нарізати дрібними кубиками. Користуватися теркою не раджу … Вийде буряково-хрінова ікра.
  4.  У воді розчинити цукор і сіль, поставити на вогонь і довести до кипіння. Додати оцет і варити маринад ще хвилинку. Зняти з вогню.
  5. Викласти в чашу буряк і хрін, перемішати. Бережіть очі і ніс !!! У цей проміжок часу намагайтеся не дихати …
  6.  Розкласти масу по стерилізованим банкам.
  7. Залити гарячим маринадом.
  8.  Прикрити банки стерилізованими кришками, поставити в каструлю з водою (на дно прокласти серветку або рушник) і стерилізувати банки 8-10 хвилин. (З моменту закипання води)
  9. Вийняти банки з закускою з каструлі, кришки закриття, перевернути банки догори дном і накрити ковдрою або великим рушником. Залишити так до повного охолодження.
  10. З даної кількості продуктів виходять 1,5 літра готового продукту.
  11. Зберігати закуску можна при кімнатній температурі. (Комора, кухонну шафу …) Днів через 20 можна дегустувати!
Читайте ще:  Соус "італійські наспіви" для пасти і піци
По теме: ( из рубрики Консервація )
    Роздiли
    Top