Вівсяно-шоколадні кекси в мікрохвильовці


Вівсяно-шоколадні кекси в мікрохвильовці

Інгредієнти для «Вівсяно-шоколадні кекси в мікрохвильовці»:

Пластівці вівсяні (ТМ «Містраль») — 80 г
Масло вершкове — 40 г
Молоко — 6 ст. л.
Яйце куряче (невеликі) — 2 шт
Цукор (за смаком) — 40 г
Какао-порошок — 2 ст. л.
Сіль — 1 пучку.
Розпушувач тесту — 0,5 ч. Л.
Ванільна есенція (кілька крапель)
Чорниця (свіжа або заморожена) — 60 г

Рецепт «Вівсяно-шоколадні кекси в мікрохвильовці»:

  1.  Цільнозернові вівсяні пластівці змолоти. Не обов’язково молоти в борошно, нехай залишаться і великі шматочки пластівців.
  2.  Вершкове масло розтопити, додати молоко, цукор, сіль, ванільну есенцію і яйця, перемішати. Змелене вівсяні пластівці  змішати з рахрихлітелем і какао.
  3.  Змішати мокрі і сухі інгредієнти разом, додати ягоди чорниці, перемішати
  4.  Розкласти суміш по банках або гуртках. Я баночки додатково не змащувала. У мене обсяг баночок по 200 мл.
  5. Випікати в мікрохвильовій печі (у мене потужність 850 ВТ) 3 хвилини. Якщо випікати по одній баночці, то часу буде потрібно 1,5-2 хвилини на кожну баночку.
  6. Подавати теплими або охолодженими, можна кекси звільнити з баночок. Також можна подати з будь-яким солодким соусом або варенням. Смачно !!!
Читайте ще:  Рецепт Мурашиний кекс
По теме: ( из рубрики Рецепти Кексів )
Роздiли
Top