Свинячий рулет з рисом і овочами
Содержание
Свинячий рулет з рисом і овочами
Інгредієнти для «Свинячий рулет з рисом і овочами»:
Свинина (одним шматком) — 1500 г
Гірчиця — 3 ст. л.
Соєвий соус — 50 мл
Мед — 1/2 ч. Л.
сіль
Рис (вага відвареного) — 400 г
Олія — 3 ст. л.
Цибуля ріпчаста — 150 г
Морква — 150 г
Перець болгарський — 150 г
Вода (за потребою)
Рецепт «Свинячий рулет з рисом і овочами»:
- Шматок свинини промийте під проточною водою, обсушити. У мене свиняча лопатка, вона з жирком і так рулет буде соковитіше. З вирізкою він буде більш сухою.
- За допомогою ножа зробіть уздовж шматка надріз і розкрийте м’ясо у вигляді «книжки»
- Змішайте соєвий соус, гірчицю, мед
- Намажте цією сумішшю одну сторону м’ясного пласта, накрийте плівкою і залиште на 3 години маринуватися
- На маслі підсмажте злегка нарізані цибулю, моркву і болгарський перець
- Відваріть до напівготовності рис басматі.
- Додайте його до овочів, перемішайте, посоліть за смаком. начинку остудіть
- Рівномірно розподіліть начинку по всій поверхні м’яса. Придавите її до м’яса долонькою або лопаткою.
- Поверніть м’ясо з начинкою в рулет. Тут головне — не поспішати і кожен виток рулету як би обжимати пальцями.
- Обвяжіте рулет щільно кулінарною ниткою і змастити залишками гірчичного маринаду
- Нагрійте духовку до 160 градусів. Запікайте близько 1-1,5 годин, бажано з конвекцією. На деко, на якому запікається рулет постійно підливайте гарячу воду, щоб на поверхні дека було води не менше 0,5 см. Періодично поливайте рулет соком.
- Готовий рулет вийміть з духовки, накрийте фольгою і дайте йому «відпочити» 20 хвилин. Після чого видаліть нитки і можна подавати до столу.
По теме: ( из рубрики Рецепти Свинини )