Кростата з лимонним кремом
Содержание
Кростата з лимонним кремом
Інгредієнти для «Кростата з лимонним кремом»:
тісто
Масло вершкове — 125 г
Цукор — 100 г
Куряче яйце
Борошно пшеничне — 250 г
Цедра лимона — 1 шт
сіль
крем
Сік лимонний — 100 мл
Яйце куряче — 3 шт
Цукор — 150 г
Масло вершкове — 125 г
Цедра лимона — 1 шт
Маскарпоне — 250 г
Рецепт «Кростата з лимонним кремом»:
- Збити розм’якшене масло, цукор, сіль і цедру лимона.
- Додати яйце, і знову збити.
- Просіяти зверху борошно. Дуже швидко замісити тісто і прибрати в холодильник на 1-3 години.
- Охолоджене тісто розкачати. Викласти в форму, змащену маслом, притиснути до країв, наколоти поверхню виделкою. Я просто розім’яти його за формою руками. Застелити пекарської папером і насипати який-небудь вантаж. У мене сухий горох. Випікати при 200 * С 20 хвилин. Я пекла довше, до готовності. З готової заготовки зсипати горох, прибрати папір.
- Приготувати продукти для крему.
- Лимонний сік, вершкове масло, 75 г цукру і цедру довести до кипіння.
- В цей час збити яйця з цукром, що залишився (75 г).
- Повільно, тонкою цівкою, постійно помішуючи, ввести киплячу суміш з лимонного соку в збиті яйця.
- Поставити все на вогонь. Не перестаючи заважати, довести суміш до кипіння. Відразу ж зняти з вогню і повністю остудити! Додати сир Маскарпоне, перемішати до однорідного стану.
- Викласти отриманий крем на тісто. Охолодити не менше 2 годин.
По теме: ( из рубрики Рецепти Пирогів )