Рецепт Морковно-сирний десерт «Аїда»
Рецепт Морковно-сирний десерт «Аїда»
Інгредієнти для рецепта Морковно-сирний десерт «Аїда»
для бісквіта
Борошно пшеничне — 190 г
Яйце куряче — 3 шт
Цукор — 3,5 ст. л.
Морква (невеликі) — 3 шт
Розпушувач тіста — 1 ч. Л.
Кориця — 0,5 ч. Л.
Олія — 50 мл
Читайте также: толкование снов и их значение
для крему
Сир (у мене 9%, можна взяти більшою або меншою жирності) — 200 г
Сметана (я використовувала 15%, можна взяти трохи жирніше або 10%) — 200 г
Цукор — 2 ст. л.
Ванілін (за бажанням) — 0,5 ч. Л.
- Білки відділяємо від жовтків і збиваємо, поступово підсипаючи цукор (2,5 ст. Л.), До піків.
- Жовтки збиваємо з 1 ст. л. цукру до білого кольору.
- Морква очищаємо, трьом на дрібній тертці, злегка віджимають рідина (без фанатизму). Додаємо масло, корицю, перемішуємо.
- Просіваємо борошно з розпушувачем в морквяну масу, додаємо жовтки, перемішуємо.
- Акуратно вводимо в тісто збиті білки, перемішуємо до однорідної маси.
- Виливаємо тісто в форму, випікаємо корж при 180 градусах 30 хвилин.
- Поки корж печеться, ми можемо зайнятися приготуванням крему. Сир змішуємо зі сметаною і ваніліном і добре збиваємо міксером. І тут починається простір для фантазії господині — в готовий крем можна додати замість ваніліну лимонну або апельсинову цедру, родзинки, горіхи, кокосову стружку … Кожен раз смак буде змінюватися в залежності від наповнювача)
- Корж виймаємо з духовки.
- Форми для наших майбутніх тістечок вистилає харчовою плівкою так, щоб її кінці звисали.
- Шарами викладаємо у форми наламай маленькими шматочками корж і крем. Верх закриваємо плівкою. У мене з вказаної кількості продуктів вийшло 6 маленьких формочок і один фольговий лоток, досить об’ємний.
- Прибираємо форми в холодильник на 2 години. Потім виймаємо, перекидаємо на тарілки і знімаємо плівку. Прикрашаємо за бажанням: рубаними горіхами, розплавленим шоколадом, фруктами … Всім, що здається Вам відповідним)
- От і все! Наш морквяно-сирний десерт «Аїда» готовий!
По теме: ( из рубрики Рецепти Кексів )