3239 Рецепт Кекс "Ф'южн"

Рецепт Кекс «Ф’южн»


Рецепт Кекс «Ф’южн»

Інгредієнти для «Кекс» Ф’южн «»:

Тісто з сухої готової сумішшю

Суміш порошкова (Кекс з ароматом ванілі) — 300 г
Яйце куряче — 3 шт
Масло вершкове — 80 г
Молоко — 80 мл
Горіхи (подрібнені, у мене фісташки. Але можна використовувати будь-які інші горіхи, наприклад волоські.) — 3 ст. л.
Масло рослинне (для змащування форми)

Тісто без сухої суміші

Цукор — 1 скл.
Масло вершкове — 100 г
Яйце куряче — 2 шт
ванілін
Борошно пшеничне / Борошно — 1,5 скл.
Сіль — 1/4 ч. Л.
Молоко — 3/4 скл.
Розпушувач тісту — 1,5 ч. Л.
Горіхи (подрібнені, у мене фісташки. Але можна використовувати будь-які інші горіхи, наприклад волоські.) — 2 ст. л.

Прошарок з фейхоа

Цукор — 1 скл.
Фейхоа — 0,5 кг

Глазур коричнева

Какао-порошок — 4 ст. л.
Цукор — 12 ст. л.
Молоко — 7 ст. л.
Масло вершкове — 1 ч. Л.
Кориця  — 5 г
Цукрова пудра — 2 ч. Л.

Час приготування: 80 хвилин

Кількість порцій: 8

Рецепт «Кекс» Ф’южн «»:

  1. Всі інгредієнти повинні бути кімнатної температури!
    Порошкову суміш (або все сипучі інгредієнти) висипати в невелику каструльку.
  2. Додати яйця, молоко і розтоплене вершкове масло. Збити добре міксером.
  3. Всипати в тісто подрібнені горіхи (у мене фісташки без солі) і перемішати.
  4. Змастити маслом форму.
  5. Викласти тісто у форму для запікання. Випікати в духовці при 180 С 30-40 хвилин. Я випікала в мультиварці на режимі «випічка» 50 хвилин.
  6. Кекс готовий, якщо центр злегка пружинить при натисканні.
  7. Фейхоа помити, обрізати кінчики і нарізати на 2-3 частини.
  8. Покласти фейхоа в чашу для блендера, додати цукор і подрібнити. Багато цукру не потрібно, інакше прошарок вийде рідким.
  9. Варення (воно ж прошарок) готове.
  10. Кекс розрізати навпіл широким гострим ножем.
  11. Вкласти товстим шаром прошарок з фейхоа на нижній корж. Верхнім прикрити.
  12. Зробити коричневу глазур: цукор перемішати з какао до однорідності. Додати молоко і корицю. Перемішати. Довести до кипіння. Зняти з вогню, дати трохи охолонути, додати вершкове масло. Залишити глазур остигати для загустіння.
  13. Яблуко натерти на крупній тертці. Гарненько віджати від соку.
  14. Додати терте яблуко в глазур. Перемішати.
  15. Змастити рясно кекс.
  16. Дати глазурі охолонути і злегка підсохнути. Посипати цукровою пудрою.
Читайте ще:  Рецепт Кекс з шампанським і виноградом
По теме: ( из рубрики Рецепти Кексів )

Оставить отзыв

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

*
*

Роздiли
Top