Рецепт Ніжні і пишні! Оладки на дріжджах
Рецепт Ніжні і пишні! Оладки на дріжджах
ПРИГОТУВАННЯ
2 год
ПОРЦІЇ
4
СКЛАДНІСТЬ
помірно
ІНГРЕДІЄНТИ
250 мл молока
10 г пресованих дріжджів
1 ст. л. цукру
1 яйце
200 г пшеничного борошна
дрібка солі
2 ст. л. рослинної олії
ПОКРОКОВИЙ РЕЦЕПТ
- У підігріте до 36 градусів молоко додайте 10 г пресованих дріжджів, 1 ст. л. цукру та перемішайте. У молоко з дріжджами додайте також 1 яйце, 200 г борошна, дрібку солі та замісіть тісто ложкою. За консистенцією воно повинно вийти як густа сметана.
- Миску з тістом накрийте харчовою плівкою або чистим рушником та поставте підходити в тепле місце на 40-50 хв.
- Коли тісто підійде, на сковорідку вилийте 2 ст. л. рослинної олії та добре розігрійте. Викладайте на сковорідку тісто по 1 ст. л. на кожен оладок та смажте до рум’яної скоринки по 2-3 хв з обох боків.
- Готові оладки викладіть на паперовий рушник, аби він увібрав зайву олію, а після подавайте гарячими.
ПОРАДИ З ПРИГОТУВАННЯ ПИШНИХ ОЛАДОК НА МОЛОЦІ І ДРІЖДЖАХ
Трохи правил роботи з дріжджами. Додавати дріжджі потрібно в молоко температури 36 градусів, адже в холодному молоці вони не активуються, а в гарячому – загинуть. Перевірити температуру можна кухонним термометром або капнувши молоко на тильну сторону долоні: воно має бути теплим, але не гарячим.
Якщо у ви не хочете чекати, поки підійде дріжджове тісто, то приготуйте пишні оладки на кефірі. Це не менш смачно.
Ставте тісто підходити у тепле місце, без протягів та без увімкнених кондиціонера чи вентилятора. Якщо накриваєте тісто харчовою плівкою – зробіть в ній кілька надрізів, аби тісто могло дихати.
Борошно за бажанням можете просіяти, але це не обов’язково.
Коли будете викладати оладки на пательню, для зручності змочуйте ложку у воді, аби тісто не прилипало де неї.