Рецепт Кекс «Ф’южн»
Рецепт Кекс «Ф’южн»
Інгредієнти для «Кекс» Ф’южн «»:
Тісто з сухої готової сумішшю
Суміш порошкова (Кекс з ароматом ванілі) — 300 г
Яйце куряче — 3 шт
Масло вершкове — 80 г
Молоко — 80 мл
Горіхи (подрібнені, у мене фісташки. Але можна використовувати будь-які інші горіхи, наприклад волоські.) — 3 ст. л.
Масло рослинне (для змащування форми)
Тісто без сухої суміші
Цукор — 1 скл.
Масло вершкове — 100 г
Яйце куряче — 2 шт
ванілін
Борошно пшеничне / Борошно — 1,5 скл.
Сіль — 1/4 ч. Л.
Молоко — 3/4 скл.
Розпушувач тісту — 1,5 ч. Л.
Горіхи (подрібнені, у мене фісташки. Але можна використовувати будь-які інші горіхи, наприклад волоські.) — 2 ст. л.
Прошарок з фейхоа
Цукор — 1 скл.
Фейхоа — 0,5 кг
Глазур коричнева
Какао-порошок — 4 ст. л.
Цукор — 12 ст. л.
Молоко — 7 ст. л.
Масло вершкове — 1 ч. Л.
Кориця — 5 г
Цукрова пудра — 2 ч. Л.
Час приготування: 80 хвилин
Кількість порцій: 8
Рецепт «Кекс» Ф’южн «»:
- Всі інгредієнти повинні бути кімнатної температури!
Порошкову суміш (або все сипучі інгредієнти) висипати в невелику каструльку. - Додати яйця, молоко і розтоплене вершкове масло. Збити добре міксером.
- Всипати в тісто подрібнені горіхи (у мене фісташки без солі) і перемішати.
- Змастити маслом форму.
- Викласти тісто у форму для запікання. Випікати в духовці при 180 С 30-40 хвилин. Я випікала в мультиварці на режимі «випічка» 50 хвилин.
- Кекс готовий, якщо центр злегка пружинить при натисканні.
- Фейхоа помити, обрізати кінчики і нарізати на 2-3 частини.
- Покласти фейхоа в чашу для блендера, додати цукор і подрібнити. Багато цукру не потрібно, інакше прошарок вийде рідким.
- Варення (воно ж прошарок) готове.
- Кекс розрізати навпіл широким гострим ножем.
- Вкласти товстим шаром прошарок з фейхоа на нижній корж. Верхнім прикрити.
- Зробити коричневу глазур: цукор перемішати з какао до однорідності. Додати молоко і корицю. Перемішати. Довести до кипіння. Зняти з вогню, дати трохи охолонути, додати вершкове масло. Залишити глазур остигати для загустіння.
- Яблуко натерти на крупній тертці. Гарненько віджати від соку.
- Додати терте яблуко в глазур. Перемішати.
- Змастити рясно кекс.
- Дати глазурі охолонути і злегка підсохнути. Посипати цукровою пудрою.