Сувлаки
2767 Сувлаки

Сувлаки


Сувлаки

Інгредієнти для “Сувлаки”:

м’ясо

Свинина (безкісткова, можна взяти шию, або лопатку, або окіст) – 400 г
Спеції (орегано, сушена м’ята, перець червоний і чорний мелений – за смаком) – 1.5 ч. Л.
Лимон (для маринаду) – 1 шт
Оливкова олія (для маринаду) – 3 ст. л.

Читайте также: Сниться Каблучка

соус

Йогурт (В ідеалі – грецький натуральний, густий, без добавок) – 250 г
Зелень (по кілька гілочок кінзи, петрушки і кропу) – 1 Пуч.
Часник – 2 зуб.
Огірок – 1 шт
Сік лимонний (за смаком, я беру сік від половини середнього лимона) – 2 ст. л.

салат

Помідор (краще якщо різного кольору) – 2 шт
Огірок – 2 шт
Паприка солодка  – 1.5 шт
Лук червоний (круглий червоний лук, половину середньої або 1 невелику цибулину) – 0.5 шт
Фета (У мене відбулася вимушена заміна, замість Фети, відсутньої в магазині, скористалася кіпрським сиром ) – 150 г
Оливкова олія (за смаком, для заправки салату)
Лимон (для заправки салату) – 0.5 шт

добавки

Піта (готова пита, вибирайте хорошої якості. Від смаку піти багато залежить, можна замінити вірменським лавашем або грузинським Шоті) – 3 шт
Картопля (М’яса і картоплі приблизно однакову кількість) – 400 г

Рецепт “Сувлаки”:

  1. Готуємо маринад для м’яса: в ємність, де буде маринуватися м’ясо наливаємо 3 ложки оливкової олії РАФІНОВАНОЇ, для смаження, вичавлюємо сік з лимона, додаємо спеції, сіль і все збиваємо виделкою або вінчиком до однорідної емульсії. М’ясо ріжемо невеликим кубиком десь 2.5 * 2.5 см, викладаємо м’ясо в маринад і гарненько перемішуємо руками, втираючи маринад в м’ясо. В процесі у нас свинина кілька біліє, все нормально, реакція з лимонним соком, отже процес пішов. Відставляємо хвилин на 50-60 в тепле місце, щоб мяско промаринувалося і наситилося ароматами і смаком спецій. Власне, з м’ясом все.
  2. Поки маринується м’ясо, у нас якраз вистачить часу на те, щоб приготувати все інше. Починаємо з дзадзикі. Огірок (я беру тонкокорие огірочки, які не вимагають чищення, якщо шкірка грубувата, краще її очистити, соус ніжний, груба текстура нам не потрібна) трьом на крупній тертці, гарненько віджимаємо, рубаємо дрібно зелень і часник (можна пропустити через прес, я люблю рубаний), додаємо сік половини лимона (щоб лимон не «скупився” і віддав весь сік, його можна обдати окропом і прокатати по столу. Тепер його можна вичавити “насухо”, солимо, перчимо, змішуємо з густим натуральним йогуртом, накриваємо ємність з соусом і відправляємо в хололдильник настоятися і п одружена смакам.
  3. Ріжемо картоплю на дольки (я її смажу по-селянськи), відправляємо на сковорідку.
    Паралельно готуємо класичний грецький салат. У мене є деякі відступи від класики. Ми не їмо маслини і в цей раз не виявилося в продажу Фети, тому: Поки смажиться картопля, на іншій сковорідці я обжарила нарізаний середнім кубиком сир Халуміс. Цей момент – чистий факультатив, якщо буде використовуватися Фета, як і повинно бути в грецькому салаті, то його не смажать. Сир Халуміс кіпрського походження і набуває свою принадність саме в обжаренном вигляді.
  4. Крупно нарізаний огірок, помідори, паприка, цибуля півкільцями або пір’ям, за бажанням. Можна додати оливки або маслини, якщо любите, заправляємо оливковою олією холодного віджиму, солимо, перчимо.
  5. М’ясо замаринувалося, нанизуємо його на шпажки, відправляємо на гриль-сковорідку, в духовку, в СВЧ під гриль, в аерогриль, або просто на сковорідку, що є в наявності. Якщо будете смажити м’ясо в духовці або аерогрилі, замочіть у воді, або за бажанням, в білому сухому вині, заздалегідь, шпажки, щоб вони не загорілися в процесі приготування і не пустили все “під укіс”. У всіх інших випадках цього не відбувається і замочування не потрібно. Свинина не вимагає тривалого приготування 5-7 хвилин на кожній стороні – досить, щоб вона присмажився і стала м’якою, залишаючись при цьому соковитою
  6. Поки дожарівать картопля, розігріваємо піту, викладаємо її на блюдо, на піту шашлички, щоб весь сік з них вбирався в хліб і ні капелюшечку не пропало, викладаємо картоплю, окремо подаємо соус і салат.
Читайте ще:  М'ясо по французьки
Автор:
Дата:
Из той же категории: (Рецепти Свинини)

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

четыре × 2 =

Сейчас читают:
Top