Закуска з буряка з хріном на зиму
Содержание
Закуска з буряка з хріном на зиму
Інгредієнти для «Закуска з буряка з хріном на зиму»:
Буряк — 700 г
Хрін — 250 г
Вода — 500 мл
Оцет (9%) — 100 г
Сіль — 15 г
Цукор — 25 г
Рецепт «Закуска з буряка з хріном на зиму»:
- Відварити (або запекти) буряк до готовності.
- Хрін ретельно почистити і прокрутити на м’ясорубці. (Дрібна решітка) На м’ясорубку варто надіти пакет, закріпивши його гумкою. Таким чином і хрінові «аромати» не викликатимуть сльози, і весь хрін буде займати і не буде летіти на всі боки.
В ідеалі, звичайно, хрін потрібно терти на дрібній тертці. - Буряк очистити і нарізати дрібними кубиками. Користуватися теркою не раджу … Вийде буряково-хрінова ікра.
- У воді розчинити цукор і сіль, поставити на вогонь і довести до кипіння. Додати оцет і варити маринад ще хвилинку. Зняти з вогню.
- Викласти в чашу буряк і хрін, перемішати. Бережіть очі і ніс !!! У цей проміжок часу намагайтеся не дихати …
- Розкласти масу по стерилізованим банкам.
- Залити гарячим маринадом.
- Прикрити банки стерилізованими кришками, поставити в каструлю з водою (на дно прокласти серветку або рушник) і стерилізувати банки 8-10 хвилин. (З моменту закипання води)
- Вийняти банки з закускою з каструлі, кришки закриття, перевернути банки догори дном і накрити ковдрою або великим рушником. Залишити так до повного охолодження.
- З даної кількості продуктів виходять 1,5 літра готового продукту.
- Зберігати закуску можна при кімнатній температурі. (Комора, кухонну шафу …) Днів через 20 можна дегустувати!
По теме: ( из рубрики Консервація )