1850 Кростата з лимонним кремом

Кростата з лимонним кремом


Кростата з лимонним кремом

Інгредієнти для «Кростата з лимонним кремом»:

тісто

Масло вершкове — 125 г
Цукор — 100 г
Куряче яйце
Борошно пшеничне — 250 г
Цедра лимона — 1 шт
сіль

крем

Сік лимонний — 100 мл
Яйце куряче — 3 шт
Цукор — 150 г
Масло вершкове — 125 г
Цедра лимона — 1 шт
Маскарпоне — 250 г

Рецепт «Кростата з лимонним кремом»:

  1. Збити розм’якшене масло, цукор, сіль і цедру лимона.
  2. Додати яйце, і знову збити.
  3. Просіяти зверху борошно. Дуже швидко замісити тісто і прибрати в холодильник на 1-3 години.
  4. Охолоджене тісто розкачати. Викласти в форму, змащену маслом, притиснути до країв, наколоти поверхню виделкою. Я просто розім’яти його за формою руками. Застелити пекарської папером і насипати який-небудь вантаж. У мене сухий горох. Випікати при 200 * С 20 хвилин. Я пекла довше, до готовності. З готової заготовки зсипати горох, прибрати папір.
  5. Приготувати продукти для крему.
  6. Лимонний сік, вершкове масло, 75 г цукру і цедру довести до кипіння.
  7. В цей час збити яйця з цукром, що залишився (75 г).
  8. Повільно, тонкою цівкою, постійно помішуючи, ввести киплячу суміш з лимонного соку в збиті яйця.
  9. Поставити все на вогонь. Не перестаючи заважати, довести суміш до кипіння. Відразу ж зняти з вогню і повністю остудити! Додати сир Маскарпоне, перемішати до однорідного стану.
  10. Викласти отриманий крем на тісто. Охолодити не менше 2 годин.
Читайте ще:  Рецепт Перевернутий пиріг «Бурштинова черемха»
По теме: ( из рубрики Рецепти Пирогів )
Роздiли
Top