Чайні кекси з журавлинним курдом
Содержание
Чайні кекси з журавлинним курдом
Інгредієнти для «Чайні кекси з журавлинним курдом»:
кекси
Борошно пшеничне / Борошно — 250 г
Цукор — 160 г
Яйце куряче — 2 шт
Вершкове масло
Розпушувач тесту — 1 ч. Л.
Чай чорний (за рецептом-з журавлиною, у мене суниця з вершками) — 3 ст. л.
Джем (малиновий) — 160 г
Журавлина — 150 г
Вода (для заварювання чаю, окріп) — 150 мл
Читайте также: Вышивание, вязание крючком и спицами, схемы, полное описание, выкройки
крем
Сир (однорідний, в оригіналі маскарпоне) — 180 г
Сливки (не менше 33%) — 80 мл
Цукрова пудра (регулюйте на свій смак) — 30 г
курд
Журавлина — 300 г
Масло вершкове — 60 г
Жовток яєчний — 4 шт
Вода — 180 мл
Цукор — 100 г
Сік лимонний — 1/2 ст. л.
Рецепт «Чайні кекси з журавлинним курдом»:
- В першу чергу заварити чай, змішати борошно з розпушувачем, включити духовку на 190 град
- Масло розтерти з цукром
- збити яйце
- Змішати масляну суміш з желтковой, збити
- Влити проціджений, охолоджені чай
- Додати джем і журавлину
- Додати борошно з розпушувачем, все перемішати і розкласти тісто по формах. Випікати в розігрітій духовці 25-30 хвилин (орієнтуйтеся по своїй духовці), до сухої дерев’яної палички.
- Для курдів — проварити журавлину з водою 25 хвилин
- Перетерти журавлину через сито, щоб позбутися від шкурок і насіння
- Збити жовтки і поступово, при постійному помішуванні ввести в журавлину і проварити 8 хвилин на маленькому вогні, додати цукор, лимонний сік, розмішати і остудити.
- Для крему змішати всі інгредієнти, викласти крем на кексики і полити охолодженим курдом.
По теме: ( из рубрики Рецепти Кексів )