Рецепт Салат зі смаженим сиром халумі та овочами
Рецепт Салат зі смаженим сиром халумі та овочами
ПРИГОТУВАННЯ
30 хв
ПОРЦІЇ
2
СКЛАДНІСТЬ
легко
ІНГРЕДІЄНТИ
250 г сиру халумі
250 г томатів
2 ст. л. олії для смаження
300 г кабачків
20-30 г салату маш, мангольду або міксу зелені
⅓ ч. л. пластівців чилі (за бажанням)
1 ст. л. винного оцту
1 ст. л. гірчиці в зернах
1 ст. л. рослинної олії
ПОКРОКОВИЙ РЕЦЕПТ
- Томати, кабачок та зелень помийте і висушіть рушником від зайвої вологи.
- 250 г сиру халумі наріжте кубиками зі стороною 1 см, 250 г томатів також наріжте кубиками, а 300 г кабачків — тонкими слайсами за допомогою овочерізки.
- На пательню додайте 2 ст. л. олії, розігрійте та обсмажте нарізаний сир по 2-3 хв з кожного боку. Зніміть сир з пательні, викладіть томати та смажте 2-3 хв. Зніміть продукти з вогню.
- На розігріту пательню викладіть нарізані слайсами кабачки та також обсмажте їх по 2-3 хв з обох боків.
- У салатницю викладіть обсмажений сир, томати, кабачки, 20-30 г листя салату.
- В окремій мисці приготуйте заправку: змішайте до однорідності 1 ст. л. винного оцту, 1 ст. л. гірчиці в зернах та 1 ст. л. рослинної олії.
- Полийте салат заправкою, за бажанням, присипте ⅓ ч. л. пластівців чилі, перемішайте та подавайте.
ЩО ТАКЕ СИР ХАЛУМІ
Халумі – це напівтвердий солоний сир, що походить з Кіпру. Хоча такий сир цілком можна їсти сирим, найчастіше його використовують саме для смаження, особливо для гриля. Річ в тім, що халумі має високу температуру плавлення, а отже не втрачає форму при термічній обробці, натомість набуваючи красивої рум’яної скоринки. Якщо хочете спробувати це сир у поєднанні з печерицями, готуйте халумі на грилі за моїм рецептом.
НА ЯКІЙ ПАТЕЛЬНІ СМАЖИТИ
Я обсмажував сир та овочі на спеціальній пательні гриль — так вдається добитися ідеального ефекту рум’яної скоринки. Але якщо такої у вас немає, використовуйте звичайну пательню з товстим дном.