593 Рецепт Кекс шоколадно-ванільний «Ідеал»

Рецепт Кекс шоколадно-ванільний «Ідеал»


Рецепт Кекс шоколадно-ванільний «Ідеал»

Інгредієнти для рецепта Кекс шоколадно-ванільний «Ідеал»

шоколадне тісто

Шоколад темний (70%) — 80 г
Масло вершкове — 90 г
Яйце куряче — 2 шт
Молоко топлене — 140 мл
Какао-порошок (з гіркою) — 1 ст. л.
Борошно пшеничне — 150 г
Розпушувач тіста — 1 ч. Л.
Цукор — 100 г

ванільне тісто

Масло вершкове — 90 г
Цукор — 100 г
Яйце куряче — 2 шт
Борошно пшеничне — 180 г
Розпушувач тіста — 1 ч. Л.
Сметана — 150 г
Ванільний цукор — 10 г

  1. Розтопити шоколад на водяній бані.
  2. Молоко закип’ятити, влити в розтоплений шоколад і добре перемішати.
  3. Збити розм’якшене вершкове масло з цукром, потім по одному додати яйця, кожен раз ретельно збиваючи.
  4. Додати шоколадну суміш до масляної, добре перемішати.
  5. Борошно, розпушувач і какао-порок просіяти. Додати до шоколадної суміші. Ретельно перемішати, щоб не було грудочок.
  6. Приготувати ванільне тісто. Борошно змішати з розпушувачем і просіяти. Збити масло з цукром і ванільним цукром, додати яйця по одному, трохи борошна (кілька ложок), сметану, добре перемішати і додати борошно, що залишилося. Ретельно перемішати, щоб не було грудочок.
  7. Форму для кексу змастити вершковим маслом. Викладати тісто ложкою в форму в шаховому порядку, ложку шоколадного, ложку білого і т. Д. Поки не закінчиться все тісто.
  8. Розігріти духовку до 180 С. Випікати кекс 45-50 хвилин до готовності. Готовність перевірити дерев’яною шпажкою.
  9. Готовий кекс остудити і подавати.
Читайте ще:  Рецепт Німецький святковий кекс "Штоллен"
По теме: ( из рубрики Рецепти Кексів )

Оставить отзыв

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

*
*

Роздiли
Top