7875 Рецепт Пиріг зі шпинатом та сиром

Рецепт Пиріг зі шпинатом та сиром


Рецепт Пиріг зі шпинатом та сиром

ПРИГОТУВАННЯ
60 хвилин

ПОРЦІЇ
4

СКЛАДНІСТЬ
легко

ІНГРЕДІЄНТИ

500 г листкового тіста (прісного)
500 г сир фета
150 г шпинату (свіжого або замороженого)
30 г вершкового масла
1 ч. л. сушеного орегано
½ ч. л. свіжомеленого перецю
1 яйце (для змащування пирога)

ПОКРОКОВИЙ РЕЦЕПТ

  1. Шпинат (150 г) промийте під проточною водою. Зручно це робити в ситі або використовувати для цього друшляк. Потім обсушіть. Якщо у вас великі листки шпинату, то крупно їх порубіть ножем. Припустіть шпинат на сковороді з вершковим маслом (30 г) до м’якості протягом 3-4 хвилин.
  2. Листки повинні стати м’якими, але стежте, щоб вони не пригоріли. Якщо використовуєте заморожений шпинат, то його необхідно попередньо розморозити і віджати зайву рідину. Припущений шпинат перекладіть в миску.
  3. Фету (500 г) поламайте руками або розімніть виделкою. Змішайте в мисці зі шпинатом. Солити начинку не варто, адже фета і так достатньо солона.
  4. Додайте сухий орегано (1 ч. л.) і мелений чорний перець (½ ч. л.). Добре перемішайте, щоб всі інгредієнти добре розподілилися.
  5. Розморожене тісто розкачайте в прямокутний пласт товщиною приблизно 2-3 мм.
  6. Візуально розділіть тісто на три сегменти і по центру розподіліть начинку.
  7. Поперчіть начинку за смаком. Якщо вам подобається більш солоний смак, можете трохи присолити.
  8. Накрийте начинку одним краєм тіста. Потім загорніть другим краєм.
  9. Защипніть краї, щоб начинка при випіканні не висипалася. Перекладіть пиріг на деко з пергаментом швом вниз.
  10. Поверхню пирога змастіть збитим яйцем (1 шт.). Випікайте в попередньо розігрітій до 180 градусів духовці протягом 35-40 хвилин. Готовому пирогу дайте трохи охолонути. Подавати пиріг можна як теплим, так і холодним.
Читайте ще:  Рецепт Плітвицькі пиріг

ЯКИЙ СИР МОЖНА ВИКОРИСТАТИ

Замість фети можна використовувати інші м’які сири, наприклад сир фелата (просто інша назва фети), м’яку бринзу, адигейський сир, моцарелу, сулугуні. Смак пирога при цьому може дещо відрізнятися від задуманого мною, але все одно вийде смачно.

ЯК ПРАВИЛЬНО РОЗМОРОЖУВАТИ ЛИСТКОВЕ ТІСТО

Найкращий спосіб розморозити листкове тісто — це у вечір напередодні перекласти його з морозильної камери до холодильника. Якщо ж у вас обмаль часу, то просто залиште тісто розморожуватися за кімнатної температури, воно стане еластичним вже за 2-3 години. Краще розморожувати в оригінальному герметичному пакованні, тоді тісто не підсохне, а шматочки не злипнуться між собою.

По теме: ( из рубрики Рецепти Пирогів )

Оставить отзыв

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

*
*

Роздiли
Top