Рецепт Кекс шоколадно-ванільний «Ідеал»
Рецепт Кекс шоколадно-ванільний «Ідеал»
Інгредієнти для рецепта Кекс шоколадно-ванільний «Ідеал»
шоколадне тісто
Шоколад темний (70%) — 80 г
Масло вершкове — 90 г
Яйце куряче — 2 шт
Молоко топлене — 140 мл
Какао-порошок (з гіркою) — 1 ст. л.
Борошно пшеничне — 150 г
Розпушувач тіста — 1 ч. Л.
Цукор — 100 г
ванільне тісто
Масло вершкове — 90 г
Цукор — 100 г
Яйце куряче — 2 шт
Борошно пшеничне — 180 г
Розпушувач тіста — 1 ч. Л.
Сметана — 150 г
Ванільний цукор — 10 г
- Розтопити шоколад на водяній бані.
- Молоко закип’ятити, влити в розтоплений шоколад і добре перемішати.
- Збити розм’якшене вершкове масло з цукром, потім по одному додати яйця, кожен раз ретельно збиваючи.
- Додати шоколадну суміш до масляної, добре перемішати.
- Борошно, розпушувач і какао-порок просіяти. Додати до шоколадної суміші. Ретельно перемішати, щоб не було грудочок.
- Приготувати ванільне тісто. Борошно змішати з розпушувачем і просіяти. Збити масло з цукром і ванільним цукром, додати яйця по одному, трохи борошна (кілька ложок), сметану, добре перемішати і додати борошно, що залишилося. Ретельно перемішати, щоб не було грудочок.
- Форму для кексу змастити вершковим маслом. Викладати тісто ложкою в форму в шаховому порядку, ложку шоколадного, ложку білого і т. Д. Поки не закінчиться все тісто.
- Розігріти духовку до 180 С. Випікати кекс 45-50 хвилин до готовності. Готовність перевірити дерев’яною шпажкою.
- Готовий кекс остудити і подавати.
По теме: ( из рубрики Рецепти Кексів )